$
הייטק והון סיכון

עוד יוניקורן נולד: דרייבנטס גייסה 208 מיליון דולר לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

החברה הישראלית שבונה רשתות על פי מודל תשתיות הענן נוסדה על ידי עידו סוסן והילל קוברינסקי ומעסיקה 320 עובדים, מהם 220 בישראל. עד כה גייסה החברה 325 מיליון דולר

מאיר אורבך 13:5927.01.21

חברת דרייבנטס (DriveNets) הישראלית גייסה 208 מיליון דולר לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר. עד כה, כולל סבב זה, גייסה החברה סכום של 325 מיליון דולר. את הגיוס הנוכחי מובילה D1 Capital Partners, שזו השקעתה הראשונה בישראל והשקיעה בעבר באפליקציית המסחר רובין הוד, סנופלייק, סטרייפ ועוד. אליה מצטרפים המשקיעים הקיימים Bessemer Partners & Pitango שהגדילו את חלקם בחברה כמו גם חברת הראל שהשתתפה בגיוס הנוכחי בסך כספי של כ-45 מיליון שקל. תוסיף לדרייבנטס. במקביל, משקיעי החברה השקיעו 20 מיליון דולר נוספים ברכישה של מניות עובדי החברה. ל"כלכליסט" נודע שלחברה היה ביקוש רב להשקעה עם הצעות של מעל ל-400 מיליון דולר כשלבסוף נבחרה D1. החברה לא ציינה את השווי הקודם שבו גייסה.

 

"המשקיעה החדשה שלנו היא קרן הגידור המצליחה בעולם ב-2020. מבחינת העסקים, יש לנו כיום 36 עסקים שעובדים איתנו, כולם מהדרגה הראשונה בעולם", אומר ל"כלכליסט" מנכ"ל ומייסד החברה עידו סוסן. "הרכבת יצאה מהתחנה ויש לנו עשרות מיליוני דולרים של מכירות".

 

"כל ענקיות התקשורת דוגמת סיסקו, נוקיה וג'וניפר שמתחרות בנו לא יושבות על הגדר ומנסות לפתח מערכות כמו שלנו, אבל אנחנו נצליח לנצח כמו ש-VMware גברה על כל הענקיות", אומר סוסן. "יש לי עדיין הרבה חברים בסיסקו והתחרות מולם לא פשוטה לי. אבל חייבים להבין שתשתיות האינטרנט הכה חשובות כיום משתנות והעלויות לא משתנות מספיק מהר והטכנולוגיה שלנו משנה את העולם הזה. תשתיות האינטרנט יהיו מבוססות תוכנה וזה העתיד".

 

צוות DriveNets צוות DriveNets צילום: גיא טייב

 

כיום החברה מעסיקה 320 עובדים, מהם 220 בישראל. סוסן מעריך שהחברה תגדל משמעותית בשנת 2021. "יש לנו עבודה עם לקוחות ואני צריך המון אנשים. נגדיל את המו"פ והמוצר וכל ארגון המכירות. יש לנו משרד גדול בארצות הברית וכן פעילות ביפן, הודו ומזרח אירופה".

 

דרייבנטס בונה רשתות על פי מודל תשתיות הענן ומשנה את תעשיית הרשתות, כפי שהענן שינה את מודל מרכזי הנתונים. פתרון ה-Network Cloud של דרייבנטס כבר הוטמע באופן נרחב ברשת הליבה של AT&T, אחת מרשתות התקשורת הגדולות ביותר בעולם. החברה נוסדה על ידי עידו סוסן והילל קוברינסקי, שני יזמי הייטק מצליחים. שושן יסד בעבר את Intucell, החברה שהמציאה את הרשת בעלת יכולות האופטימיזציה העצמאיות, שנרכשה על ידי סיסקו ב-2013 תמורת 475 מיליון דולר ומאז סיסקו כבר מכרה את הפעילות הזו. קוברינסקי יסד את Interwise, מומחית שיחות הוועידה ב-Web, שנמכרה ל- AT&T תמורת 121 מיליון דולר.

 

 

צוות DriveNets צוות DriveNets צילום: גיא טייב

  

פתרון ה-Network Cloud של דרייבנטס תומך בווירטואליזציה מלאה של הרשת. תוכנת רשת הענן של דרייבנטס היא תוכנה שנולדה ופותחה מראש בעולם הענן, ההופכת את הרשת הפיזית למשאב משותף, תוך תמיכה במספר גדול של שירותי רשת ושירותים אחרים שמשלימים אותם, באופן היעיל ביותר. התוכנה פועלת על גבי חומרה גנרית של קופסאות לבנות. הגישה החדשה הזו יצרה אלטרנטיבה זולה ויעילה יותר מהמודלים הקיימים לרשתות התקשורת. מודל חדש זה מעניק לספקי תקשורת וספקי ענן פתרון טוב ורווחי יותר לתמיכה בעלייה מרקיעת השחקים בדרישות לשירותי רשת, מאחר שכמות התעבורה כדוגמת תכנים ואפליקציות הרצים ברשת עולה, ובמקביל הרווחיות יורדת.

 

"אנחנו צופים שדרייבנטס תגרום לשינוי דרמטי בארכיטקטורה של כמה מספקיות השירותים הגדולות ביותר בעולם", כך אמר דן סונדהיים (Dan Sundheim), מייסד D1 Capital Partners. "עם הצמיחה התמידית ברשתות ובתשתיות ענן, אנחנו נרגשים מיכולותיה של דרייבנטס להמשיך ליצור פתרונות יצירתיים ולבסס את עצמה כספקית תשתיות כשירות מצטיינת

בטל שלח
    לכל התגובות
    x