$
משפט

יצא נשכר: וינרוט יקבל כמיליון דולר עבור הייצוג של הירשזון

עבור הכנת הערעור לבית המשפט העליון יגבה וינרוט מהירשזון סכום נוסף של כ־200–250 אלף דולר

איתי הר אור 07:0429.06.09

עו"ד יעקב וינרוט יקבל כמיליון דולר משר האוצר לשעבר אברהם הירשזון תמורת ייצוגו בפרשה שהסתיימה בשבוע שעבר בעונש מאסר של חמש וחצי שנים, כך מעריכים גורמים המקורבים לפרשה. בכירים במערכת המשפטית אמרו ל"כלכליסט" שסכום זה איננו בלתי סביר באופן יחסי לבכירותו של הנאשם, בכירותו

של הסנגור והסערה הציבורית שעוררה הפרשה.

 

"במשרדים עם השם של וינרוט - הכל אפשרי", אומר גורם הבקיא בתחום זה. "הפרמטרים שבודקים במקרים כאלה הם תמהיל העובדים בתיק, הערכאה והזמן שמושקע בניהול התיק. ישראל וולנרמן לא יקבל פחות מ־250 דולר לשעה, יעקב וינרוט לא יקבל פחות מ־400 דולר לשעה, ועבור מתמחה יחויב הלקוח ב־150 דולר לשעה.

 

"אם עושים חישוב של 33 שעות שבועיות, מגיעים בערך ל־4,000 שעות, ולכן הסכום בהחלט אפשרי. השאלה היא מאיפה הירשזון השיג את הכסף". הגורמים העריכו שעבור הכנת הערעור לבית המשפט העליון עתיד הירשזון לשלם סכום מעט נמוך יותר - כ־200–250 אלף דולר.

 

שמו של וינרוט עלה לכותרות בעוד פרשה כמי שגרף לכיסו שכר טרחה נאה. בפרשת הפנסיה הגרמנית שבה הואשם עורך הדין ישראל פרי פורסם שפרי שילם לסוללת ההגנה שלו בערעור לעליון יותר מ־2 מיליון דולר. אלא שבמקרה זה וינרוט לא היה היחיד שעמד לצדו: צוות ההגנה כלל ארבעה עורכי דין, פרופסור למשפטים ועוד 40 פרופסורים מתחומי המשפט והכלכלה.

 

לאחרונה נחשף ב"כלכליסט" ששכר הטרחה של וינרוט בתביעה שהגיש נגד הבנקים בשם החברה להשבת נכסי הנספים בשואה יוגבל לסכום של 5–8 מיליון שקל. בפברואר השנה פרסם משרד המשפטים צו המגביל את שכר הטרחה לטיפול בהשבת נכסיהם של נספי שואה, כדי למנוע מצב שעורכי הדין מרוויחים סכום של עד מחצית מהסכום הנתבע.

 

לפי הצו, יוגבל שכר הטרחה על תביעות של יותר מחצי מיליון שקל ל־2.5% מסכום התביעה, ולפיכך אם יטפל וינרוט רק בתביעה נגד לאומי ויזכה במלוא הסכום, שכר טרחתו לא יעמוד על יותר מ־5 מיליון שקל. אם יעמוד וינרוט בראש תביעה קבוצתית שתוגש נגד כל הבנקים, יוכל שכר טרחתו להגיע ל־8 מיליון שקל.

 

במקביל, סוגיית שכר הטרחה של וינרוט עומדת במרכזה של פרשה אחרת לגמרי, חיובית פחות מבחינתו. בפרשת ויטה־וינרוט הוא חשוד שקיבל מאיש המס הבכיר שוקי ויטה שומות מס שהיטיבו עמם, ובתמורה הפחית משכר הטרחה שגבה מויטה. בתגובה להאשמות האלה טען וינרוט ששכר הטרחה שהוא גובה ושגובה משרדו משתנה ממקרה למקרה ושמשרדו נוהג להתחשב ביכולתו של הלקוח לשלם את שכר הטרחה.

 

ממשרד וינרוט נמסר: "המשרד איננו נוהג להתייחס לעניינים הקשורים בשכר טרחה. עם זאת, אין לסכומים המתוארים בידיעה כל אחיזה במציאות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x