$
בארץ

האוצר על הקיצוץ המוצע בחינוך: הסכמים צריך לקיים

נציג האוצר התייחס לדברים שנאמרו בדיון מיוחד בנושא הקיצוץ המוצע בתקציב משרד החינוך. גדעון סער: "אני לא מוכן לקצץ בשעות הוראה. בשביל לקצץ בשעות פרטניות נקצץ בשעות פרונטליות בבתי הספר. קיצוץ שעות הוראה זה פיטורי מורים"

שאול אמסטרדמסקי 13:5811.05.09

"המצב במשק הוא קשה ומחייב אחריות מצד כולנו. ברור לחלוטין שכל הגורמים צריכים להבין את המשמעויות העמוקות של המצב הכלכלי שעדיין לא מופנמות עד הסוף, כי אנחנו עומדים בפני תקופה קשה ביותר. אבל המדינות המתקדמות בעולם - ארה"ב, יפן, גרמניה, אוסטרליה, סין, סינגפור - משקיעות כיום

בחינוך למרות המשבר הכלכלי. נכון לאתמול, הפערים בינינו לבין האוצר בעניין מאוד גדולים", כך אמר היום שר החינוך, גדעון סער.

 

במסגרת דיון מיוחד בנושא הקיצוץ המוצע בתקציב משרד החינוך הוסיף סער כי "אומרים לנו שהתקציב בשנת 2009 יהיה גדול יותר מאשר בשנת 2008. אני רוצה לגלות לכם סוד, התקציב של כל משרד גדול בכל שנה נתונה מאשר בשנה הקודמת. זה נובע מהגידול בהוצאה ומהטייס האוטומטי".

 

לדבריו, "אני לא מוכן לקצץ בשעות הוראה. בשביל לקצץ בשעות פרטניות נקצץ בשעות פרונטליות בבתי הספר. קיצוץ שעות הוראה זה פיטורי מורים. כל המספרים מעידים שהמדינה צועדת למחסור במורים. אנו רוצים למנוע אבטלה ומה אנו נעשה, צעדים שהמשמעות שלהם הפוכה, מדובר באנשים שיאבדו את כל עולמם. אני לא יכול ללכת למסלולים האלה ולעמוד בתביעות שדורשים ממני".

 

מדברי סער בדיון עולה, כי משרד החינוך עומד בפני פערים תקציביים בהיקף של יותר מ-800 מיליון שקל. פערים אלה נובעים בעיקר מיישום רפורמת אופק חדש ומההתייקרות הכללית בתחום. כמו כן גילה סער במהלך הדיון כי היה זה יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שהצליח אתמול להוציא מחוק ההסדרים את כוונת האוצר להעלות את שכר הלימוד בחוגים למינהל עסקים, משפטים וחשבונאות.

 

נציג אגף התקציבים שנכח בדיון, יוני רגב, שלל את הטענות שהוטחו באוצר. לדבריו, "לא מדובר כעת על קיצוצים. למרות המצגת היפה שהציג שר החינוך, שמציגה דרישות של האוצר לקיצוץ, מדובר בהתחייבויות חתומות של משרד החינוך במסגרת הסכמים שונים, והסכמים צריך לקיים. ראש הממשלה הקודם, אהוד אולמרט, לא אמר שום אמירה לגבי האם משרד החינוך צריך או לא צריך לקיים את ההשתתפות שלו במימון רפורמת אופק חדש, בניגוד לטענות שר החינוך".

 

איש העסקים דב לאוטמן, העומד בראש עמותת הכל חינוך, השתתף אף הוא בדיון. לדברי לאוטמן "אני מודאג הרבה יותר מעניין החינוך מאשר מהאיומים הביטחוניים. הפערים בחברה הישראלית מסכנים מאד את עתידנו ואנחנו רואים מה קורה לפערים האלה בעשור האחרון. ישראל הולכת ומתדרדרת, ילדי ישראל הגיעו למקום ה-42 בתחום המתמטיקה. זה לא יעלה על הדעת שאנחנו מוכנים לחיות עם זה. אין ספק שזה נובע מתקציב, אבל גם מאיכות המערכת, מאיכות ההוראה ומאיכות המנהלים. יש שורה ארוכה של דברים שצריכים להיעשות בשביל לסגור את הפערים בחברה. קיצוצים בתקציב בוודאי לא יעשו זאת. אפשר לקצץ בביטחון מבלי לפגוע בביטחון, אבל בתחום החינוך זה בלתי אפשרי. אני פונה לשר האוצר – אנא, קח זאת בחשבון. בוא נחליט שבשנים הקרובות אנחנו מגדילים את התקציב ומשפרים את מערכת החינוך ומחזירים את ישראל לעשירייה המובילה בחינוך".

 

יו"ר הסוכנות לשעבר, ח"כ זאב ביילסקי (קדימה), הוסיף כי ראש הממשלה מחזיר אותנו שנים אחורה. עשיתי דרך ארוכה בציבוריות הישראלית כדי לא לתת לזה לקרות. ראש הממשלה יופתע לראות את החזית המאוחדת שיש בין הקואליציה לאופוזיציה בעניין זה".

 

בדיון בוועדה נכח גם הלוביסט רוני רימון, המייצג את הסתדרות המורים. במערכת הבחירות האחרונה שימש רימון כאחד מיועציו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x