$
חדשות טכנולוגיה

מדריך כלכליסט

דור 5 בפחות מ-2,000 שקל: הסמארטפונים המתקדמים שלא יקרעו לכם את הכיס

הרשת כבר נפרסה במגוון ערים ברחבי הארץ ומציעה גלישה במהירות מסחררת. כדי להתחבר תידרשו לשדרג את מכשירכם לדגם תומך אבל זה לא אומר שחייבים לרכוש מכשיר פרימיום יקר. הנה החלופות שיספקו את הסחורה בחצי המחיר

רפאל קאהאן 12:0202.01.21
מלבד מגיפת הקורונה, שנת 2020 הביאה עמה בשורה אמיתית לחובבי הטכנולוגיה הישראלים לאחר שסוף כל סוף החלה בישראל פריסה, ראשונית, אך רשמית של אנטנות סלולריות עם טכנולוגיית ודור 5 החדשה. ספקיות הסלולר נמנעות בשלב זה לומר היכן מיקמו את האנטנות וכרגע ישנה אנטנה אחת או שתיים בכל עיר או יישוב בישראל. משוטטות רנדומלית ברחבי תל אביב איתרנו אנטנות בלב העיר ובמתחם שרונה בהם ניתן להתחבר לרשת החדשה ולגלוש במהירות של עד 1,000 מגה . לא ברור מהן הסיבות שהביאו לשמירת המיקומים של האנטנות בסודיות גמורה, אך שיחות מסדרון שניהלנו עם מספר גורמים בשוק הסלולר מצביעים על החשש מוונדליזם של מתנגדי דור 5 - כפי שקרה השנה במספר מקומות כגון בריטניה, ארה"ב וצרפת.

 

אם אתם מעוניינים להתחבר לרשת הדור 5 ולהתנסות בטכנולוגיה אתם נדרשים לרכוש מכשיר תומך. עד כה היה מדובר במספר מצומצם של מכשירי דגל שסיפקו את היכולת הזו, ביניהם סדרת מכשירי האייפון 12 החדשה אותה בדקנו ב"כלכליסט" אולם בחודשים האחרונים ניתן למצוא לראשונה לא מעט מכשירים שתומכים ברשת החדשה ומחירם נמוך מ-1,700 שקל המספקים חוויית שימוש מצוינת גם בהשוואה לדגמי פרימיום. להלן רשימת המכשירים שאספנו:

 

וואן פלוס Nord ו-N10 5G: הכי קרוב למכשירי הפרימיום

 

וואן פלוס הפתיעה השנה כשהחליטה לחזור ולשווק סמארטפונים לשוק הביניים. היצרנית הסינית הנמרצת, ששייכת לאותו תאגיד שמחזיק גם ב-Vivo, Oppo ורילמי, השיקה את ה-Nord במהלך הקיץ ואת ה-N10 5G לפני כחודש. הסמארטפון האחרון שהשיקה לסגמנט הביניים היה הוואן פלוס X המצוין, גם אותו סקרנו בעבר. אך זה היה לפני כמעט 5 שנים ומאז וואן פלוס לא חזרה לנתח השוק הזה. כעת עם העלייה במחירי מכשירי הדגל שלה שהביאו אותה לרמת מחירים כמעט מקבילה לזו של יצרניות הפרימיום הוותיקות, וואן פלוס החליטה לחזור ולנסות את מזלה עם סמארטפונים במחירים נמוכים יחסית. היא עשתה זאת עם שלושה דגמים, שניים מתוכם זמינים כיום לרכישה בישראל.
וואן פלוס נורד וואן פלוס נורד צילום: רפאל קאהאן

 

וואן פלוס נורד וואן פלוס נורד צילום: רפאל קאהאן

 

ה-Nord הוא המעניין מבין השניים אך הוא נמכר במחיר מעט גבוה, כ-1,700 שקלים בייבוא רשמי בישראל וכנראה שמחירו יירד בקרוב ככל שהזמן ודגמים הנוספים יגיעו. עם זאת, ניתן לרכוש את המכשיר מאתרי סחר בינלאומיים, ובכך להוזיל את מחירו אל מתחת לרף ה-1,500 שקל בזכות שער חליפין נמוך של הדולר והיורו, אך קחו בחשבון דמי משלוח, מע''מ, מכס וכמובן ההמתנה שבימי הקורונה עשויה להימשך זמן רב ובידיעה שקיים הסיכון שהמכשיר גם לא יגיע כלל. גם זה קורה.

