$
בארץ

רוצים להיות חברים שלהם? הח"כים יחוייבו לפתוח דפים בפייסבוק ובטוויטר

מהפכה דיגיטלית בכנסת: בקרוב תוכלו לשלוח הודעה ישירה לח"כים, גם בזמן שהם במליאה. אם הם יענו, זה כבר סיפור אחר

תומר אביטל 11:0011.03.10

לבכירי הכנסת נמאס מהתדמית הירודה שלהם, ובשנה הקרובה הם מבטיחים מהפכה בצורה בה אנו מכירים את משכן הנבחרים. בין השינויים שנבחנים על ידי יו"ר הכנסת והמנכ"ל: פתיחת דף בטוויטר לוועדות הכנסת בו יעדכנו הדוברים את ההתרחשויות הפרלמנטריות בזמן אמת, השקת דף פייסבוק לכל ח"כ ומתן

אפשרות לשליחת הודעות ישירות לח"כים.

 

לרגל שנה להשבעת הכנסת כינס אתמול יו"ר הכנסת רובי ריבלין מסיבת עיתונאים בלשכתו. "הדימוי הירוד של הכנסת מכרסם בדמוקרטיה ופוגע בה אנושות" הלין בפני הכתבים. "במהלך השנה החולפת אנחנו שוקדים על מהלכים ופעולות שנועדו להגיע אל הציבור ישירות, להפגיש את הכנסת עם הציבור באופן בלתי אמצעי, לשקף את העשייה שמתחוללת במסדרונות, בוועדות ובאולמות הכינוסים, באמצעים מגוונים". יושב הראש ומנכ"ל הכנסת ציינו כי הם לא יכולים למנוע את העובדה כי עיקר החדשות שעוסקות בכנסת הן צהובות, ולכן הם מנסים גישה אחרת: שקיפות מלאה. "במקום כלי הטפה ננסה להשתמש בכלי חשיפה. הרי רוב הציבור לא מבין את השירות שהכנסת נותנת לו", הלין מנכ"ל הכנסת דן לנדאו, והכריז כי "אנו נפתח חלונות ראווה רחבים, ונאפשר דיאלוג מקסימלי עם חבריה".

 

בהמשך הבהיר ריבלין כי הוא רואה כגולת הכותרת של הקדנציה הנוכחית שלו את הפיכת הכנסת לזמינה, נגישה ורלוונטית יותר לציבור. "יראה הציבור בעצמו, באופן בלתי אמצעי, וישפוט את הכנסת ואת חבריה על פעולותיהם", אמר ריבלין. "יש כאן עשייה מגוונת ובלתי פוסקת במגוון תחומים הנוגעים לכל אזרח, אבל בסופו של יום הוא מקבל דיווחים על חילופי צעקות ועל פיקנטריות. הטפל החליף את המהות", אמר ריבלין והוסיף: "כנסת חזקה היא ערובה לדמוקרטיה חזקה. כנסת חלשה מחלישה את הערכים הדמוקרטיים אצל הציבור ובני הנוער, והתוצאה היא - חברה לא סובלנית, אלימה ופראית".

 

מנכ"ל הכנסת ציין כי הוא מוביל מהפכת שירות בכנסת. "הציבור הוא בעלי המניות של הכנסת, וככזה הוא זכאי למיטב השירות ולמלוא המידע על הפעילות הנעשית כאן. אנחנו מובילים מהפכה שכוללת שדרוג בשירות, באחריויות של בעלי הסמכות ובשקיפות שלנו לציבור".

 

השינוי העיקרי אותו מקווה הכנסת ליישם בשנה הקרובה הוא הפיכת אתר האינטרט של הכנסת לאתר חדשותי משולב בפורטל אינטראקטיבי. בכנסת עומלים על כך שבדומה לאתר הפרלמנט הבריטי ישקף גם אתר הכנסת את כלל ההתרחשויות במליאה - הססגוניות והמקצועיות. בנוסף, הוחלט כי מרבית הדיונים בוועדות יצולמו וישודרו בשידור חי באתר. בנוסף, גולשים יוכלו לחוות את דעתם בזמן אמת, ונכים ייהנו מהנגשה דרך כתוביות ואמצעים נוספים.

 

פרוייקטים אלו מצטרפים למיזמים אחרים ביניהם התקנת פאנלים סולאריים על גג הכנסת, והקמת מערך של פרוטוקול מסונכרן.

 

בנוגע לשליחת הודעות ישירות לח"כים, אחת ההצעות שנבחנת היא פתיחת דף בפייסבוק לכל ח"כ, או ברשת חברתית אחרת, ומתן אפשרות לציבור להגיב על פעילותו ולהתכתב אתו. "כלכליסט" בחן לפני מספר חודשים את היקף המענה של חברי הכנסת שכבר נמצאים ברשת הפייסבוק, ופנה לכל אחד מהח"כים בהודעה אישית ובה ביקש תגובה להצעה מסוימת. התוצאות היו לא מעודדות. ח"כים רבים אמנם פתחו עמוד בפייסבוק, אבל רק מעטים, התברר, מתחזקים אותו באופן שוטף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x