$
חדשות טכנולוגיה

בדיקת כלכליסט

HP מציגה: לפטופ מנהלים היברידי שגם באטמן היה קונה

עם עיצוב שמזכיר עטלפים, HP Spectre x360 14 מציע מספר יתרונות. מסך מרשים, מקלדת איכותית ומפרט עוצמתי הופכים אותו לאחד מהלפטופים הטובים בקטגוריה

רפאל קאהאן 08:0222.05.21
אחרי שנים רבות, יצרניות מחשבי ה-PC הוותיקות החלו להשקיע קצת יותר בשיפור הנראות של מחשביהן. בעיקר בסדרות הפרימיום. אם בעבר מחשב נייד מבוסס ווינדוס "רציני" זכה בדרך כלל בעיצובים משעממים ופונקציונליים, כיום כל היצרניות הגדולות מנסות לייצר לעצמן שפה עיצובית שתאשר ללקוחות לזהות כהרף עין את המקור של הלפטופ שראו בשולחן בית הקפה השכונתי. ל-HP, יצרנית המחשבים השנייה או הראשונה בגודלה בעולם - תלוי ברבעונים - מעולם לא היתה תדמית של משקיענית בנראות מוצריה.

זאת אומרת, היא השקיעה מדי פעם, אך לרוב התוצאות היו מביכות שלא לומר מכוערות ומגושמות, בעיקר במחשבי הגיימינג שלה. עם מחשב המנהלים האחרון שלה, ה-Spectre x360 14 היא מנסה להציג מחשב שייראה טוב, יציע את כל הטכנולוגיות החדשות ביותר וכמובן יעשה את העבודה ככלי לפרודוקטיביות - המיצוב המועדף על אנשי שיווק בתחום. HP באמת דחסו את כל הידע והניסיון שלהם למחשב הזה. הוא כולל פורמט מסך חדש, מעבדי דור 11 של אינטל, סטיילוס מובנה, תצוגה מרשימה ועיצוב ייחודי. אבל האם החבילה הזו היא יותר מסך חלקיה או שמדובר רק במחשב שנראה טוב? התשובה עשויה להפתיע.

 

עיצוב ומבנה: מחשב עטלף

 

הדבר העיקרי שהופך את ה-Spectre למרשים הוא העיצוב המוחצן שלו. מדובר במחשב יפהפה, עד כמה שמחשב יכול להיות כזה, שעיצובו מנסה לשבור כמה מוסכמות בכללי העיצוב של מחשבים ב-40 השנים האחרונות. מעצביו כנראה קיבלו השראה ממחשבי גיימינג, אך ללא המוחצנות ההמונית שנלווית למחשבים כאלה בדרך כלל. גופו בנוי מאלומיניום באיכות גבוהה שעוצב בפינות האחוריות שלו כדי שיזכיר חיתוך של יהלום. הגוף במחשב שקיבלנו לסקירה היה שחור אך בגרסת HP שהפכה אותו למעין כחול-שחור-סגול כהה בעל גוון עמוק בהתאם לזווית האור.  

HP Spectre x360 14 HP Spectre x360 14 צילום: רפאל קאהאן

 

אבל יש גם צבעים נוספים, שחור כהה ואפור שנראים יותר דיסקרטיים. החלקים ההיקפיים של גוף המחשב צבועים במעין גוון נחושת מבריק שמשלים את השחור בצורה מאוד מרשימה. הלוגו החדש של HP שמזכיר להבי סכין גם צבוע בגוון הנחושת של השוליים ושם הדגם - Spectre - חרוט בדיסקרטיות על הצירים של המסך. זה עיצוב שמזכיר תכשיטי יוקרה ולא מחשב של יצרנית מחשבים מרובעת. במהלך הסקירה, כל מי שראה את המחשב, ולא משנה מגדרו, לא היסס לפלוט התרשמות לגבי "כמה הוא יפה" או "איך הוא נראה טוב". נדיר מאוד במחוזותינו.