 

מבחינת המפרט, ה- Nord מספק תמורה מצוינת למחיר. גולת הכותרת שלו היא מסך FHD בגודל 6.44 אינץ' בעל קצב רענון גבוה של 90 הרץ. הוא עובד בטכנולוגיית AMOLED - היחיד מבין מכשירי הסקירה - מה שמעניק לו צבעוניות משובחת ובנוסף יש לו תמיכה בתצוגה מבוססת HDR. את המעבד שלו, הסנאפדרגון 765G, ניתן למצוא בלא מעט מכשירים שנמכרים בכמעט פי 2 יותר במחיר. הגרסה הנפוצה של המכשיר מצוידת בזיכרון פעולה של 8 גיגה-בייט ומרחב אחסון של 128 גיגה-בייט.

 

עם זאת, אין במכשיר חריץ הרחבת זיכרון, טעינה אלחוטית ועמידות רשמית בתקן הגנה מפני מים או אבק. הרמקול הבודד שנמצא בתחתית המכשיר עושה עבודה טובה בתור דיבורית והמצלמה שלו עם עדשה ראשית בת 48 מגה-פיקסל, עדשה רחבה בת 8 מגה-פיקסל, עדשת עומק בת 5 מגה-פיקסל ועדשת מאקרו בת 2 מגה פיקסל, תגרום גם למחזיקי מכשירי פרימיום להתרשם מאיכות התמונות והסרטונים שתפיקו מהן. בנוסף ישנה מצלמת סלפי כפולת עדשות ברזולוציה גבוהה של 32 מגה-פיקסל ו-8 מגה-פיקסל. חיישן טביעות האצבעות עובד מצוין וקיימת גם תמיכה בזיהוי פנים. הסוללה בת כ-4,100 מיליאמפר שעה מאפשרת זמן פעולה של כיום וחצי בשימוש סביר או כ-6 עד 7 שעות מסך. 

 

וואן פלוס N10 וואן פלוס N10 צילום: רפאל קאהאן

 

וואן פלוס N10 וואן פלוס N10 צילום: רפאל קאהאן

 

הדגם השני בסדרת ה-Nord, ה-N10 5G הוא למעשה הדגם המוזל האמיתי. מחירו בחו''ל כ-300 דולר, מה שמתורגם בארץ למחיר ממוצע של בין 1,100 ל-1,300 שקל. כדי להפחית את המחיר, וואן פלוס כמובן ביצעו מספר פשרות שהעיקרית מביניהן היא הוויתור על כפתור ההשתקה הפיזי הידוע של מכשירי החברה. כאן אין אפשרות להשתיק בהינף כפתור את הסאונד במכשיר ותאלצו לעשות זאת דרך הממשק הרגיל של אנדרואיד. גוף המכשיר עשוי מפלסטיק אך גבו מצופה זכוכית. משקלו גבוה יחסית של כ-190 גרם, מסך 6.49 אינץ' מבוסס על טכנולוגיית LCD ישנה אך עם קצב תצוגה גבוה. ההגנה מתבססת על זכוכית גורילה של קורנינג אבל מדור 3, וגם המצלמה אינה מהטובות שתמצאו. החיישן הראשי בן 64 מגה-פיקסל, העדשה הרחבה בת 8 מגה-פיקסל חיישני העומק והמאקרו בני 2 מגה-פיקסל בלבד. אין מייצב תמונה אופטי מכל סוג שהוא והמייצב האלקטרוני לא ממש עושה את העבודה, כך שהתמונות יוצאות לפעמים קצת מטושטשות אם אין לכם יד יציבה או תאורה נאותה. מצלמת הסלפי טובה יחסית עם 16 מגה-פיקסל.

 

מבחינת החומרה המכשיר מצויד במעבד סנאפדרגון 690 של קוואלקום, אשר תוכנן מלכתחילה לשמש לדגמי ביניים. כך שמבחינת ביצועים אין כאן שום בעיה. המכשיר רץ חלק בסיוע ממשק אנדרואיד נקי של וואן פלוס שמשותף לכל המכשירים שלה. תמצאו בו גם זיכרון פעולה בן 6 גיגה-בייט, אחסון בן 128 גיגה-בייט וחריץ לכרטיס זיכרון. זאת ועוד, למכשיר צורף מערך רמקולים סטראופוני, יתרון לעומת דגם ה-Nord שלו רמקול אחד בודד. הסוללה בת 4,300 מיליאמפר שעה גדולה מזו של ה-Nord, אך המסך גם גדול יותר. בפועל זמן השימוש דומה למדי בין השניים, זאת בגלל שמסכי LCD הינם פחות חסכוניים בחשמל לעומת מסכי AMOLED. חיישן טביעות אצבעות שמותקן בגב המכשיר עושה עבודה טובה מאוד. בסך הכל מדובר במכשיר זול שמעניק פחות פשרות מאשר דגמים של יצרניות סיניות אחרות בקטגוריית המחיר, אך אין ספק שהמתחרים יודעים להעניק לא פחות במחיר נמוך יותר אך עם פשרות נוספות שאולי לא תמיד נסכים עימן.

