$
משפט

עו"ד הרמולין צפוי לדרוש עשרות מיליוני שקלים משרגא בירן

בעקבות פסיקת בית המשפט כי עו"ד צדקיהו הרמולין היה שותף מלא של עו"ד בירן, בכוונת הרמולין לדרוש 20% מנכסי השותפות, שלטענתו עשויים לכלול גם את רכושו הפרטי של בירן

ענת רואה 08:4222.09.09

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב אלטוביה מגן מסר אמנם בשבוע שעבר את פסק דינו בסכסוך הממושך בין עו"ד צדקיהו הרמולין לשותפו לשעבר עו"ד שרגא בירן, אך עיקר המחלוקת - לכמה כסף זכאי הרמולין - רחוק עדיין מפתרונו.

על פי פסק הדין שפורסם אתמול ב"כלכליסט", קבע השופט כי הרמולין

היה במעמד שותף מלא ולא רק שותף רווחים במשרד בירן.

 

למרות זאת, דחה השופט את דרישת הרמולין לפרק את השותפות והורה על מינוי שני "בודקים מומחים ומכריעים" שיבחנו את היקף הנכסים של הפירמה ואת חלקו של הרמולין בהם. שני הבודקים שמונו הם עו"ד אלקס הרטמן, שותף בכיר במשרד ש. הורוביץ שמכהן בין היתר ככונס הנכסים של אחזקות גד זאבי בבזק, ורו"ח יוני קפלן, לשעבר נציב מס הכנסה.

 

על פי הסכמי השותפות שנחתמו לאורך השנים בין בירן להרמולין נקבע בתחילה חלקו של הרמולין בשותפות ל־10%, גדל בהמשך ל־15% ול־17.5%, וממועד מסוים עמד על 20%, אותם הוא צפוי לבקש מהבודקים. בעבר טען הרמולין כי נכסי השותפות מסתכמים בלמעלה מ־100 מיליון דולר.

 

מקורביו של הרמולין אמרו אתמול כי לדברי בית המשפט נכסי המשרד ונכסיו של בירן התנהלו במידת מה בערבוביה, ואם כך הרי שייתכן כי המומחים יקבעו שלהרמולין מגיע לקבל עד 20% גם מהרכוש הפרטי של בירן שמקורו בכספי השותפות.

עו"ד בירן סירב להתייחס בשלב זה לשאלת הסכומים.

 

כל שותף יכול לבקש פירוק

 

בפסק דינו הבהיר השופט מגן כי אף שבירן אמר לבית המשפט שאין כמעט מחלוקת בין הצדדים בנוגע לשאלת הסכומים, נראה לו כי "תהום פעורה" בין עמדות הרמולין ובירן בנושא.

 

בתביעתו המקורית ביקש הרמולין להורות על פירוק השותפות, מהלך שאם היה מתקבל היה גורם לה נזק כבד, שכן בהליך של פירוק נמכרים כל נכסי השותפות ותמורתם מחולקת בין הצדדים לפי החלוקה הפנימית ביניהם.

 

לפי פקודת השותפויות, בכל מקום שבו מדובר על שותפות שאינה רשומה יכול כל אחד מהשותפים לבקש בכל עת את פירוקה. השופט מגן הבהיר בפסק דינו כי במצב רגיל בית המשפט ייעתר לבקשת שותף הזכאי לבקש את פירוק השותפות, אך במקרה זה לא עשה כן בנימוק שאף אחד מהצדדים לא ירוויח מהמהלך.

 

עורכי הדין הולכים יחפים

 

"המדהים בסכסוך בעניין בירן - כמו גם בעשרות סכסוכים אחרים בין שותפים - הוא העובדה כי נושא פירוק השותפות, פרישה או הוצאתו של שותף מן השותפות ניתנים להסדר מראש על נקלה כאשר נערך הסכם שותפות שמסדיר סוגיות אלו כמקובל", אומר ל"כלכליסט" עו"ד דודי זלמנוביץ, מנכ"ל חברת GLawBAL העוסקת בייעוץ למשרדי עורכי דין.

 

לדברי זלמנוביץ, כשמדובר בשותפות של עורכי דין, נכסיה המשמעותיים של השותפות הם לקוחותיה "והללו אינם מצויים בכיסו של אף אחד. לעתים כשלקוחות מוצאים את עצמם בלבה של מחלוקת מתוקשרת ואין להם מחויבות למשרד, הם קמים ועוזבים ואז יש ריב, אבל כבר אין על מה לריב".

 

לדבריו, הניסיון מלמד ששותפים בכירים ומקצועיים ביותר שידאגו לכל מילה וזכות עבור לקוחותיהם 'הולכים יחפים' בעניין זה. "הסדרת הסוגיה חשובה לא רק לנושאי פירוק ופרישה אלא גם במקרים של אובדן כושר מוחלט או מוות, שכן אז חוסר הבנה מראש של מערך זכויותיו של השותף מייצר חוסר נעימות גדולה בין הצדדים".

 

מדוע בכל זאת חלק מעורכי הדין אינם מסדירים את הנושא מראש באופן מסודר? לדברי זלמנוביץ, "שותפים חוששים ממהלך של הסכם שותפים וחושבים כי זוהי הפגנת חולשה, שכן הם החברים הטובים ביותר... לצערנו, המציאות מוכיחה שבלא מעט מקרים אין המצב כך - בוודאי אל מול הגידול במספר השותפים. הגיע הזמן ששותפים יבינו כי עריכת הסכם שותפות אינה מורכבת ונעשית דווקא מתוך חוזק וראייה מפוכחת של המציאות".

 

הרמולין יוצג בהליך על ידי עורכי הדין יוסי שגב וסיני אליאס. אליאס מסר אתמול בתגובה כי "בסופו של דבר קיבלנו את אותו הדבר שהיינו מקבלים במסגרת פירוק. התוצאה תהיה אותה תוצאה, וגם הצהרנו לבית המשפט כי אין לנו כוונה לפגוע בפעילות השותפות". בירן יוצג ע"י עורכי הדין רם כספי, ניר כהן, רונן לפן ורונית מאיר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x