$
כלכליסט-טק

נוקיה-סימנס מפטרת כ-5,000 עובדים ברחבי העולם

יצרנית ציוד התקשורת האלחוטית תקצץ בין 7% ל-9% מכלל כוח האדם שלה ותממש נכסים שבבעלותה כחלק ממאמציה להתחרות ביצרניות סיניות. עדיין לא ידועה ההשפעה על הסניף בישראל

אבנר קשתן 15:30 04.11.09

 

חברת נוקיה-סימנס, חברה בת בבעלות משותפת של נוקיה הפינית וסימנס הגרמנית, הודיעה אתמול (ג') כי תפטר כ-5,000 עובדים - בין 7% ל-9% מכלל כוח העבודה שלה ברחבי העולם - כחלק מתהליך התייעלות נרחב שהיא עוברת, כך מדווח עיתון הניו יורק טיימס. נוקיה-סימנס היא היצרנית השנייה בגודלה בעולם של ציוד תקשורת אלחוטי וסלולרי.

 

נציגי החברה מסרו כי מטרת תהליך ההתייעלות היא לצמצם את עלויות התפעול השנתיות של החברה בכ-735 מיליון דולר עד סוף שנת 2011. נוסף לפיטורים של 4,480-5,760 עובדים מתוך 64 אלף עובדי החברה, היא מתכננת למכור נכסי נדל"ן שבבעלותה ולצמצם בהוצאות האדמיניסטרטיביות. 

 

במקביל לקיצוצים, הודיעה החברה כי בכוונתה לרכוש חברות טכנולוגיה מתוך מטרה להרחיב את מגוון המוצרים שהיא מספקת, ולהגביר את יכולת התחרות שלה ללא השקעה גדולה במחקר ופיתוח. "אנחנו פועלים בשוק שבו צורכי הלקוחות משתנים במהירות", אמר מיקה וויליינן, מנהל העסקים של נוקיה-סימנס, "ואנחנו רואים ברכישות חיצוניות ושיתופי פעולה כלים חשובים להגיב לצרכים הללו". בחודש יולי השנה ניסתה נוקיה-סימנס לרכוש חלק מחטיבות חברת נורטל, אשר הודיעה על פשיטת רגל, אך הן נקנו בסופו של דבר על ידי המתחרה השבדית אריקסון.

 

על פי פיטר יאריך, אנליסט בחברת המחקר Current Analysis, יצרני תשתיות התקשורת סובלים ממיתון עקב מצב השוק ועקב תחרות עולה מחברות סיניות כגון Huawei ו-ZTE. לפני כשבועיים דיווחה נוקיה-סימנס על הפסדים של 1.6 מיליארד דולר ברבעון הקודם, לאחר צניחה של יותר 21% במכירות.

 

המתחרות האמריקאיות והאירופאיות של נוקיה-סימנס סובלות גם הן מירידה ברווחיות. אריקסון, היצרנית המובילה בתחום האלחוטי, הודיעה על קיצוצים של כ-6% מכוח העבודה, כ-5,000 איש. אלקאטל-לוסנט, בבעלות צרפתית-אמריקאית, מקצצת כ-1,000 משרות. בחודש ינואר הודיעה חברת נורטל הקנדית על פשיטת רגל, שבעקבותיה החלו המתחרות לרכוש חלקים ממנה ואת הקניין הרוחני הנלווה.

 

בשלב זה עדיין לא ידוע כיצד תשפיע ההחלטה על הסניף הישראלי של נוקיה-סימנס. החברה מעסיקה בישראל כ-400 עובדים במשרדיה שברעננה. בפברואר האחרון פיטרה נוקיה-סימנס ישראל כ-100 עובדים כחלק מגל פיטורים עולמי. לא מן הנמנע שלנוכח תקדימי העבר יפוטרו בישראל כמה עשרות עובדים. נוקיה סימנס רכשה ב-2007 את חברת אטריקה הישראלית ומרבית פעילותה בישראל מתבססת על הטכנולוגיה של אטריקה.

 

x