$
תורת המשחקים

מלכוד ההלאמות של אובמה

זכאריה: "הלאמה זמנית של הבנקים היא פתרון טוב, אבל אי אפשר לעשות את זה בארה"ב. זה בעצם מה שיקרה, אבל בצורה מאוד מסובכת"

יואב בורנשטיין 10:0407.04.09
ברק אובמה נדרש להנהיג את ארצות הברית בעולם שאחרי אמריקה. זאת לא משימה קלה - לא בתנאים הגלובליים הקיימים, לא בשעת משבר כלכלי, לא לנוכח אילוצי החופש האמריקאי המקובלים. "כולם מבינים שאם הצרכנים לא הולכים להוציא כסף וחברות לא יקבלו אשראי אז הממשלה חייבת להוציא כסף, כי מישהו
צריך לייצר את הביקוש בכלכלה", אומר פריד זכאריה על המשימה הגדולה שמונחת לפתחו של הנשיא החדש. "לדעתי, הלאמה זמנית של הבנקים היא פתרון טוב, אבל אי אפשר לעשות את זה. ברגע שאתה אומר את המילה 'הלאמה' בארצות הברית, אנשים לא מסוגלים לקבל את זה. זה בעצם מה שיקרה, אבל בצורה מאוד מסובכת, כי אי אפשר לעשות את זה ישר ולעניין.

 

"הצוות של אובמה מאוד פיקח ומאוד אנרגטי. אנשיו מבינים את גודל הבעיה ומנסים להתמודד איתה בדרך הטובה ביותר שהם יכולים. האם אני בטוח שזה יעבוד? לא, מכיוון שמעולם לא היינו בסרט הזה. מי שיאמר לך שהוא בטוח לגבי הפתרון לבעיה פשוט משקר, אף אחד לא יודע".

 

ביל קלינטון תיאר את ימיו הראשונים בבית הלבן כחוויה טראומטית: באוטוביוגרפיה שלו הוא כתב כיצד ניסה לשנות הרבה דברים, אבל התקשורת והאמריקאים בעקבותיה היו מסוגלים להתמקד רק בדבר אחד כל הזמן, שלא בהכרח היה דבר החשוב ביותר. במילים אחרות, הוא עשה הרבה אבל השיג מעט. האם יש סכנה שזה יקרה גם לאובמה?

 

"בוודאי, אבל אובמה רוצה שתהיה לו כהונה חשובה, שבה יתמודד עם הנושאים הגדולים באמת. אני חושב שיש לו אמביציה לקחת על עצמו המון. כמובן שיש סכנה שהוא לוקח על עצמו יותר מדי, אבל קיימת גם סכנה אחרת - שהוא יחשוש יותר מדי משיעור התמיכה בו ובסוף לא יעשה שום דבר. התחושה שלי היא שאובמה לא רוצה להיכנס לקטגוריה הזאת, ובכנות אפשר לומר שקלינטון נתן משקל רב מדי לסקרים. מה שהוא למד מהחוויה שתיארת היה לעשות מעט דברים, ולעשות רק את אותם הדברים שלא יעוררו הרבה התנגדות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x