 

המחשב של באטמן המחשב של באטמן צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת המבנה, איכות הבנייה מרשימה בדיוק כמו העיצוב. הפאנלים יושבים היטב במקומם, אין שום הפרשים בין החלקים השונים ובשום מקום לא תרגישו שלחיצה על הגוף נדחפת פנימה. הכל כאן חזק ומהודק. פורמט התצוגה של המסך הופך את ה-Spectre למרובע יותר ממחשבים ניידים. זה אומר שהוא יותר צר ממתחריו, אבל זה גם עשוי לדרוש התאמה לפרישת המקלדת שגם היא צרה יותר.  

 

פרישת המקלדת צרה יותר פרישת המקלדת צרה יותר צילום: רפאל קאהאן

 

אז אם אתם נוטים להקליד הרבה, כאן אולי המקום לבדוק אם זה נוח לכם. בכל מקרה, כמו מבחוץ, גם החלק הפנימי, מקלדת ומסך, מעוצבים אך פחות מבחוץ. שולי המסך דקיקים והמצלמה טמונה בחלק העליון של המסך ללא שהיא מפריעה. יש כאן שני שקעי USB-C בתקן Thunderbolt 4 מצד ימין בשילוב עם קורא כרטיסי זיכרון, שקע אוזניות משולב ומצד שמאל יש גם שקע USB בגודל מלא - משהו שיותר ויותר יצרנים זונחים במחשבי יוקרה קטנים.

 

אחד השקעים יושב ממש בפינה אחד השקעים יושב ממש בפינה צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת מימדים, הוא לא מגושם או מגודל. רוחבו כ-30 ס''מ, עוביו כ-17 מ''מ ועומקו כ-22 ס''מ, ממדים סבירים בהחלט. עם זאת הוא קצת יותר כבד מהתחרות, ושוקל מינימום של 1.34 ק''ג. עם זאת קשה לומר שתחושו שהוא מעיק לכם בתיק. מה שכן, כמחשב היברידי שגם אמור לשמש כטאבלט, משקל מעין זה לא באמת עושה עימו חסד מהבחינה הזו וקשה להחזיק אותו לאורך זמן בידיים. עוד נקודה שלילית היא שהאלמנטים העיצוביים בשוליים האחוריים, מה שמשווה לו מראה של מחשבו של באטמן, קצת חדים בקצוות.  

 

נרתיק מהודר להגן על התכשיט נרתיק מהודר להגן על התכשיט צילום: רפאל קאהאן

 

זה לא נורא כשהמחשב מונח על השולחן, אך כשמחזיקים אותו, עלולים לחוש בדקירות מדי פעם בהתאם לזווית האחיזה. זה לא יחתוך אתכם, אך עשוי להיות לא נעים. המחשב עצמו אגב מסופק עם נרתיק בעל מראה יוקרתי ודמוי עור שבכל מקרה מגן על המחשב מתלאות הדרך וגם על הידיים של הבעלים. לסיכומו של עניין, ה-Spectre הוא מחשב מרשים למראה ובעל איכות בנייה מרשימה ושניתן להציג בקלות ליד מחשבי מקבוק של אפל בישיבה השבועית של הבורד.

 

חומרה: מעולה לכל המשימות חוץ מגיימינג ועריכת וידיאו

 

כמו כל מוצר יוקרה, גם ה-Spectre מסופק עם מפרט-על שמסוגל להפעיל הרבה יותר ממה שנראה. בעוד לא מעט יצרנים מעדיפים לא להגזים עם המפרטים, HP הלכו על כל הקופה, המעבד הוא i7 של אינטל דור 11 טייגר לייק. מדובר בגרסה החזקה ביותר שלו בתצורה זו והוא בהחלט מפעיל בקלות את רוב המשימות שמעמיסים על המחשב בלי למצמץ ובעיקר בלי לחמם את תחתית המחשב יותר מדי.  

 

ניקוז יעיל של חום המעבד ניקוז יעיל של חום המעבד צילום: רפאל קאהאן

 

נקודה מעולה לזכותו. זיכרון הפעולה מציע 16 גיגה-בייט נדיבים ורחב האחסון כולל כונן SSD בתקן NVMe. מהירות העבודה שלו מאוד גבוהה. בעוד שלמחשב ממוצע לוקח כמה שניות כדי לחזור ממצב שינה לפעולה, ב-Spectre זה מתבצע כמעט ללא שיהוי. המאיץ הגרפי הוא ה-Iris Xe של אינטל, שמאפשר אפילו גיימינג קליל. אבל אל תנסו להריץ עליו משחקים כבדים עתירי גרפיקה, זה פשוט לא יעבוד.

