$
הייטק והון סיכון

חברת הסייבר CardinalOps גייסה 6.5 מיליון דולר

החברה נוסדה על ידי מייסד LightCyber מיכאל מומצ׳וגלו ויאיר מנור ומועסקים בה 15 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב. ההשקעה תאפשר לה להגדיל את כוח האדם בעשרה עובדים נוספים בעיקר בארה"ב בתפקידי מכירות ושיווק

מאיר אורבך 18:0021.01.21
חברת הסייבר CardinalOps גייסה 6.5 מיליון דולר בסבב סיד, בהובלת גלילות קפיטל, באטרי וונטצ׳רס ומשקיעי אנג'ל בתחום הסייבר. החברה הוקמה על ידי צוות יזמי הסייבר מיכאל מומצ׳וגלו (המנכ"ל) ויאיר מנור (סמנכ"ל הטכנולוגיה). מומצ׳וגלו כבר גייס השקעה למיזם הקודם שלו מבאטרי וונטצ׳רס והיה להשקעה הראשונה שביצעה קרן גלילות קפיטל לאחר הקמתה. הוא הקים בעבר את LightCyber שנמכרה לפאלו אלטו נטוורקס תמורת 120 מיליון דולר. במקביל באותה תקופה גם מנור ביצע אקזיט לסטארט-אפ הסייבר שלו Netonomy שנמכר ל- Allot בשנת 2018.  

 

CardinalOps הוקמה לפני שנה בתחילת 2020, מומצ׳וגלו עזב את פאלו אלטו לאחר שלוש שנים בהן סייע להטמיע בארגון את הטכנולוגיה שמכר. הוא חבר למנור להקמת המיזם החדש בהמשך להכרותם מהשירות הצבאי ביחידת 8200. השניים אף נסעו להציג את המוצר שלהם בתערוכת RSA, תערוכת הסייבר הגדולה והחשובה בעולם שנערכה בקליפורניה. "זו הייתה ההזדמנות האחרונה של כל התעשייה להיפגש פנים מול פנים לפני שהקורונה טרפה את הקלפים, כשחזרנו לישראל הוכרז על מצב חירום בקליפורניה בשל התפרצות המגפה וכל החוזרים לארץ קיבלו הוראה להיכנס לבידוד", אומר מומצ׳וגלו.

מימין: מיכאל מומצ׳וגלו ויאיר מנור, מייסדי CardinalOps מימין: מיכאל מומצ׳וגלו ויאיר מנור, מייסדי CardinalOps צילום: אפרת מנור

 

"באותה תקופה חשבנו איך ניצור חיכוך עם לקוחות פוטנציאליים ללא מפגש פיזי על מנת שנוכל להטמיע את המוצר שלנו פנימה לארגונים ולקבל גישה למידע ארגוני רגיש. חצי שנה של טיסות, מלונות ונסיעות ממקום למקום הומרו להרבה מאוד פגישות זום. אך בסופו של דבר זו הייתה שנה מוצלחת. הבאנו כדיזיין פרטנרס חברות אנטרפרייז גדולות ותאגידים בינלאומיים, למדנו את הצרכים של הלקוחות ועיצבנו את המוצר שיקלע וייתן מענה לצרכים המיידיים שלהם". אמר

 

הטכנולוגיה של CardinalOps מגדירה קטגוריה חדשה בתחום אבטחת המידע. עולם הסקיוריטי מורכב מהמון תת-תחומים שמשולבים בהם טכנולוגיות בינה מלאכותית ואוטומציות לגילוי תוקפים, מדובר בפתרונות אבטחה חזקים וכל ארגון עם פעילות משמעותית מחזיק בין 80 ל- 120 פתרונות שכאלה. בנקודה הזו נוצר פער בין היכולות המרשימות של המוצרים בתיאוריה, לדרך בה הם מיושמים בשטח. הם לא נפרשים בארגון בצורה נכונה, אינם מנוהלים ואינם מתוחזקים נכונה.

 

"ההיסטוריה מלאה בסיפורים על מקרים בהם הייתה התראה שלא ראו ולא שמעו אותה עד לתחקור לאחור אחרי האסון", אומר מומצ׳וגלו. "המערכת שלנו מאפשרת לנהל נכון את פתרונות הסייבר בנקודות בהן השימוש בהם מתפרק. רוב הארגונים עסוקים בלקנות מוצרים אך אין את האנשים והידע בשטח לנהל את הקונפיגורציה והחוקים של עשרות מוצרים, פה נוצר סקייל שקשה לעמוד בו בניהול אנושי, הוא גדול מדי ומורכב מדי. אנו מביאים את האוטומציה שתאפשר ליישם עבודה אופטימלית של כל ההגנות שרכש הארגון."

 

ב-CardinalOps מועסקים 15 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב. ההשקעה תאפשר לחברה להגדיל את כוח האדם בעשרה עובדים נוספים בעיקר בארה"ב בתפקידי מכירות ושיווק. "השנה הוכחנו שאנו יודעים למכור מישראל, אבל בעולם שנמצא בתהליכי יציאה מהקורונה חשוב להחזיר את מערכי המכירה לארה"ב קרוב ללקוחות. זה עניין של זמן ובלתי נמנע עד שתחום המכירות יחזור להיות לוקאלי ברובו. מכירות מדויקות לשווקים הן ענין תרבותי של שפה משותפת, חשוב לתמוך בהן בעזרת אנשים המגיעים מאותה תרבות רקע ולאום", אומר מומצ׳וגלו. 

 

איציק פרנאפס, שותף כללי בבאטרי וונטצ׳רס מסר: "ישנה מגמה מבוססת בתעשיית הסייבר של יישום AI לאוטומציה של איתור והתמודדות עם איומים, ולכן הופתענו ללמוד כיצד תהליכי הנדסת SOC בסיסיים נותרו ידניים ולא יעילים. מיכאל ויאיר זיהו פער משמעותי בשוק ופיתחו את הפלטפורמה החדשנית הזו לאוטומציה של משימות הנדסיות מרכזיות, אשר ישפיעו משמעותית על יכולת ההתגוננות בארגונים".

 

אריק קליינשטיין, מייסד שותף בגלילות קפיטל, מסר: "כאשר ניתנה לנו ההזדמנות לעבוד שוב עם יזם מבריק בענף הסייבר כמו מיכאל, קפצנו על ההזדמנות. מיכאל הוא איש חזון שיש לו רקורד מוכח של בנייה ומסחור של מוצרים מצליחים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x