$
חדשות טכנולוגיה

אחרי אוסטרליה: האיחוד האירופי רוצה לאלץ את גוגל ופייסבוק לשלם על חדשות

חברי הפרלמנט של האיחוד האירופי חיברו שתי טיוטות חקיקה בתחום הדיגיטלי שאמורות להוות ציון דרך ביחסים בין חברות החדשות לענקיות הטכנולוגיה כולל דרישה מחברות טכנולוגיה ליידע את המפרסמים על שינויים באופן הדירוג של ידיעות חדשותיות בפלטפורמות שלהן

אדר פרימור 16:3609.02.21
חברי הפרלמנט באיחוד האירופי המפקחים על הרגולציה הדיגיטלית באירופה רוצים לאלץ ענקיות הטכנולוגיה לשלם עבור פרסום חדשות בפלטפורמות שלהן ולחזק את ידי המפרסמים במאבק נגד גוגל ופייסבוק, באופן דומה למהלך שמקודם בימים אלו באוסטרליה, כך מדווח ה"פייננשל טיימס".

 

היוזמה שמקדמים חברי הפרלמנט האירופי עלולה להוות מכה קשה בעבור גוגל, שאף איימה לעזוב את אוסטרליה במחאה על תכנית חקיקה חדשה שתאלץ אותה לשלם עבור חדשות. פייסבוק גם הזהירה כי תמנע ממשתמשים באוסטרליה לשתף חדשות אם החקיקה תעבור במתכונתה הנוכחית.
האיחוד האירופי נגד גוגל ופייסבוק האיחוד האירופי נגד גוגל ופייסבוק צילום: גטי

 

חברי הפרלמנט האירופי חיברו שתי טיוטות חקיקה בתחום הדיגיטלי שאמורות להוות ציון דרך - חוק השירותים הדיגיטליים (DSA) וחוק השווקים הדיגיטליים (DMA) ואמרו ל"פייננשל טיימס" כי ניתן לתקן את החוקים בשעה שהם עוברים לאישור הפרלמנט של האיחוד האירופי באופן שיכללו היבטים של הרפורמות באוסטרליה. אלה כוללים אפשרות לבוררות מחייבת בהסכמי רישוי וכן דרישות מחברות טכנולוגיה ליידע את המפרסמים על שינויים באופן הדירוג של ידיעות חדשותיות בפלטפורמות שלהן.

 

לקס סליבה, חבר פרלמנט ממלטה שהוביל את ניסוח דו"ח ה-DSA הראשון של הפרלמנט, אמר כי הגישה האוסטרלית לגוגל ופייסבוק הצליחה לטפל ב"חוסר האיזון המשמעותי הקיים בכוח המיקוח" עם מפרסמים. "בגלל מצבן הדומיננטי בשוק החיפוש, ברשתות החברתיות ושוק הפרסום, פלטפורמות דיגיטליות גדולות צוברות עוצמה חסרת איזון ונהנות משמעותית מפרסום של תוכן חדשותי", אמר. "אני חושב שיהיה זה הוגן שהן ישלמו על כך כסף".

 

עיתונות באיחוד האירופי עיתונות באיחוד האירופי צילום: שאטרסטוק

 

גוגל ופייסבוק הגבירו את מאמציהן להשגת עסקאות רישוי לפרסום חדשות באירופה מאז תיקן האיחוד האירופי את חוקי זכויות היוצרים שלו בשנת 2019. השינויים מקנים למפרסמים את הזכות לקבל תמורה עבור קטעי תוכן המתפרסמים בפלטפורמות מקוונות.

 

ואולם כמה חברי פרלמנט טוענים שהשינוי אינו מספק. אנדרוס אנסיפ, חבר פרלמנט אירופי ונציב לשעבר מאסטוניה בגיבוש דירקטיבת זכויות היוצרים, אמר כי הוא פתוח לשינויים נוספים. "הרעיון של דירקטיבת זכויות היוצרים היה ליצור עמדה חזקה יותר למיקוח עבור מפרסמי החדשות. כעת אנו יודעים שאותו תהליך מתרחש באוסטרליה. אני לא רוצה לעסוק מחדש בדירקטיבת זכויות היוצרים, אך נצטרך לבחון את הנושא".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x