$
הייטק והון סיכון

מייסד יאהו ג'רי יאנג משקיע ב-Rewire הישראלית

חברת הפינטק התל-אביבית, שפיתחה פלטפורמת בנקאות עבור מהגרי עבודה, גייסה 20 מיליון דולר בסבב שני; את הסבב הובילה פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, עם כניסה של משקיעים חדשים - לרבות ג'רי יאנג, מייסד ומנכ"ל Yahoo! בעברו. המנכ"ל גיא קשטן: "פועלים בנישה, אבל נישה גדולה ברמה הבינלאומית"

מאיר אורבך 15:4002.03.21

חברת הפינטק הישראלית Rewire מתל-אביב, שפיתחה פלטפורמת בנקאות עבור מהגרי עבודה, גייסה 20 מיליון דולר בסבב שני. את סבב ההשקעה הנוכחי הובילה פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, עם כניסה של משקיעים חדשים - לרבות הקרנות Glilot Capital Partners הישראלית, Renegade Partners האמריקאית, והמשקיע הפרטי ג'רי יאנג, מייסד ומנכ"ל Yahoo! ומנהל בכיר ב Alibaba בעברו, שהשקיע דרך קרן ההשקעה AME Cloud Ventures. בנוסף, השתתפו בסבב גם המשקיעים המובילים בחברה Viola Fintech, הבנק BNP Paribas דרך קרן ההשקעה Opera Tech Ventures, יחד עם קרנות Moneta, פרופ' יאיר טאומן ומשקיעים פרטיים נוספים.

 

מלבד גיוס ההון, Rewire הודיעה על שיתוף פעולה עם בנק הפועלים במתן קו אשראי של 10 מיליון דולר למימון צמיחה.

 

 

בדומה לחברות פינטק רבות אחרות, גם את חברת Rewire הקורונה תפסה בהפתעה - וצמיחה מהירה עם התאמה לצרכים חדשים הפכה להכרחית. "תקופת הקורונה יצרה בעיה לא קלה להרבה מהגרי עבודה בישראל ובעולם", אומר לכלכליסט גיא קשטן, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה. "בתחילת הדרך מהגרי עבודה רבים נתקלו בחשדנות, ורבים היו סגורים במשך שבועות. בנוסף, מהגרי עבודה היו רגילים לעבוד במזומן, אך הבידודים והקורונה בכלל מנעו מהם להמשיך להמיר למזומן את כל הכספים שקיבלו. לכן היה מעבר חד ומהיר לעולם הדיגיטלי של רבים מהם. נאלצנו מהר מאוד להכפיל את מחלקות התמיכה שלנו, שכוללות 35 עובדים בזהויות ולאומים שונים, בהתאם לקהל שאותו אנחנו משרתים. יש לנו מגוון עובדים - מתאילנד, סין, הפיליפינים, ניגריה, סרי לנקה ואחרים".

 

מייסדי Rewire סער יהלום, גיא קשטן ועדי בן דיין מייסדי Rewire סער יהלום, גיא קשטן ועדי בן דיין צילום: אריק סולטן

 

החברה עובדת כיום בעיקר בישראל, ולאחרונה קיבלה רישיון לפעול באירופה. "אנחנו עובדים כדי לייצר שירותים זולים ונגישים לעובדים הזרים", אומר קשטן. "כשהקמנו את החברה שאלו אותנו היכן המשרד שלנו, התחלנו כשירות דיגיטלי והתחברנו לגופים שונים בארץ כדי להנגיש להם את הגופים הפיננסים. רוב הצמיחה שלנו היא מפה לאוזן, ואנחנו מתמרצים אותם על זה", אומר קשטן. "בעולם יש 250 מיליון מהגרים. רק בישראל מדובר על 5 מיליארד דולר מבחינת היקף הכספים. זו נישה מצד אחד, אבל מצד שני זו נישה גדולה ברמה הבינלאומית. אנחנו בעיקר רוצים להיות שירות בנקאות למהגרים, לא רק שירות העברת כספים".

 

Rewire הוקמה בשנת 2015 על ידי היזמים גיא קשטן (CEO), עדי בן דיין (VP R&D), סער יהלום (CTO) ואור בן-עוז, במטרה לסייע למהגרי עבודה לבצע פעולות פיננסיות מגוונות במדינות שאליהן היגרו, על מנת שיוכלו למצות את הפוטנציאל הפיננסי שלהם ולבנות עתיד טוב יותר להם ולבני משפחותיהם.

 

כיום מציעה Rewire שירותים פיננסיים לכחצי מיליון מהגרי עבודה רשומים בעשרות מדינות, בשמונה שפות, והפלטפורמה הדיגיטלית שלה מעבדת עבורם כחצי מיליארד דולר בשנה. מספר המשתמשים בפלטפורמה צמח השנה פי שלושה, כאשר כ-40% מהצמיחה הושגה באופן אורגני וויראלי.

 

הנהלת Rewire הנהלת Rewire צילום: אריק סולטן

 

בשנת 2020 קיבלה Rewire מהבנק המרכזי של הולנד רישיון אירופי של Electronic Money Institution, המאפשר, בין היתר, העברת כספים בינלאומית וניהול חשבונות דיגיטליים. בישראל קיבלה Rewire מרשות ההון במשרד האוצר רישיון למתן שירות בנכס פיננסי מורחב.

 

בזמן הסגרים הממושכים בארץ ובעולם בשנה האחרונה, הסטארט-אפ הישראלי המשיך לתת מענה שוטף לעובדים זרים וחדר לשווקים חדשים באירופה, כולל אנגליה. בישראל, Rewire הרחיבה את מספר נקודות ההפקדה ליותר מ-1,000, כולל בסניפי הדואר, ב-GMT ובסופר פארם. כמו כן חתמה על הסכם עם בנק ירושלים, שיספק כרטיסי משכורת לעובדים זרים. Rewire משרתת כיום לקוחות מעשרות מדינות ומציעה את שירותיה חוצי הגבולות בשמונה שפות שונות, כולל אפליקציה מתורגמת.

x