 

שיאומי Mi 10T Lite ו-Mi 10 Lite: קצת יותר בקצת פחות אבל עם פשרה כואבת בפרטיות

 

שיאומי ידועה כמלכת המכשירים המוזלים. זו אחת הסיבות העיקריות שהפכו אותה לפופולרית כל כך בישראל. עם זאת עד כה מכשיריה הזולים יותר לא ידעו להעניק חוויית שימוש דומה לזו של מכשירי פרימיום. אך ה-Mi 10T Lite כן. מבחינת האיכויות שלו לא מדובר כאן במקביל של מכשיר יקר יותר. הוא נמכר במחיר ממוצע של כ-1,300 שקל ויכולותיו משקפות זאת. אבל כאמור, אם דור 5 הוא הסיבה להתעניינות שלכם בו - אז קשה להתחברות בתמחור הזול שלו. ביחס לוואן פלוס N10 הוא מתחרה הישיר, שמעניק קצת יותר ברמת מפרט החומרה. אך לא בטוח שהיתרונות האלה באמת מעניקים לו את את העדיפות. לצידו ראוי להתייחס גם לדגם הקודם שיצא במרץ שעבר. ההבדלים ביניהם לא תהומיים אך יש יתרון לדגם הישן יותר שאולי יגרום לכם לשקול פעמיים את הרכישה של הדגם החדש יותר באותו המחיר.

 

שיאומי Mi 10 Lite שיאומי Mi 10 Lite צילום: שיאומי

 

נתחיל עם הדגם החדש יותר. היתרון העיקרי של ה-Mi 10T Lite הוא גודל המסך. מדובר במכשיר בעל מסך גדול מאוד בן 6.67 אינץ'. הוא מבוסס LCD ברזולוציית FHD ובעל קצב רענון גבוה של 120 הרץ - זאת לעומת 90 הרץ במכשירי וואן פלוס. זה אינו המסך המרשים ביותר בסביבה, אך קצב הרענון כמו גם התמיכה שלו ב-HDR מעניקים לו איכות טובה יותר ממה שהיה ניתן לצפות. לעומת זאת בהירות נמוכה יחסית (450 ניט) לא הופכת אותו לשימושי מאוד ביום של שמש חזקה. מנגד, זכוכית המגן היא גורילה גלאס דור 5 שנחשבת לחזקות בשוק. הממשק של שיאומי הוא ה-MIUI 12. זה לא הממשק הגרוע ביותר, אך הוא מתחיל להיראות ולהרגיש קצת מיושן ומגושם. הוא דורש כיוונונים לא מועטים והבעיה העיקרית שלו היא שהוא כולל תצוגה מובנית של פרסומות. זאת אומרת שלא תוכלו להיכנס לאפליקציית ניהול הקבצים למשל מבלי שתקפוץ לכם פרסומת. יש כאלה שזה לא יפריע להם, אך מי שחרד מעט לפרטיותו כדאי שישים לב לכך.

 

המעבד הוא הסנאפדרגון 750G 5G של קוואלקום. מבחינת ביצועים הוא קרוב מאוד ל-765 של ה-Nord, אך פחות יקר ממנו. הוא בהחלט מהווה שדרוג לעומת ה-690 של הוואן פלוס N10 אך לא בצורה ששמים לב אליה בשימוש יומיומי. מדובר אולי ביתרון של כמה עשרות מילי-שניות בטעינת אפליקציה או פתיחת המצלמה. זכרון הפעולה בן 6 גיגה-בייט ומרחב האחסון בן 128 גיגה-בייט אינם יוצאי דופן בקטגוריית המחיר. מה שכן יש לו חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון, שימושי למדי אם אתם נוהגים לצלם הרבה או אוהבים להסתובב עם אוסף מדיה נרחב. מערך הצילום שלו סביר וכולל מצלמת 64 מגה-פיקסל ראשית, עדשה רחבה בת 8 מגה-פיקסל ועדשות מאקרו ועומק שדה בנות 2 מגה-פיקסל. מצלמת הסלפי בת 16 מגה-פיקסל מעניקה ביצועים טובים.

