$
הייטק והון סיכון

מורפיסק גייסה 31 מיליון דולר בהובלת קרן JVP

החברה, שמפתחת פתרון לאבטחת נקודות קצה ושרתי ענן, גייסה עד כה 46 מיליון דולר. החברה הודיעה על הצטרפותו של סטיב בנט, לעבר מנכ"ל החברות סימנטק ואינטואיט, לדירקטוריון מורפיסק

מאיר אורבך 15:2125.03.21

חברת הסייבר הישראלית מורפיסק (Morphisec) גייסה 31 מיליון דולר, בהובלת קרן JVP. משקיעים נוספים בסיבוב כוללים את אורנג’, דויטשה טלקום, קפיטל פרטנרס DTCP ואאורקראוד.

 

 

 

החברה מפתחת פתרון לאבטחת נקודות קצה ושרתי ענן בשיטה של "הגנת המטרה הנעה", המקדים את צעדי התוקף ומונע התקפות עוד בטרם הן נוצרות או מתחילות.

 

מורפיסק החלה לפעול ביולי 2014, בחממת הסייבר של JVP בבאר שבע ועד היום גייסה 46 מיליון דולר. החברה מעסיקה 90 עובדים, 75 מתוכם בישראל, מרביתם במטה החברה בבאר שבע. החברה מתכוונת להפנות את ההשקעה החדשה לגיוס עובדים נרחב והגדלת ההשקעה בשיווק ומכירות.

 

החברה הודיעה על הצטרפותו של סטיב בנט לדירקטוריון. בנט שימש בעבר כמנכ"ל חברות תוכנה ואבטחה מובילות ובכלל זה, סימנטק (Symantec) ואינטואיט (Intuit). לפני כן, שימש במשך מעל 20 שנה בתפקידי ניהול בכירים רבים בג'נרל אלקטריק.

 

מימין:  רונן יהושע מנכ"ל מורפיסק יואב צרויה שותף כללי ב-JVP מימין: רונן יהושע מנכ"ל מורפיסק יואב צרויה שותף כללי ב-JVP

 

טכנולוגיה שמותקנת ביותר מ-7 מיליון נקודות קצה

 

מגיפת הקורונה הביאה שינוי משמעותי בעולם העבודה - מעבר לעבודה מרחוק. ארגונים וחברות בכל הגדלים מחפשים מערכות שיבטיחו הגנה מפני התקפות סייבר על הארגון ללא קשר למיקום הפיזי של העובד או יחידת הקצה. מורפיסק, שכבר ביססה את עצמה כחברה מובילה בתחומה, שפיתחה טכנולוגיה חסכונית, פשוטה להטמעה וניהול, ואפקטיבית במניעת איומי סייבר, כבר מותקנת ביותר מ-7 מיליון נקודות קצה במטרה לעצור באופן אוטומטי את ההתקפות המסוכנות ביותר כנגד תחנות עבודה, שרתים, מכונות וירטואליות ומשימות עבודה בענן (cloud workloads).

 

שלא כמו פתרונות נקודת קצה אחרים מהדור הקודם, המבוססים על איתור ותגובה, מורפיסק מעצימה את יכולת האבטחה של יישומים קריטיים בכל ארגון ללא צורך בצוותי אבטחה ייעודיים שנדרשים להגיב, לסנן, להבין ולחקור את התקפות.

 

עובדי מורפיסק עובדי מורפיסק

 

"התפתחות אייומי הסייבר הביאו לכך שחברות רבות אינן מוגנות מפני מתקפות סייבר ונותרות מאחור בהיעדר כלים מתאימים, עלויות ואנשי צוות ייעודיים לכך", אומר רונן יהושע, מנכ"ל מורפיסק. "האתגרים של ארגונים אלה רק גברו בשנה האחרונה עם העלייה המשמעותית במספר העובדים מהבית שמשתמשים במכשירים לא מאובטחים ומתחברים למערכות הארגון או בענן הפרטי או הציבורי. הטכנולוגיה של מורפיסק הוכיחה את עצמה כפתרון אבטחת הסייבר היחיד שמסוגל להעניק לעובדי הארגון העובדים מהבית, הגנה פשוטה אך יעילה בפני כל עומס עבודה, המותאמת גם לתקציב מוגדר וחסכוני". 

 

יואב צרויה, שותף כללי ב- JVP, אומר כי "נקודות קצה מכל הסוגים - תחנות עבודה ושרתים, בארגון ובענן, פיזיות ווירטואליות הם קו ההגנה האולטימטיבי האחרון של מגני הסייבר. ארגונים כיום מסתפקים בסט פתרונות שיעילותם נמוכה, עלותם גבוהה, משפיעים לרעה על הביצועים, ומחייבים משאבי ניהול רבים, פתרונות מבוססי ניתוח התנהגות או חתימות מכל סוג. אלו גורמים לאי ודאות, לעלויות גבוהת וקושי בניהול מרחוק, ופחות רלוונטיים לסביבות ענן וסביבות וירטואליות.

 

"על רקע זאת, מורפיסק בולטת לחיוב ומועדפת ע"י ארגונים רבים. הגישה הייחודית שלה מספקת ערך מדיד, דטרמיניסטי, בעלות נמוכה תוך יצירת ההגנה הטובה ביותר, המשרתת את הארגונים ומאפשרת מעבר בטוח של של הארגון לענן. היכולת הייחודית של מורפיסק למנוע התקפות ללא צורך במידע מקדים על האיום, ממצב את החברה כפתרון האולטימטיבי לאבטחת סייבר בענן".

 

סטיב בנט, חבר הדירקטוריון החדש במורפיסק: "מורפיסק הביאה את החידוש המשמעותי ביותר למניעת מתקפות שהשוק ראה בעשר השנים האחרונות. מעולם לא הייתי עד לחברת אבטחת סייבר שמספקת ערך כה גדול עבור לקוחות מכל הגדלים. מורפיסק לא רק עוצרת את הפריצות שהופכות לכותרות, אלא שהיא עושה זאת באופן שמאפשר לעסקים גם אם הם מוגבלים בתקציב ובכוח אדם מקצועי, לקבל הגנה שמונעת מהם להיות חשופים למתקפת סייבר ולהמשיך בפעילות עסקית בטוחה, פריבילגיה שלעתים קרובות שמורה רק לתאגידי ענק בעלי יכולות פיננסיות משמעותיות".

x