דו"ח נאמנים בנידר: מגעים קונקרטיים למכירת החברה
הנאמנים טוענים כי כבר הכינו נוסח הזמנה להציע הצעות לרכישה וגיבשו את מתווה המכירה, אבל התנגדות בנק לאומי מעכבת את הפרסום
נאמני חברת הנדל"ן נידר, שנקלעה לקשיים כלכליים, החלו לקיים פגישות עם גורמים המעוניינים לרכוש את החברה או חלקים מנכסיה, כך עולה מהדו"ח שהוגש היום (ג') לביהמ"ש המחוזי בירושלים. נאמני החברה, הנמצאת בהקפאת הליכים, עוה"ד קובי אמסטר ואמיר ברטוב, הדגישו כי הם כבר הכינו נוסח הזמנה להציע הצעות לרכישה וגיבשו את מתווה המכירה, אבל התנגדות בנק לאומי מעכבת את הפרסום.
בנק לאומי הגיש באמצע אוגוסט בקשה לא לפרסם הזמנה להציע הצעות רכישה עד שתישמע עמדת הבנק, וביהמ"ש קיבל את הבקשה. בעקבות החלטת בית המשפט הנאמנים עיכבו, בשלב זה, את פרסום ההזמנה להציע הצעות.
ביהמ"ש המחוזי בירושלים האריך בתחילת אוגוסט את צו הקפאת ההליכים בעניין חברת נידר וקבע כי הנאמנים יגישו את הדו"ח שלהם עד ה-9 בספטמבר. כעת מבקשים הנאמנים להאריך את צו הקפאת ההליכים ב-90 יום נוספים, כדי לאפשר להם להציג הצעת הסדר לאישור אסיפות הנושים השונות.
דבר נוסף שעולה מהדו"ח הוא הודעתה החד צדדית של חברת הביטוח AIG, המבטחת את נושאי המשרה בחברה, כי הכיסוי לא כולל פעולות מיום מתן צו הקפאת ההליכים. כתוצאה מכך שלושה דירקטורים הודיעו שאינם מוכנים להיות שותפים לאישור הדוחות הכספיים של הרבעון השלישי. הנאמנים אגב סבורים, כי ההודעה של חברת הביטוח בלתי חוקית ובדעתם לפנות בעניין הזה לביהמ"ש.
סיפור נוסף שעולה מהדו"ח הוא המחלוקת בעניין הסיוע במימון הגרעון על ידי בעלי השליטה, משפחת רחמין. במסגרת בקשת ההקפאה הודיעו בעלי השליטה כי הם יממנו את הגרעון שיצטבר במהלך תקופת הקפאת ההליכים, כאשר עלות ההוצאות החודשית הוערכה בסכום של כ-250 אלף שקל. במהלך ההתנהלות של החברה בהקפאת הליכים התברר כי קיימת מחלוקת פרשנית בין כוונתם של בעלי השליטה להעביר את הסכום ובין עמדת הכונס הרשמי ובנק לאומי, לפיהן בעלי השליטה אמורים לממן מכיסם את כל ההוצאות ופעילות תקופת הקפאת ההליכים.
נכון לעכשיו בעלי השליטה העמידו את 250 אלף השקלים וסכום נוסף של 150 אלף שקל עבור הוצאות בלתי צפויות.
הנאמנים פעלו לצמצום הוצאותיה השוטפות של החברה: המשיכו להעסיק 11 עובדים מתוך 23 הנדרשים להמשך פעילותה של החברה בתקופה זו, כל רכבי הליסינג של החברה למעט אחד הוחזרו לחברת הליסינג, הטלפונים של העובדים הועברו לאחזקתם הפרטית. עוד קובעים הנאמנים בדו"ח כי הקפאת ההליכים התקבלה בשקט יחסי מבחינת הספקים והלקוחות.
הנאמנים התייחסו לפרויקט העיקרי של החברה, פרוייקט הולילנד. לדעתם, הדרך הטובה ביותר למימוש הקרקע הינה באמצעות עסקת תמורות, בה בניגוד לעסקת קומבינציה הבעלים מקבל חלק מוסכם מהתמורה שמתקבלת ממכירת מלוא היחידות הנבנות על ידי הקבלן.
מהנאמנים נמסר כי "ממגעים ראשונים עם מציעים ומשקיעים פוטניאליים ולאחר לימוד הנתונים העיקריים, ברור שהליך הקפאת ההליכים הוא ההליך הנכון והמתאים לחברה ויש סיכוי טוב להבראתה ולגיבוש הסדר נושים הוגן וסביר לכלל נושי החברה ובעלי מניותיה".