$
סביבה

פרסום ראשון: IDE וקרן האצ'יסון הן הזוכות במכרז להקמת מתקן ההתפלה בשורק

מתקן ההתפלה בשורק יהיה הגדול בעולם, והוא צפוי לספק 150 מיליון קוב לשנה - כחמישית מסך צריכת המים בישראל; היקף המכרז נאמד בשני מיליארד שקל

רויטל חובל 22:0014.12.09

ועדת המכרזים הבין-משרדית להתפלת מי-ים, בראשות סגן בכיר לחשב הכללי, גיל שבתאי, בחרה היום (ב') בקונסורציום של חברת IDE (בבעלות שווה של כיל ודלק) וקרן האצ'יסון ווטר להקמה ותפעול של המתקן להתפלת מי-ים בשורק בתפוקה של 150 מיליון קוב לשנה. יהיה זה מתקן ההתפלה הגדול בעולם והיקף המכרז נאמד בשני מיליארד שקל.

 

 

מה דעתך על מניית שיכון ובינוי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

המחיר למ"ק מי ים מותפלים שהוצע על ידי הקונסורציום הוא 2.19 שקל למ"ק מים, אולם המחיר הריאלי הכולל את מנגנון ההצמדה שביקשה הזוכה הוא 2.01 שקל למ"ק מים והוא נמוך באופן משמעותי מהמחיר שנקבע במכרזי ההתפלה הקודמים.

 

מתקן ההתפלה בשורק עתיד לספק 150 מיליון קוב בשנה לקראת שנת 2013, והם יהוו כחמישית מסך צריכת המים הביתית בישראל. יהיה זה מתקן ההתפלה הרביעי שיוקם בישראל, לאחר המתקנים באשקלון (120 מלמ"ק), בפלמחים (45 מלמ"ק) והמתקן בחדרה (127 מלמ"ק), אשר עתיד להתחיל לספק מים בשבועות הקרובים. יחד, צפויים לייצר כל ארבעת המתקנים כ- 450 מלמ"ק החל משנת 2013.

 

במכרז השתתפו שלוש קבוצות שהורכבו מחברות שונות בארץ ובעולם העוסקות בתחום ההתפלה והתשתיות. מלבד IDE והאצ'יסון ניגשו הקונסורציום של חברת תהל וואוליה, וקבוצת BGS, הכוללת את החברות GES של גרנית הכרמל מקבוצת עזריאלי (40%), שפיר הנדסה (20%) ו- שיכון ובינוי (40%).

 

 

 

מתקן ההתפלה בשורק, כמו המתקנים באשקלון ובחדרה, יוקם בשיטת ה- BOT, במסגרתה הזכיין מתחייב לתכנן, להקים ולתפעל את מתקן ההתפלה במשך תקופה כוללת של 26 וחצי שנים, אשר בסופן עובר המתקן לבעלות המדינה. החברה הזוכה התחייבה להקים את המתקן בתוך תקופה של 34 חודשים לכל היותר, כאשר כבר לאחר 30 חודשים יספק המתקן מחצית מהתפוקה הכוללת. כמו כן תנאי ההסכם כוללים תמריצים לקיצור לוחות הזמנים להקמה.

 

יצוין כי במסגרת הסכם הזיכיון שולבה גם אופציה להקמת תחנת כוח פרטית (IPP) בהיקף של עד 100 מגה וואט לשנה. במכרז נכלל לראשונה גם פרק סביבתי אשר שוקלל בניקוד לבחירת ההצעה הזוכה.

 

שבתאי אמר כי המחיר שנקבע במכרז מהווה חיסכון של למעלה מ- 3 מיליארד שקל למשק בערכים שוטפים (1.3 מיליארד שקל בערכים ריאליים) ביחס למחיר ההתפלה שנקבע במכרז הקודם במתקן בחדרה. לדבריו, "תוצאות המכרז נובעות בין היתר מתהליך הקמתם של מתקני ההתפלה הקודמים בשיתוף עם המגזר הפרטי, אשר בעקבותיו נוצר בישראל שוק תחרותי של חברות מקומיות ובינלאומיות המתמחות בתחום ההתפלה ואת התוצאה ניתן לראות הן בכמות והן באיכות ההצעות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x