$
בארץ

קסטרו ומנהלה נקנסו ב-130 אלף שקל בגין הטעיית צרכנים

קסטרו שיווק וקסטרו מודל נקנסו ב-50 אלף שקל כל אחת. גבי רוטר, המנכ"ל והבעלים, נקנס ב-30 אלף שקל

איתי הר אור 11:45 04.01.09

 

בית המשפט השלום בתל אביב גזר הבוקר (א') 100 אלף שקל קנס על שתי חברות מקבוצת קסטרו, 30 אלף שקל קנס על מנכ"ל משותף בקבוצה, והטיל התחייבות על חברת קסטרו, ועל המנהל בה לאחר שהורשעו על פי הודאתם בביצוע עבירות על-פי חוק הגנת הצרכן.

 

קסטרו שיווק 1985 בע"מ, קסטרו מודל בע"מ, מנכ"ל משותף בקבוצה, גבריאל רוטר, ואורית בן עמי (שנמחקה מכתב האישום), הואשמו בגין העמדת טובין למכירה, מבלי שתג מחיר הוצמד להם ו/או לאריזתם, רישום מחירים במט"ח ובמטבע ישראלי, והפחתת מחירים במסגרת מכירה מיוחדת ללא ציון התקופה שבה היה תקף המחיר הקודם. השלושה הואשמו בכך שהטעו צרכנים בעניין מהותי בעסקה, ובכך עברו את העבירה שבסעיף 2 לחוק לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981.

 

בתחילה כפרו הנאשמים בכל העובדות שיש בהן לבסס עבירה, אך בפתח ישיבת הוכחות שנקבעה ל- 11.12.08 הודיעו התובעת, עו"ד טלי קינן, והסנגור עו"ד אורי בן נתן, על הסדר טיעון אליו הגיעו, לפיו לאחר שהנאשמים חזרו מהכפירה, נמחק כתב האישום נגד אורית בן עמי, כי רוטר הודה בשמו ובשם החברות בעובדות כתב האישום המתוקן ושלושתם הורשעו בהתאם.

 

הסדר הטיעון בין הפרקליטות לבין קסטרו כלל הסכמות לעונש לפיהן יושת על שתי החברות 100,000 שקל קנס ועל רוטר 30 אלף שקל קנס. מעבר לכך חויב רוטר לחתום בשמו ובשם שתי החברות על התחייבויות שגובהן לא הוסכם להימנע מעבירה.

 

בית המשפט כתב בהחלטתו כי "לעבירות נשוא ההרשעה פן מיוחד של חומרה בהתחשב בכך שבנוסף לאי הצמדת מחירים ברורים למוצרים שבחלונות הראווה, לא לכל המוצרים שבחנות הוצמדו תוויות מחיר. התוויות שהוצמדו היו מטעות בין משום שהוספו להם מחירים בשקלים ובמטבע זר ובין משום שאחוזי ההנחה לא היו ברורים. להוספת מחיר במטבע זר פוטנציאל מטעה במיוחד, שכן המחירים ביורו ו/או בדולר של ארה"ב, נמוכים בהרבה מהמחיר בשקלים חדשים".

 

עוד ציין השופטת דורית רייך-שפירא, כי "יש להוסיף לחומרה, את ההיקף הרב של עסקיהם של הנאשמים, שפרסו ברחבי ישראל רשת ובה לא פחות מ-100 חנויות ומכאן מספרם הרב של הצרכנים שעשויים להפגע אם לא נפגעו בפועל. כמו כן יש ליתן משקל לחומרה לריבוי האישומים ואת העובדה שעד היום הליקויים לא תוקנו במלואם, ממנה נגזר גודלו של פוטנציאל ההטעיה".

 

בסופו של דבר, הטיל בית המשפט על כל אחת מהחברות 50 אלף שקל קנס, ועל רוטר הטיל קנס בסך 30 אלף שקל. רוטר, בעליהן ומנהלן החברות, בשם כל אחת מהן, הוענש בנטילת התחייבות בסך 100,000 שקל.
x