$
בארץ

עו"ד מואשם בהונאת בנק דיסקונט במאות אלפי שקלים

עו"ד עמי רוזנברג מואשם כי גבה חובות מלקוחות של הבנק אולם לא העביר את כל הכסף לבנק. רוזנברג: "הבנק לחץ על הפרקליטות להגיש את כתב האישום"

איתי הר אור 21:22 17.03.09

 

לבית משפט השלום בתל אביב הוגש לאחרונה כתב אישום נגד עו"ד עמי רוזנברג (65) מתל אביב ונגד אחיו משה רוזנברג, בחשד כי הונו את בנק דיסקונט במאות אלפי שקלים.

 

על-פי כתב האישום, רוזנבר, בעל משרד עורכי דין בפתח תקוה, הועסק כעורך דין חיצוני על ידי בנק דיסקונט לשם גביית חובות מחייבים של הבנק, ובמשך כשלושים שנה שירת את הבנק בארבעה מרחבים, ירושלים, השרון, מרחב דן ודרום. על-פי הסכמי שכר הטרחה עם הבנק, היה על רוזנברג להעביר את מלוא הכספים ברוטו, שיופקדו אצלו על ידי החייבים לבנק, וכי יקבל את שכר טרחתו ואת הוצאותיו אך ורק מהבנק ולא יגבה אותם מהחייבים.

 

לטענת הפרקליטות בכתב האישום, הנאשמים קשרו קשר להונות את הבנק ואת החייבים ולשלשל לכיסם סכומי עתק. על-פי כתב האישום, "לכל הפחות משנת 1992 ואילך, שלחו הנאשמים את ידם בכספי הבנק ובכספי החייבים, בדרכים שונות, תוך שימוש במצגי שווא, מעשי מרמה מתוחכמים ושיטתיים, ניצול מעמדם כעורך דין ומנהל משרד עורכי דין ותוך ניצול האמון שהבנק והחייבים רכשו להם עקב מעמדם".

 

בין היתר, מואשמים רוזנברג ואחיו כי הותירו ברשותם כספים שהחייבים הפקידו בידיהם, המשיכו, לכאורה כמי שמייצגים את הבנק, בגביית כספים בהליכי הוצאה לפועל אף על פי שהחייבים פרעו את מלוא חובם לבנק וסיכמו עם החייבים על הסדר כספי הגבוה מההסדר שסוכם עם הבנק מבלי לידע את החייבים או את הבנק, ולשלשל לכיסם את ההפרש בין שני הסכומים.

 

עוד מואשמים השניים כי הותירו אצלם את כספי שכר הטרחה שנפסקו בהליכי ההוצאה לפועל מטעם הבנק כנגד החייבים, ולא העבירו את הכספים לבנק, למרות שלטענת הפרקליטות היו הכספים רכושו של הבנק. עוד מואשמים השניים כי במקביל גבו הנאשמים את שכר טרחתם גם מהבנק, אשר שילם להם אותו במלואו.

 

כתב האישום כולל 34 אישומים, שבהם מפורטים המעשים שבגינם מואשמים השניים, כל אחד על פי חלקו, בעבירות של גניבה בידי מורשה, בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, כאשר הנסיבות המחמירות באות לידי ביטוי בשיטתיות, בריבוי ובתחכום של הפעולות, תוך שימוש במצגי שווא, וניצול מעמדו של רוזנברג כעורך דין, ותוך ניצול לרעה של האמון שהבנק והחייבים רכשו לו עקב מעמדם.

 

כתב האישום, המייחס מואשמים לרוזנברג ולאחיו הונאה של כ-800 אלף שקל, הוגש בידי עו"ד דליה אברמוף מפרקליטות מחוז ת"א-פלילי.

 

עמי רוזנברג מסר ל"כלכליסט": "כתב האישום הוגש לאחר שבנק דיסקונט הפעיל לחצים אדירים על המשטרה ועל הפרקליטות, וזאת שאחרי 30 שנות עבודה משותפת תבעתי מהם 10 מיליון שקל".

 

עו"ד גיורא אדרת, המייצג את רוזנברג, מסר ל"כלכליסט": "כתב האישום לא היה צריך להיות מוגש. מדובר בסכסוך אזרחי בין מי שעבד עם הבנק עשרות שנים, לבין הבנק. אנחנו טענו לכל אורך הדרך, שלצורך ניהול ההליך האזרחי, הבנק מפעיל לחץ דרך ההליך הפלילי, בין היתר על הפרקליטות ועל המשטרה. רוזנברג טוען שחייבים לו מיליוני שקלים, וכל הסכומים שנגבו על ידו לא חרגו ממה שהותר לו על ידי בבית המשפט. לצערנו הוגש כתב אישום, ונתמודד איתו בבית המשפט".

 

מבנק דיסקונט נמסר: "אנחנו דוחים על הסף את הטענות. מדובר בדברי בלע בלשון המעטה, שאין להם כל קשר למציאות".

 

x