$
משפט

ביה"ד: מעסיק חייב לקלוט כל עובד כוח אדם, גם אם לא עבד באופן שוטף

ביה"ד לעבודה בירושלים קבע כי חובה לקלוט לאחר תשעה חודשים כל עובד כוח אדם, אפילו אם הועסק בעבודות ארעיות; פסק הדין ניתן בעתירה של עמותת מען נגד רשות העתיקות וחברת בריק

מיקי פלד 19:1804.03.10

כל עובד חברת כח-אדם חייב להיקלט אצל המעסיק הסופי לאחר 9 חודשים, גם אם הוא מועסק בפרוייקטים ולא בעבודה שוטפת. כך קבע היום (ה') בית הדין האזורי לעבודה בירושלים.

 

פסק הדין ניתן בתביעה של עמותת מען נגד רשות העתיקות וחברת כח-האדם בריק, וביטל את פיטורי עובדי חברת כח-האדם,

שעסקו בחפירות מטעם הרשות.

 

העובדים ועמותת מען יוצגו על-ידי עו"ד בסאם כורכבי ועו"ד ערן גולן, ואת רשות העתיקות ייצגה עו"ד ארנה לין. הרשות טענה, כי הסעיף בחוק חברות כח-אדם המחייב קליטה של עובדים לאחר 9 חודשים חל רק על עובדים המבצעים עבודה שוטפת ויומיומית.

 

העובדים, כולם ערבים ישראלים, הועסקו ברשות העתיקות במשך שנים בחפירות שונות. ב-2008 נודע להן כי עומדים לפטר כמה מהם והם פנו לעמותת מען בבקשה שתייצג אותם מול החברה ורשות העתיקות. לאחר שהובהר מהרשות כי היא אינה מתכוונת לקלוט אותם, פנו העובדים לבית הדין לעבודה.

 

בית הדין קבע כי "העובדה שהמחוקק קבע הוראה בלתי מסוייגת לפיה בחלוף תשעה חודשים הופכים עובדי הקבלן לעובדי המעסיק בפועל, מלמדת שהמחוקק לא הסתפק במניעת יצירתם של מעמדות שונים, והוא ביקש להשיג מטרה מרחיקת לכת יותר - למנוע באופן גורף העסקה של עובדי קבלן כוח אדם לתקופה העולה על תשעה חודשים, גם במקרים בהם לא נוצרת הפלייה בין עובדי הקבלן לעובדי המעסיק בפועל בשל כך שמדובר בהעסקה בעבודות שאופיין ארעי וכל העובדים מאותו סוג מועסקים באמצעות קבלן כוח אדם".

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x