$
חדשות טכנולוגיה

סייברניישן

הטובים לסייבר: כמה מרוויחים במקצועות החמים ביותר בתחום?

טכנולוגיה לבדה כבר לא מספיקה על מנת להעניק הגנה לארגונים ואפליקציות, ובענף הסייבר עומלים להכשיר עובדים חדשים שאינם דווקא מתכנתים. תחומי העיסוק הלוהטים של הסייבר

סופי שולמן 19:0001.04.21

אחד מכל 10 עובדים בהייטק מועסק בענף הסייבר ומדי שנה נפתחות בו 800 משרות חדשות. הביקושים לא מתמלאים וכל שנה נוצר חוסר, כאשר בסייבר הוא נובע לא בהכרח בגלל מחסור במתכנתים, אלא דווקא מתוך החדשנות האדירה של התחום שמייצרת מקצועות חדשים על בסיס קבוע. לפי הערכות, היום חסרים מאות עובדים לסייבר, בחלקם הגדול במקצועות החדשים יחסית.

 

"סייבר הוא פרופסיה בפני עצמה", אומר לכלכליסט אל"מ (במיל') ניצן עמר, ראש היחידה לבניית הכוח הלאומי במערך הסייבר הלאומי ולשעבר מפקד בית ספר לתקשוב והגנה בסייבר. "בארה"ב, למשל, מגדירים 64 תת־התמחויות ובתוכן אלפי הכשרות", הוא מסביר.

 

לדבריו, ענף הסייבר מאופיין ברף מקצועי משתנה ולא אחיד ברמת ההסמכה ויש פערים הן בידע והן בדרישות המקצועיות. "פערים כאלה קיימים בכלל תעשיית ההייטק, אולם בסייבר הפערים מוקצנים והסיבות לכך הן הידע הנדרש במגוון הדיסציפלינות המקצועיות והשינויים המהירים בתחום ובראשם התנהלות התוקפים".

 

מערך הסייבר פועל בתקופה האחרונה לאסדרה של התחום יחד עם כמה מכללות שמכשירות עובדים לפי תוכניות שנבנות בשיתוף עם המערך. אחת מהן היא המכללה המקוונת ITSAFE שהקים אמיר בר־אל, יוצא NSO, יחד עם מומחי הסייבר רומן זאיקין ושי אלפסי. ב־2020 הם הכשירו כ־10,000 איש בגילאי 15 עד 40 שכולם קיבלו הסמכות מקצועיות בינלאומיות ומקומיות, וחלקם הגדול כבר התקבלו לעבוד בחברות הייטק פרטיות וציבוריות.

 

 

 

מהם המקצועות המבוקשים ביותר היום? משיחות שערך כלכליסט עם גורמים רבים בשוק ישנם חמישה תחומים שבהם מורגש המחסור החמור ביותר בכוח אדם. בניגוד לתפיסה שרווחה עד לא מזמן כי מספיק לקנות מוצרי הגנה, היום כבר יש הבנה כי הגורם האנושי חשוב לא פחות. "הטכנולוגיה לבדה כבר לא מספיקה וצריך מישהו שינהל את מערכי ההגנה, את כל האלמנטים שנרכשים מחברות הסייבר", אומר בר־אל.

 

אלה חמשת התחומים: CISO, הבוס של אנשי הסייבר עצמם, Chief Information Security Officer, תפקיד חדש יחסית שעד היום לא מצוי בכל ארגון; SOC - Security Operation Center, ניטור קבוע של פעילות מערכות האבטחה, וטיפול כשמזוהה איום אמיתי; IR - Incident Response, תחקור מה קרה לאחר הפריצה כדי למנוע אותה בעתיד; DEVSECOPS, מקצוע חדש ומבוקש המשלב בין פיתוח, תפעול והגנה, כאשר כבר בשלב עיצוב והגדרת המערכת עובדים על פיצ'רים של אבטחה; WPT web penetration tester, ליווי מפתחי התוכנה והאפליקציה על ידי האקרים ברישיון, שתפקידם לתקוף את פתרונות האבטחה הקיימים ולזהות מראש פרצות ברשת.

 

1. שומרים על הרשת

אבטחת אפליקציות ואתרים: המידע נמצא בידיים בטוחות

 

אבטחת יישומי אינטרנט היא ענף של אבטחת מידע העוסק באבטחת אתרי אינטרנט, יישומי אינטרנט ושירותי רשת.

