$
נדל''ן

בלעדי ל"כלכליסט": לאחר 15 שנה - נוחי דנקנר מוותר על קרקע ענקית בקיסריה

קבוצת נכסים ובנין מכרה לירון אדיב 27.7 דונם בסמוך למגרש הגולף ב־50 מיליון שקל. הרוכש מתכוון להקים במקום 180 יחידות נופש לאלפיון העליון

דותן לוי 07:03 06.12.09

 

חברת נווה מקבוצת נכסים ובנין שבבעלות נוחי דנקנר מכרה לפני כשבוע 27.7 דונם בלב קיסריה לירון אדיב, איש עסקים המתגורר בקיסריה, בתמורה ל־50 מיליון שקל. מדובר בחלק מחטיבת קרקע גדולה שנמצאת ברובה בבעלות החברה לפיתוח קיסריה. הקרקע כולה משתרעת על יותר מ־60 דונם בין מלון דן קיסריה למגרש הגולף, ומאפשרת הקמת מבנים המיועדים לדירות נופש. לפי התב"ע, המתחם כולו מאפשר הקמת בניינים בני שבע קומות ו־525 יחידות דיור. הקרקע מהווה התחלה של רצועת פיתוח שתשלים את הרצף הבנוי העוטף את מגרש הגולף.

 

חלקה של נווה במתחם מאפשר את הקמתן של 180 יחידות דיור. לאדיב אין תלות בחברה לפיתוח קיסריה וביכולתו לקדם תוכנית נפרדת לשטח שבבעלותו.

 

חברת נווה החזיקה בקרקע יותר מ־15 שנה, ובמהלך השנים ניסתה עם החברה לפיתוח קיסריה לשנות את ייעוד הקרקע למגורים - להנמיך את המבנים המתוכננים משבע קומות לשלוש קומות כך שישתלבו עם הנוף הקיים ועם אופי היישוב המתאפיין בבנייה נמוכה. לתוכנית זו היו התנגדויות רבות, בעיקר של חברי מועדון הגולף, שהתנגדו לכך שאת מרחבי הדשא יקיפו מבני מגורים. לפי הערכות בשוק, התנגדויות אלה הובילו את נווה להעמיד את הקרקע למכירה. בחברה לפיתוח קיסריה ציינו כי עדיין אין כוונה לקדם את התוכנית למתחם שבבעלותה, ואילו אדיב אמר כי בכוונתו להקים על הקרקע דירות נופש שישווקו לאלפיון העליון.

 

אדיב הוא הבעלים של מפעל המגבונים הלחים DPL שבאזור התעשייה של קיסריה. הפעם האחרונה שבה נקשר שמו של אדיב בעסקאות נדל"ן היתה באוגוסט 2008, עת רכש מארקדי גאידמק שתי דירות בקומה ה־61 של מגדל משה אביב ברמת גן ב־17 מיליון שקל.

x