$
בארץ

יו"ר ועדת החוקה: אקפיא את חוק ההוצאה לפועל

פרופ' מנחם בן-ששון אמר זאת לאחר לאחר שהוצג בפניו לוח הזמנים של הנהלת בתי המשפט, לפיו רק ב-2011 תושלם הקמת הממשקים המיחשוביים של ההוצאה לפועל. הציב להנהלת בתי המשפט אולטימטום של שבוע

שאול אמסטרדמסקי 15:5004.08.08
"אם בתוך שבוע הנהלת בתי המשפט לא תציע דרך לקצר את לוחות הזמנים להפעלת המערכת המיחשובית של ההוצאה לפועל, אשקול להשהות את תהליך החקיקה של חוק ההוצאה לפועל", כך אמר יו"ר ועדת החוקה, פרופ' מנחם בן-ששון (קדימה).

 

בן-ששון אמר את הדברים לאחר שהוצג בפניו לוח הזמנים של
הנהלת בתי המשפט, לפיו בתחילת שנת 2009 תושלם הקמת הממשקים המיחשוביים של ההוצאה לפועל מול הביטוח הלאומי, מרשם האוכלוסין ורשות הרישוי בלבד.

 

בהמשך שנת 2009 תושלם הקמת ממשקים מיחשוביים מול רשם המקרקעין, כונס הנכסים הראשי, הבנקים, חברות האשראי וחברות הביטוח. הקמת יתר הממשקים המיחשוביים, מול 8 גופים נוספים, תושלם רק ב-2011. הממשקים המיחשוביים נדרשים לייעול מערכת ההוצאה לפועל, ובעיקר להנהגת מסלול סילוק החובות המקוצר, עליו עמל בן-ששון תקופה ארוכה במסגרת דיוני הוועדה.

 

בן-ששון אמר ל"כלכליסט", כי "לחוק אין משמעות בלי אפשרות לתקשורת נתונים אלקטרונית, משום שתכלית החוק היא לסגור את החובות הקיימים ולמנוע מהחייבים ליצור חובות חדשים. על המדינה להראות לחייבים כי היא רצינית בכוונתה לגבות את החובות. עם זאת, באה הממשלה ומציגה לוחות זמניים בעייתיים, שהופכים את החוק לחסר טעם, ואני מוצא את עצמי מול שוקת שבורה. מן הראוי היה להשהות לחלוטין את כל תהליך החקיקה, אולם הואיל ועבדנו על החוקה תקופה כה ארוכה, נתתי להוצאה לפועל ארכה של שבוע להצגת לוחות זמנים חדשים, מוצלחים יותר."

 

הרפורמה בהוצאה לפועל הוגשה לכנסת במסגרת חוק ההסדרים לשנת 2007, אולם פוצלה ממנו על מנת שוועדת החוקה תוכל לקיים בה דיון מעמיק. כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני שבוע, גופים רבים הפעילו לחצים כבדים על בן-ששון, בין אם לזרז את הדיון בחוק ובין אם להוציא ממנו סעיפים רבים שנגדו את האינטרסים של גופים שונים, אולם כעת קיים סיכוי כי מאמציו של בן-ששון היו לשווא.

 

בתוך כך אישרה היום ועדת החוקה סעיפים נוספים מתוך הצעת החוק. בין היתר אישרה הוועדה את הקריטריונים להפעלת סקנציות על חייבים שבכוחם לשלם את החוב אולם משתמטים מכך. על פי הסעיפים שאושרו, המדינה תוכל להגביל את החייבים לקבלת דרכון או הארכתו, לעכב את יציאתו מן הארץ, להגביל את חשבון הבנק שלו, למנוע ממנו לבצע שימוש בכרטיס אשראי, להקים חברות או להיות בעל עניין בחברה, ואף לקבל או לחדש רישיון נהיגה. המדינה תוכל להפעיל סנקציות אלה על חייבים שחובם גדול מ-1,500 שקלים במידה שהחייב לא שילם את חובו כחצי שנה מיום תחילת הליכי ההוצאה לפועל, או כשנה לאחר תחילת ההליכים במידה שחובו בין 500-1,500 שקלים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x