$
חדשות טכנולוגיה

מנכ''ל אינטל החדש לעובדים: "יש לנו יעדים אגרסיביים, נחזור להוביל בחדשנות"

לדברי פט גלסינגר, אינטל בהנהגתו לא תשים דגש על רחפנים, מחשוב לבית או מוצרי צריכה, אלא תתמקד במחשוב ענן, מובייל ודור 5, בינה מלאכותית ומחשוב קצה חכם. "הכל הופך דיגיטלי, ארבע הטכנולוגיות החדשות ישפרו את העולם", הדגיש

רפאל קאהאן 16:5817.02.21

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל הנכנס, פרסם הלילה (ד') מכתב בלינקדין ובו הוא מפרט את היעדים והמטרות שהציב לעצמו ולעובדים. אחרי תשע שנים כמנכ''ל VMware, גלסינגר הוכתר אמש (ג') רשמית כמנכ''ל חברת השבבים, כאשר בראש המטרות שהציב: חדשנות. "גדלתי במסדרונות האלה, אני נרגש להתחיל את משרת חלומותיי", כתב  ברשת החברתית של מיקרוסופט.

 

 

 

המזכר מפרט את היעדים העיקריים של אינטל תחת הנהגתו, "להוביל בכל קטגוריה בה אנו מתחרים; לבצע את ההתחייבויות שלנו בצורה מושלמת; לחדש במהירות ובאומץ לב; להצית מחדש את התרבות הארגונית כדי למשוך ולהעצים את המהנדסים ואנשי הטכנולוגיה הטובים ביותר בעולם".

 

במילים אחרות, גלסינגר מסמן את המטרות - לחזור להובלת השוק, לשפר את מערכת היחסים מול הלקוחות, לחזור ולחדש מבחינה טכנולוגית ולהחזיר את התדמית של אינטל כאחד ממקומות העבודה המובילים בתחום הטכנולוגיה.

 

עוד נושא שעולה מתוך הדברים הוא המסגרת שאינטל בהנהגתו תפעל. לא עוד רחפנים, מחשוב לבית או מוצרי צריכה, אלא התמקדות במחשוב ענן, מובייל ודור 5, בינה מלאכותית ומחשוב קצה חכם (intelligent edge).

 

 

פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל החדש פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל החדש

 

אין זה מפתיע שאלה הם התחומים שבהם הוא רוצה להשקיע את עיקר האנרגיה של אינטל. עם זאת בתחום דור 5 אולי תהיה לו יותר עבודה להיכנס שוב לתחום מכיוון שהחברה מכרה אשתקד את חטיבת המודמים שלה לאפל. עם זאת לא כל כך ברור מה זה אומר מבחינת אינטל כפי שהיא כיום.

 

התחומים שגלסינגר מסמן אינם חדשים לאינטל. כך למשל בתחום הענן שמהווה יעד עיקרי של אינטל כבר שנים רבות והיא גם מצליחה בו יפה. מדובר בתחום הצומח ביותר עבורה בשנים האחרונות. מובייל ודור 5 הם תחומים מאוד נרחבים שלא ברור היכן גלסינגר רוצה למקם בהם את אינטל. תחום הבינה המלאכותית צמח מאוד בזכות רכישת הבאנה לאבס הישראלית, אך מדובר עדיין בפלח שהחברה חדשה בו. האם מובילאיי תצורף לחטיבת AI חדשה? גם עתידה של מוביט לא ברור - מיקומה בפאזל אינו מוגדר - היא אמנם מספקת שירות מצוין אך גלסינגר לא מפרט היכן תחומי התחבורה החכמה נמצאים מבחינתו.

 

מזכיר רק 3 מייסדים, לא את המנכ"לים הקודמים

 

גלסינגר מזכיר את תפקידם ההיסטורי של מייסדי החברה: גורדון מור (ע''ע חוק מור), רוברט נויס ואנדי גרוב, ואף מתפייט על חזרתה של "המשמעת הגרוביאנית". אך גרוב, האחרון שכיהן בתפקיד בכיר בחברה, עזב את כס המנכ''לות ב-1998, ואת הדירקטוריון ב-2004. מאז היו ארבעה מנכ''לים, שאת שמם גלסינגר לא מזכיר כלל. זאת ועוד, דבריו על יעדי אינטל כוללים התייחסות עקיפה לאיחור בפיתוח תהליכי ייצור לשבבי 7 ננומטר, לפספוס שוק המובייל ולפרצות האבטחה החמורות שנחשפו במעבדי החברה בשנים האחרונות כגון Meltdown ו-Spectre.

 

"הכל הופך דיגיטלי", הוא מסביר ומרחיב מדוע התמקד בארבע טכנולוגיות. "הן ישנו וישפרו את העולם".

 

גלסינגר החל את הקריירה שלו באינטל ב-1979 כטכנאי בקרת איכות. הוא טיפס בדרגות והפך - בסיוע המנטור שלו אנדי גרוב - לסגן הנשיא הצעיר ביותר באינטל עד אז. הוא חתום על פיתוח מעבד ה-80486 שסייע לאינטל להוביל את שוק מעבדי ה-PC במשך שנים רבות. הוא גם שימש כסמנכ''ל הטכנולוגיות הראשון שלה. על פניו יש לגלסינגר את כל הכלים להחזיר את אינטל לעמדת הובלה טכנולוגית, כעת נותר לראות כיצד הוא יישם אותם.

x