$
הייטק והון סיכון

רילייאנס ההודית תפיץ מערכת ישראלית לזיהוי מהיר של נגיף הקורונה באמצעות נשיפה

החברה ההודית תרכוש מערכות מחברת breath of health הישראלית בעלות 15 מיליון דולר שבאמצעותן תבצע מיליוני בדיקות בחודש. למערכת רמת דיוק של 98%. החברה בעיצומו של מחקר בהדסה ובתל השומר

מאיר אורבך 08:4227.01.21

תשלובת העסקים ההודית 'רילאיינס גרופ', חתמה על הסכם הפצה ושיתוף פעולה עם חברת B.O.H – breath of health הישראלית שמפתחת פלטפורמה לזיהוי מהיר של נגיף הקורונה. על פי ההסכם, הענקית ההודית תרכוש מאות מערכות לגילוי מהיר של הנגיף בעלות של 15 מיליון דולר ותבצע באמצעותן מיליוני בדיקות מדי חודש בעלות של כ-10 מיליון דולר לחודש. כמו כן, היא תוביל את המחקר בהודו וכן את הפצת המערכת בהודו ובמזרח הרחוק.

 

החברה הישראלית B.O.H הצליחה לפתח מערכת לזיהוי הדבקה של נגיף הקורונה ברמת דיוק של מעל ל-95%. דוחות אמצע של המבחנים הקליניים שביצעה עד כה חברת B.O.H הישראלית, בשיתוף פעולה עם בתי החולים הדסה ותל השומר, סימנו הצלחה של למעלה מ-98% דיוק בזיהוי מהיר של הנגיף, ביחס לבדיקת ה- P.C.R - בדיקת המטוש המקובלת כיום על ארגוני הבריאות העולמיים.

 

במסגרת הסכם שיתוף הפעולה שנחתם בתחילת השבוע, תוביל קבוצת "רילאיינס גרופ" ההודית במקביל למחקר בישראל, מחקר רחב היקף שיערך בהודו כבר בימים הקרובים. עוד סוכם כי הענקית ההודית תהיה המפיצה הבלעדית של המערכת הישראלית בהודו ובמזרח הרחוק.

הודו הודו צילום: רויטרס

 

 

פיתוח המערכת של חברת B.O.H החל לפני כשנתיים ויועד לטובת גילוי מוקדם של מחלות הסרטן, אלצהיימר, ומחלות ריאה נוספות. עם פרוץ המגיפה החליטו מדעני החברה לרכז מאמץ מיוחד להתאמת המערכת לזיהוי מהיר של נגיף הקורנה, מתוך תפיסה שמדובר בכלי קריטי בניהול המלחמה מול המגפה לצד החיסונים.

 

מנכ"ל חברת B.O.H הישראלית, אריה לאור, מסר כי עד כה התנהלות של החברה הייתה "מתחת לרדאר העסקי, וזאת כדי להתעמק ולהתמקד במחקר הקליני ובפיתוח המערכת". לאור הוסיף כי הסכם ההפצה ושיתוף הפעולה שנחתם עם הענקית ההודית, "רילאיינס גרופ", יאיץ את תהליך המחקר שנמצא בעיצומו ותוצאותיו אמורות להתפרסם בשבועות הקרובים וכן את המשא ומתן עם חברות בינלאומיות נוספות לשיתופי פעולה ושיווק המוני של הטכנולוגיה הישראלית לגילוי מהיר של נגיף הקורנה בנשיפה.

 

חברת B.O.H – breath of health נוסדה ב-2020 על בסיס טכנולוגיה שפותחה בשנתיים האחרונות לגילוי מוקדם של מחלות ריאות, כמו נפחת ריאות וסרטן. בפיתוח המערכת עמלו מדענים בעלי שם עולמי, ואיסוף הנתונים מהבדיקות החל כבר בברזיל יחד עם פרופסור רודולוף דה פאולה, מומחה בעל שם עולמי למחלות ריאות. הנתונים והפרופילים שסיפק פרופסור רודולוף במחקר הקודם ובדיקות הינשוף שביצע בקרב חולים במחלות ריאות שונות סיפקו לחברה הישראלית בסיס נתונים קריטי להמשך המחקר לזיהוי הפרופיל המדויק של נגיף הקורונה. המחקר נמצא לקראת סיום בבתי החולים הדסה בליווי של פרופסור צבי פרידלנדר ותל השומר בליוויו של ד"ר אבי אפשטיין, סגן מנהל רפואת חרום בתל השומר. בחברה עובדים בשלב זה 15 עובדים, רובם עוסקים בניתוח תוצאות המחקר הקליני שמתבצע כיום בהדסה ובתל השומר ובפיתוח האלגוריתמים והתוכנה.
x