 

מדובר בפלח שוק שצפוי לצמוח בקצב שנתי של 16% בחמש השנים הקרובות מ־6.2 מיליארד דולר ב־2020 ל־13.2 מיליארד דולר ב־2025.

 

 

2. מדליקים נורת אזהרה

מודיעין איומים: למניעת התקפות, איתור סכנות ותגובה עליהן

 

מודיעין איומים ותפעול מערכות אבטחת מידע הם פרקטיקות וצוותים המוקדשים למניעה, איתור, הערכה, ניטור ותגובה לאיומי תקרית ואבטחת סייבר. השוק, שמבוסס על גורם אנושי לא פחות ואולי אף יותר מאשר על תוכנה וחומרה, מתפתח ככל שהתקפות הסייבר הופכות למתוחכמות יותר. ב־2020 השוק הסתכם ב־11 מיליארד דולר וצפוי לצמוח בקצב שנתי ממוצע של 8% בחמש השנים הקרובות.

 

 

 3. בטוחים על הענן

אחסון בענן: פלטפורמה מקוונת למניעת דליפה או מחיקה

 

אבטחת ענן היא ההגנה על נתונים המאוחסנים באופן מקוון באמצעות פלטפורמות מחשוב ענן מפני גניבה, דליפה ומחיקה. כיום מדובר בשוק קטן יחסית, אבל כזה שנהנה מצמיחה מואצת. ב־2020 הוא חצה לראשונה את החצי מיליארד דולר וצפוי לצמוח ב־33% מדי שנה עם המעבר של ארגונים לעבודה בענן.

 

 

4. אבטחים את הקצה מתוקפים זדוניים

מכשירים ו־IoT: ממחשב ועד רכב אוטונומי

 

אבטחת נקודות קצה ו־IoT מתייחסת לאבטחת מערכת של אובייקטים הקשורים זה לזה, המסוגלים לאסוף ולהעביר נתונים ברשת אלחוטית ללא התערבות אנושית, נקודות קצה, או התקני משתמשי קצה, כמו מחשבים נייחים, מחשבים ניידים ומכשירים ניידים שונים.

 

נקודות קצה משמשות כנקודות גישה לרשת ארגונית ויוצרות נקודות כניסה שניתן לנצל על ידי שחקנים זדוניים. מדובר בתת־המגזר הגדול ביותר, כאשר רבע מההוצאה הארגונית על תשתיות מחשוב (IT) מיועדת לתחום ההגנה.

 

 

תחום ה־IoT צומח מהר מאוד כי הכל מחובר היום לאינטרנט, החל מהטלוויזיה הביתית ועד שעון כושר. תוקפים רבים מנצלים את המכשירים הביתיים הפשוטים כדי לעקוף את ההגנות הארגוניות המתוחכמות יותר.

 

שוק הגנת ה־IoT הוא כמעט אינסופי, ולכן כלי ההגנה עבורו צפויים לצמוח בקצב אדיר של 24% בשנה בשנים הקרובות. אם בשנת 2019 הוא הסתכם ב־250 מיליארד דולר, הרי שבשנת 2027 הוא צפוי כבר לזנק ל־1.5 טריליון דולר.

 

אחד ממנועי הצמיחה הגדולים של השוק הזה הוא התפתחות ואימוץ של הרכב האוטונומי שידרוש הגנה מקסימלית ולצדו יישומי הרפואה מרחוק שצברו תאוצה בתקופת הקורונה.

 

5. חומת אש לחיבור לא מאובטח

הגנה על רשתות וגישה מרחוק: שמירה על משתמשי הבית

  

אבטחת רשת היא כל פעילות שנועדה להגן על השימוש ושלמות הרשת והנתונים של המשתמש. גישה מרחוק היא היכולת של אדם לגשת למחשב או לרשת ממרחק גיאוגרפי באמצעות חיבור רשת.

 

מדובר בשוק בוגר יחסית שקיבל דחיפה עם המעבר לעבודה מרחוק וריבוי מתקפות שנעשו באמצעות ניצול החיבור הלא מאובטח מספיק של מחשבים ביתיים. גודל השוק הסתכם ב־52 מיליארד דולר ב־2019 וצפוי לצמוח בקצב של 12% בשנה עד 2027.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x