 

המסך הוא ממתק אמיתי המסך הוא ממתק אמיתי צילום: רפאל קאהאן

 

ביצועי המולטימדיה של המחשב מתבססים על כמה רכיבים ייחודיים מסוגם בקטגוריה. ראשית ישנו המסך בן ה-13.5 אינץ'. במקום פורמט 16:9 או 16:10 בהם עושים שימוש רוב היצרנים, HP בחרו בפורמט שמיקרוסופט מקדמים במחשבי הסרפס בוק שלהם, 3:2 מה שאומר שהמסך "מרובע" יותר ממסכים בפורמטים הרגילים שמזכירים יותר תצוגה של טלוויזיה. מדובר דווקא בפריסת מסך יותר הגיונית למחשב המיועד לעבודה.  

 

זאת מכיוון שהוא מכיל יותר נדל''ן מסך לגובה, מה שבתורו אומר שניתן להציג 20% יותר תוכן באתרי אינטרנט למשל או בעבודה על גליונות אקסל. אז אם אתם מתכננים על שימוש שכולל גם מאלה, זו עשויה להיות נקודה חשובה להתייחס אליה בבחירת המחשב. הפאנל מבוסס OLED מציע רזולוציה של 2,000 על 3,000 פיקסלים, הצבעים עשירים על גבול הרוויים, חובבי מסכי סמסונג ירגישו כאן בבית עם כיול הצבעים הבסיסי.

 

מוכן לעבודה מוכן לעבודה צילום: רפאל קאהאן

 

עם זאת התצוגה באמת מרשימה והיא גם בהירה למדי עם 400 ניט, נתון גבוה ביחס לתחרות. אבל אליה וקוץ בה, לא תוכלו להשתמש בו בחוץ או בתאורה חזקה בנוחות, בגלל ש-HP בחרה במסך מבריק. ההשתקפויות לא מקלות על עבודה באור יום וחבל שכך. קל מאוד להפוך אותו לטאבלט והוא תומך כמובן בטאץ' ויש כאן גם סטיילוס מצורף, שדורש טעינה בנפרד.

 

טראקפד עצום טראקפד עצום צילום: רפאל קאהאן

 

ניתן להצמיד אותו לשולי המסך בעזרת חיבור מגנטי אבל הוא מעצבן מכיוון שהחיבור מתאפשר רק בזוויות מסוימות ורק בחלק ספציפי של שולי המסך. אינני חובב גדול של סטיילוסים וציורים על מסכים, אך הוא נוח לשימוש ומגיע בנוסף עם שני "חודים" נוספים שניתן להחליף בשליפה.

 

המקלדת הטראקפד הם מהמשובחים שיצא לי לנסות בשנים האחרונות. מהרגע שמתרגלים לכך שהיא צרה יותר, המקלדת מאפשרת קצב הקלדה מצוין, עם זאת היא דורשת עקומת לימוד מסוימת. יש כאן גם כפתורים בגודל מלא ולא כל מיני חצאי קלידים המשמשים לקיצורי דרך לפונקציות כאלה או אחרות. יש אפילו מקום לסורק טביעות אצבעות מהיר בין החיצים לכפתור ה-Alt.

 

הסטיילוס הסטייליסטי הסטיילוס הסטייליסטי צילום: רפאל קאהאן

 

בחלק העליון של המקלדת מורכב מערך הרמקולים המבוסס על טכנולוגיה של באנג אנד אולופסן (B&O) הדנית, שמספק איכות שמע מצויית. מצלמת הרשת מספקת איכות תצוגה טובה אך לא יוצאת דופן ומסתפקת ברזולוציה של 720P בלבד, נקודה שלילית במחשבים ברמת המחיר הזו. עם זאת היא מספיקה כדי להפעיל את זיהוי הפנים של ווינדוס. הסוללה מספקת 66 וואט לשעה, והמחשב מחזיק בקלות בין 10 ל-12 שעות עבודה מעורבות, גם כאן נתון מצוין לקטגוריה.

