$
תיירות

האם אל על תיכנס לאחת מבריתות התעופה?

ל"כלכליסט" נודע כי במהלך ביקורו באירופה, ביקש שר התחבורה ישראל כץ מעמיתיו בצרפת ובבריטניה סיוע בהכנסת אל על לאחת הבריתות

יסמין גיל 18:1622.06.09

שר התחבורה, ישראל כץ, מנסה לקדם את נושא הכנסת חברת תעופה ישראלית לאחת משלוש בריתות התעופה, כך נודע ל"כלכליסט". בשיחות שקיים השר כץ עם שרי התחבורה של צרפת ושל בריטניה, במהלך ביקורו בשבוע שעבר באירופה, הועלה הנושא על הפרק והכוונה היא להמשיך ולנסות לקדם את המהלך.

 

ברית תעופה היא הסכם בין חברות תעופה, המאפשר להן לשלב את לוחות זמני הטיסות שלהן, באופן שיבטיח מעבר נוח ומהיר בין טיסות של חברות שונות בברית, תוך שימוש בכרטיס טיסה בודד. הברית מאפשרת לנוסעים צבירת מיילים משותפת בכמה חברות תעופה, גישה לטרקליני אירוח של החברות השונות ברחבי העולם, תמחור מיוחד לכרטיסי טיסה מסביב לעולם ועוד.

 

טרקלין של בריטיש איירוויז טרקלין של בריטיש איירוויז

 

למעשה, כפי שנוהגים להגדיר זאת בענף התעופה, ברית תעופה היא מעין חברת תעופה וירטואלית ענקית, שבהתאם לגודלה העצום מאפשרת מגוון גדול מאוד של שירותים לנוסעים. מול גוף גדול כזה אמורות חברות תעופה בינוניות וקטנות, שאינן חברות בבריתות, כמו למשל אל על, להתחרות בהיצע השירותים והאפשרויות.

 

כיום קיימות שלוש בריתות תעופה גדולות: Star Alliance שמאגדת למעלה מ-21 חברות תעופה, בהן לופטהנזה, סוויס, אייר קנדה, יונייטד איירליינס וסינגפור איירליינס; SkyTeam שבה 11 חברות תעופה, בהן אייר פראנס-KLM, דלתא ואליטליה; ו-oneworld שבה 10 חברות תעופה, בהן בריטיש איירווייז, קוואנטס, אמריקן איירליינס ורויאל ג'ורדניאן.

 

בתוך כך, נודע כי השר כץ ביקש משרי התחבורה של צרפת ושל בריטניה, סיוע מול חברות התעופה הגדולות בכל מדינה: אייר פראנס, אחת החברות הגדולות בברית SkyTeam, ובריטיש איירווייז, אחת החברות הגדולות בברית oneworld. זאת, על מנת שחברות התעופה הללו יוכלו להשפיע, בשל גודלן בכל אחת מהבריתות, על הכנסת אל על לאחת הבריתות.

 

יצוין כי בכל מקרה מדובר במהלך לא פשוט. גורם בענף: "החברות בברית תעופה היא לא רק עניין תעופתי, אלא גם עניין פוליטי". כפי הנראה, בכוונת משרד התחבורה לבקש גם את סיוע משרד ראש הממשלה בקידום נושא זה.

 

בראיון שהעניק ל"כלכליסט" לפני כשנה יו"ר אל על הקודם, איזי בורוביץ', הוא התייחס גם לנושא בריתות התעופה ואמר אז: "אף ברית לא רוצה חברת תעופה ישראלית, גם מסיבות פוליטיות, אבל בעיקר בגלל בעיות ביטחון. הרעיון הוא שבחברה וירטואלית - ברית תעופה - הכל שקוף, כאילו טסים באותה חברה, ורוצים להימנע מבדיקות ביטחון כפולות. אבל אני מאמין שגם זה ייפתר, עם טכנולוגיות בידוק מתקדמות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x