$
משפט

מילומור הגישה הצעה להסדר נושים

פרדי רובינסון חתם על הסכם לפיו יקצה 51% מהמניות תמורת 30 מיליון שקל. המקור העיקרי להפסדים: פעילות ביצוע פרוייקטים קבלניים שגרמו להפסדים של כ-100 מיליון שקל תוך שנתיים. הנאמן: פועלים למנוע "חפציבה 2"

מארק שון 12:2301.12.08

חברת מילומור הגישה היום (ב') בבוקר לבית המשפט המחוזי בתל אביב הצעה להסדר נושים ובקשה לזמן אסיפות נושים.

 

במסגרת ההסדר ,שהוגש על ידי עו"ד שלום גולדבלט, החליטה החברה לצאת ממספר תחומי פעילות שגרמו להפסדים כבדים או תחומים שבהם אין לחברה כל יתרון יחסי בשוק: תחום הביצוע הקבלני שגרם להפסד של כ-100 מיליון שקל בשנתיים האחרונות, תחום בתי האבות, תחום התיירות, תחום התקשורת וטיהור השפכים.

 

51% ממניות מילומור תמורת 30 מיליון שקל 51% ממניות מילומור תמורת 30 מיליון שקל

 

הסדר הנושים הוגש בהמשך להחלטתה של השופטת ורדה אלשיך לאשר לקבוצה הקפאת הליכים בשל המשבר התזרימי שאליו נקלעה, ומינויו של רו"ח חן ברדיצ'ב לנאמן.

 

לחברה יש מספר משקיעים פוטנציאליים שזהותם טרם נחשפה. פרדי רובינסון, בעל השליטה, חתם על הסכמה כי תמורת הזרמת הון של לפחות 30 מיליון שקל, מתוכם 10 מיליון שיוקצו לתשלום לנושים, הוא מוכן להקצות 51% ממניות מילומור.

 

הנאמן נמצא במו"מ עם שני הנושים העיקריים של החברה. החוב לבנק הפועלים בכלל הקבוצה עולה על 500 מיליון שקל (מתוכו כ-420 מיליון שקל חוב לחברת רסידו סי). לחברה יש הסכמה עקרונית עם הנושה העיקרי השני – הבנק הבינלאומי – שהוא הבנק המלווה של פרוייקט בית שמש ונתן אתמול את הסכמתו העקרונית להסדר.

 

מהדו"ח של הנאמן עולה עוד, כי חברת רסידו סי תיתן את הסכמתה למינוי כונס נכסים מטעם בנק הפועלים לצורך מימוש הפרוייקט של החברה באשדוד, ולאחר מימוש הערבות של החברות תוגבל ליתרת חוב עד 70 מיליון שקל.

 

הנאמן מציג במסגרת הבקשה שלושה הסדרי נושים נפרדים: הראשון, הסדר של רובינסון נכסים שמבוסס על פרעון החוב מתוך נכסיו האישיים של פרדי רובינסון. ההסדר השני, של חברות רסידו ייזום פרוייקטים (המוחזקת ב-100% שליטה בידי מילומור) וחברות הבנות שלה: רסידו פי.בי ורסידו נכסים. מכירת הנכסים של החברות הללו יתפרסו על 4 שנים. ההסדר השלישי הוא הפרוייקט של מצפה בית שמש שמבוסס על ההסכמות עם הבנק הבינלאומי.

 

החברה ביצעה באמצעות חברת רסידו ייזום פרוייקטים שבעה פרוייקטים קבלניים, מתוכם שניים מבוצעים בפרוייקט בית שמש, ועל פי הערכת הנאמן מדובר במקור העיקרי להפסדי הקבוצה. למרות זאת החברה פועלת למסירת יחידות הדיור והבטיחו למנוע מקרה "חפציבה 2".

 

פעילות נוספת שסיבכה את החברה היתה הפעילות ברומניה באמצעות רסידו נכסים, במסגרתה פועלת החברה כספקית של חומרי גלם לתעשיית הבנייה. עצם הקיום של הפעילות ברומניה מוטל בספק בגלל בעיות תזרימיות, ולחברה יש כרגע חובות של כ-1.5 מיליון יורו לרשויות המס ברומניה.

 

החברה החליטה לצמצם את כוח האדם שלה באופן משמעותי מ-130 עובדים בתחילת המשבר ל-40 עובדים כיום. הנאמן נפגש לפני כחודש עם מייצג העובדים, עו"ד אופיר רונן, והבהיר לו כי נוכח מצב החברה וכוונת החברה להפסיק את פעילותה במספר תחומים הקבוצה לא תוכל להמשיך ולהעסיק את העובדים. על פי ההערכות מהלך הקטנת מספר העובדים ימשיך ובסוף התהליך החברה תישאר עם כ-20 עובדים. מהדו"ח עולה, כי הנאמן שילם לעובדים מקדמה של 1 מיליון שקל על חשבון דין קדימה.

 

במסגרת הדו"ח ביקשה החברה להאריך את צו הקפאת ההליכים ואת עיכוב ההליכים נגד פרדי רובינסון עד ל-22 בינואר.

 

מעו"ד אופיר רונן נמסר בתגובה כי  יפגש בימים הקרובים עם ועד הפעולה על מנת לגבש את הצעדים בעקבות ההסדר של הנאמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x