$
משפט

אלשיך: לשלם דמי הודעה מוקדמת למפוטרי נורטל

בניגוד לפסיקה קודמת, דחתה השופטת ורדה אלשיך את טענת הנאמנים לפיה דמי הודעה מוקדמת הם חוב עבר שחברה בהקפאת הליכים אינה אמורה לשלם

מארק שון 11:3910.06.09

שופטת בית המשפט בתל אביב ורדה אלשיך קבעה שלשום בקביעה עקרונית כי יש לשלם דמי הודעה מוקדמת למפוטרי חברת נורטל, שנמצאת בהקפאת הליכים. מדובר בהחלטה חשובה, לפיה לא ניתן במסגרת הקפאת הליכים של חברה לפגוע בתשלום דמי ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק - משכורת של חודש אחד - ויש לראות

סכום זה כחלק ממשכורתם של העובדים. הקביעה עומדת בניגוד להחלטת בית המשפט המחוזי בחיפה מלפני כמה שנים בעניין דומה.

עם זאת, דחתה אלשיך את דרישת העובדים לשלם להם דמי הודעה מוקדמת מוגדלים, כקבוע בחוזים האישיים שלהם, ופסקה שהנאמן מחויב לשלם רק את המינימום הקבוע בחוק.

 

חברת נורטל, שכוללת את נורטל נטוורקס ואת נורטל תקשורת ואחזקות, נכנסה להקפאת הליכים ב־19 בינואר השנה, וכנאמנים מונו עו"ד אבי פילוסוף ורו"ח ירון הר־צבי. בחודש מרץ אישר בית המשפט לנאמנים לפטר 30% מכוח האדם בחברה, ו־33 מתוך 123 עובדיה אכן פוטרו בלא תשלום דמי הודעה מוקדמת. עורכי הדין דורון סטריקובסקי וכרמית לוי ממשרד סטריקובסקי, גל, ברוך, פורת ושות', שמייצגים 25 מבין המפוטרים הטריים, פנו לבית המשפט בתביעה שהנאמנים ישלמו להם דמי הודעה מוקדמת של שלושה חודשים, כמובטח בחוזה העבודה שלהם. עורכי הדין ביקשו לקבוע שמדובר בחלק מהוצאות הקפאת ההליכים.

 

העדפת נושים אסורה?

הנאמנים טענו בתגובה כי אינם משלמים את דמי ההודעה המוקדמת שכן מדובר בחוב עבר, שחברה בהקפאת הליכים אינה אמורה לשלם. הם אף הסתמכו על החלטה של נשיאת בית המשפט המחוזי בחיפה בלהה גילאור, שקבעה בשאלה דומה בשנת 2000 כי תשלום לעובד על שישה חודשי הודעה מוקדמת ייחשב להעדפת נושים אסורה.

 

אולם בפסיקתה כתבה השופטת אלשיך כי היא אינה רואה עין בעין עם השופטת גילאור את הנושא הזה, וכי חובה על הנאמנים לשלם את דמי ההודעה הקבועים בחוק. אלשיך הדגישה, עם זאת, כי החלטתה היא רק לעניין תשלום תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בדין, 30 יום, להבדיל מתקופות ארוכות יותר שקבועות בחוזים אישיים של עובדים שונים.

בהחלטתה גם הגיבה אלשיך לכמה טענות אחרות שהעלה הנאמן פילוסוף בעת ניהול התיק, ובהן הטענה שחלק מדרישות העובדים מוגזמות שכן "לא מדובר בעובדים המשתכרים שכר מינימום".

 

"עובדת היותם עובדי הייטק ולא עובדי דחק המשתכרים שכר מינימום", כתבה אלשיך, "בוודאי שאינה הצדקה ואף לא ראשיתו של טיעון המצדיק שלילת זכויות המוקנות בדין".

 

במסגרת תיק נורטל נוטה אלשיך להתחשב מאוד בעמדתם של העובדים, הפנסיונרים והמפוטרים. בסוף אפריל הגיעו הנאמנים להסדר עם הפנסיונרים של החברה, לפיו כ־40 מהם יקבלו תשלום פנסיה בעלות של כחצי מיליון שקל. מדובר בתשלום של הסדר ישן של החברה, המכונה "פנסיה 10", שלפיו בכירים בחברה יקבלו מדי חודש במשך עשר שנים לאחר פרישתם תשלום בגובה 70% ממשכורתם האחרונה. השופטת אישרה ב־27 במאי את המשך תשלום הפנסיה בחודש אחד נוסף. באותו דיון השופטת הביעה פליאה שהנאמן עוד לא החל לבדוק את תביעות החוב של 33 המפוטרים, ובעקבות הערתה התחייב הנאמן לקדם את העניין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x