ביהמ"ש דחה את תביעת חברת ישראלי נגד סולל בונה
השופטת קבעה כי עדותו של חיים ישראלי נמצאה לא עקבית, רצופה בסתירות פנימיות ובלתי אמינה
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה אתמול את תביעתה של חברת התשתיות חיים ישראלי ובניו נגד סולל בונה, בסך 3.2 מיליון שקל. בפסק הדין קבעה השופטת ענת ברון כי הוכח שהתביעה היתה תביעת סרק, שלא היה כל צידוק בהגשתה.
בסוף 99' זכתה סולל בונה במכרז של מעצ לביצוע עבודות סלילה, גישור, תאורה ושיקום נוף בחלק מכביש מספר 70. עם זכייתה במכרז, התקשרה עם חברת חיים ישראלי בהסכם קבלנות משנה, ומסרה לה את ביצוע העבודות.
לטענת חברת ישראלי, סולל בונה לא שילמה לה את מלוא התמורה בגין ביצוע העבודות בפרויקט, ורימתה אותה. חברת ישראלי טענה כי בניגוד להסכם הרשמי, ההסכמה בפועל היתה כי סולל בונה תשלם את מלוא הסכום שהועבר לה על ידי מעצ.
השופטת ברון קיבלה את עמדתה של סולל בונה, וקבעה כי החברה חייבת לקבלן כ-20 אלף שקל, סכום שהוחזק עקב סירובה של ישראלי לחתום על כתב היעדר תביעות. השופטת ברון גם דחתה את טענות ישראלי בדבר היות החברות שותפות לפרויקט.
בנוסף קבעה השופטת ברון כי טענות התרמית שהועלו על ידי ישראלי אינן מבוססות ויש לדחותן; זאת, עקב חוסר ראיות, חוסר עקביות, חוסר אמינות וסתירות פנימיות שהתגלו בעדותו של חיים ישראלי עצמו.
"ישראלי חתם על ההסכם מרצונו החופשי", קבעה השופטת, "ותוך שהיה ברור לשיטתו כי ההסכם שונה בתוכנו מההסכמות שאליהן הגיעה החברה עם סולל בונה בעבר - אם אמנם היו הסכמות כאלה, ויוער כי לא שוכנעתי שזה היה המצב".
השופטת קבעה כי ישראלי ישלם לסולל בונה 30 אלף שקל הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.
סולל בונה יוצגה על ידי עורך דין דוד חמו, שותף במשרד מ. פירון. חברת ישראלי יוצגה על ידי עו"ד אביתר רגר.
חיים ישראלי מסר בתגובה: "אני מרגיש שסולל בונה עשקו וגזלו אותי, אני מצר על שהפרשה הסתיימה בצורה כזאת". לעניין קביעתה של השופטת אודות עדותו אמר ישראלי: "הייתי מוכן ללכת לעשר מכונת אמת כדי להוכיח צדקתי".
עו"ד רגר סירב להגיב לפסק דין.