 

תוכנה וממשק: יותר מדי אפליקציות צד שלישי

 

מחשבי ווינדוס לא ממש שונים אחד מהשני ברמת התוכנה. אך היצרנים תמיד מוסיפים איזו אפליקציית ניהול כלשהי. לרוב מדובר באפליקציות שכוללות יותר תוכן שיווקי מאשר פונקציות שימושיות, אך הפעם אפליקציית ניהול המחשב - HP Command Center - דווקא מעניקה גישה לשינויים ברמה של המאוורר או החיישנים. ישנו גם מצב מיקוד שמאפשר להחשיך את הרקע של המסך ולמקד את התצוגה על החלון בו אתם עובדים. יש כאן גם אפליקציית ניהול תצוגה שמאפשרת לבחור בין סכימות שונות כגון אדובי, DCI-P3 ו-sRGB. זה שימושי לגרפיקאים, צלמים או עורכי וידיאו, אבל לרובנו זה יסתכם בשינוים בגווני התצוגה ותו לא.

 

עוד אוהל עוד אוהל צילום: רפאל קאהאן

 

יש כאן יותר מדי אפליקציות צד שלישי, אפשר למצוא פה את האנטי-וירוס של מקאפי, אפליקציית VPN, מנהל סיסמאות וגם אפליקציית גרפיקה של אדובי שנוחה מאוד לשימוש עם הסטיילוס. אבל בסופו של דבר יש כאן יותר מדי תוכנות שאין להן שימוש אם אתם לא מנויים או לקוחות של השירותים שלהן. HP הגזימה כאן, אפילו יותר ממתחרותיה. אי אפשר לדחוף אפליקציות ללקוחות במחשב ברמת המחיר הזו כמו שעושים במחשבים שעולים רבע מחיר. זה כמו שמרצדס תשאיר לכם באוטו החדש פליירים למנוי ברשת מוסכים. לא עושים דברים כאלה.

 

סורק ביומטרי באמצע המקלדת סורק ביומטרי באמצע המקלדת צילום: רפאל קאהאן

 

מבחינת ממשק משתמש, האפשרויות כאן נרחבות. המקלדת המצוינת בעל תאורה אחורית היא אחת מהטובות שתמצאו. הטראקפד גדול ונוח. הקלקה עליו קצת קשה, אך המשוב מצוין. זיהוי המגע במסך מעולה אבל לפעמים צריך לדייק בנגיעות שכן לא כל הלחיצות זוהו לי, עם זאת הדבר יחסית נדיר. כך שנראה לי ש-HP תוכל לשפר את הביצועים כאן בעדכון תוכנה עתידי. פתיחת הנעילה בין אם בסורק טביעות האצבעות או דרך זיהוי פנים מתבצעת מהר בזכות החומרה המהירה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: אחד מהמחשבים הטובים ביותר כיום

 

ל-Spectre יש שלושה מתחרים עיקריים: סדרת ה-Yoga של לנובו, ה-XPS של Dell והזנבוק פליפ של אסוס. לטעמי ה-Spectre מציע את החבילה המעניינת ביותר מבין השלושה, גם אם ה-XPS עדיין נחשב למוביל הקטגוריה. הוא מעוצב יותר מהאחרים, בעל מפרט חזק לא פחות ואפילו יותר ובעיקר בזכות פורמט המסך הייחודי - הוא מציע משהו שהמתחרים לא יכולים להשוות. תוספת נדל''ן המסך בהחלט משפרת את הפרודוקטיביות. מנגד מחירו עומד על בין 6,500 ל-8,000 שקל בממוצע בהתאם לגרסאות ולמפרטים. זה לא הכי יקר וגם לא הכי זול. מהבחינה הזו החבילה הכוללת של HP בקטגוריית המחיר הזו כנראה מציעה את התמורה הטובה ביותר לעלות בנקודת הזמן הנוכחית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x