 

 

שיאומי 10T לייט שיאומי 10T לייט צילום: רפאל קאהאן

 

שיאומי 10T לייט שיאומי 10T לייט צילום: רפאל קאהאן

 

בניגוד לדגם החדש, ה-Mi 10 Lite 5G הישן יותר דווקא מספק כמה יתרונות. העיקרי שבהם הוא מסך AMOLED ברזולוציית FHD. המסך אמנם קטן מעט מה-Mi 10T Lite, עם 6.57 אינץ' אך ההבדל לא באמת משמעותי למשתמש הממוצע. יתרון נוסף הוא השימוש במעבד ה-765G כמו בוואן פלוס Nord. זכרון הפעולה בן 6 גיגה-בייט ומרחב האחסון בן 128 גיגה-בייט משלימים מפרט מכובד מאוד. עם זאת, אין כאן חריץ להרחבת הזיכרון. המצלמה הראשית מסתפקת ב-48 מגה-פיקסל אך שאר החיישנים הם אותם אלה שמציידים את ה-Mi 10T Lite וכך גם מצלמת הסלפי שהיא אותה אחת. איכות הצילום דומה מאוד לזו של ה-Mi 10 Lite. ההבדלים העיקריים הם בסוללה, שבדגם החדש הינה בת כ-4,800 מיליאמפר שעה לעומת כ-4,160 מיליאמפר שעה ב-Mi 10 Lite.

 

בשני המכשירים ההבדלים בגודל וטכנולוגיית התצוגה (LCD לעומת AMOLED) לא משנים הרבה מבחינת זמן שימוש בפועל ותוכלו לסחוט מהמכשירים כיום וחצי עד שני ימי עבודה לפני שתזדקקו למטען. מבחינת רמקולים יש יתרון לדגם החדש יותר עם מערך סטריאופוני לעומת רמקול בודד בדגם הישן. הבדל נוסף ואחרון: חיישן טביעות האצבע מורכב בצידו של המי 10T לייט בניגוד לקודמו שם הוא נמצא מתחת למסך.

 

בנוסף, למכשירים אלו, שזמינים כיום לרכישה, יתווסף בקרוב דגם נוסף, רילמי 7 5G, גרסת דור חמישי של מכשיר הרילמי 7 החביב שכבר נמכר במחוזותינו. מכשיר זה גם יעלה פחות מ-1,500 שקל כך על פי מידע שהגיע לידינו.כפי שכתבנו בפתיחת הסקירה, רילמי צפויה להצטרף לחגיגה בקרוב עם מכשיר שיתחרה בארבעת אלה שהצגנו לכם כאן. מפרטו קרוב מאוד לזה של ה-Mi 10T Lite וה-N10 והוא כנראה יימכר במחיר דומה. לכשיגיע רשמית לישראל נסקור אותו ונראה אם הוא באמת יכול להשתוות למתחרים.

 

רילמי 7 5G רילמי 7 5G

 

סיכום ואלטרנטיבות: וואן פלוס לחובבי אנדרואיד נקי, שיאומי לחובבי מסכים גדולים

 

בינתיים, אפשר לומר שהיצע המכשירים הזמינים כעת ביבוא רשמי מספק לא מעט אפשרויות. לכל אחד מהמכשירים יש יתרונות וחסרונות, אך אנו ממליצים על הוואן פלוס בעקבות ממשק אנדרואיד אותו העדפנו לעומת זה של דגמי השיאומי שהפך לפולשני למדי מנגד, אם חשוב לכם גודל מסך, אז שיאומי מנצחת בגדול. מבחינת ביצועי גלישה, לעת עתה תהליכי התקנת תשתיות לדור 5 נמצאות בעיצומן אך כיום קשה לומר שבחיי היומיום ניתן להיתקל בהרבה מקומות עם חיבור מהיר. אולם בכל מקרה המכשירים כאן יעניקו לכם חוויית שימוש טובה גם כיום ובעזרתם תהיו מוכנים לעתיד.

 

מימין שיאומי 10T לייט וואן פלוס N10 ווואן פלוס נורד מימין שיאומי 10T לייט וואן פלוס N10 ווואן פלוס נורד צילום: רפאל קאהאן

 

מחירי המכשירים דומים למדי ונעים בין 1,100 ל-1,300 שקל ל-Mi 10 לסוגיו של שיאומי ול-N10 של וואן פלוס. ה-Nord שנמכר כאמור בכ-1,700 שקל מתחרה בקטגוריית הביניים ואף מעניק תמורה טובה למחירו. בסך הכל זו הוכחה שאם אתם לא נזקקים לסמל סטטוס מנקר עיניים (ובשלב הנוכחי גם מסורס ללא קליטת דור 5 מיטבית בישראל) מתוצרת אפל או סמסונג, מכשירים זולים אלה יעשו את העבודה לא פחות טוב ובעיקר בלי להכביד יותר מדי על הכיס, שבימי קורונה לא פשוטים, גם זה משהו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x