$
הייטק והון סיכון

עובדי אינפינידט בבית הדין לעבודה: דורשים לרכוש מהם מניות בסך 4.4 מיליון שקל

לאחר שהגישו תביעה לבית הדין המחוזי נגד החברה לפני כחודשיים, קבוצה של 33 עובדי אינפידינט בעבר ובהווה הגישו תביעה נוספת לבין הדין לעבודה בטענה שחברת האחסון הפרה את תנאי ההעסקה שלהם; החברה: "תביעה חסרת בסיס"

הגר רבט 16:4428.12.20
כחודשיים לאחר שהגישו בבית הדין המחוזי תביעה נגד החברה ומשקיעיה, קבוצה של עובדי אינפינידט בעבר ובהווה הגישו אתמול (ב׳) תביעה גם לבית הדין לעבודה.

 

 

 

קבוצה של 33 עובדים הגישה תביעת ענק בסכום של יותר מ-4.4 מיליון שקל נגד חברת חברת האחסון אינפינידט, בטענה שזו הפרה את תנאי ההעסקה שלהם. התביעה הוגשה על ידי עורכי הדין ירון אלון ועדי בר אדון ממשרד הורוביץ אבן אוזן ושות'.

 

התובעים הם בעלי מניות סוג ב' בחברה, שלפי החוזה עמם מיועדות אך ורק ולעובדי החברה. לפי התביעה, החברה התחייבה שמניות ב' יזכו תמיד לקבל את 20% התגמולים הראשונים והזכויות בחברה במקרה של 'אקזיט', ללא אפשרות דילול על ידי מי שאינו עובד או יועץ. אולם, נטען, ביוני 2020 החלה החברה להתנער מהתחייבויות שלה. החברה נמנעה מהעברת מידע מסודר בנושא לעובדים, אך אלה גילו שבמשך שנים נקטה בצעדים שונים שדללו את אחזקותיהם ושינתה את התקנון בו פורטו התנאים.

 

אינפינידט היא חברה ותיקה ומוכרת בהייטק הישראלי. מייסדה, משה ינאי, נחשב לאחר מבכירי התעשייה העולמית בתחום האחסון. על שמו רשומים פטנטים רבים, והוא גם נתפס כמי שאחראי לפיתוח המרכזי של חברת האחסון EMC (היום חלק מ־Dell-EMC), שהפך אותה מחברה של עשרות מיליוני דולרים לחברה של מאות מיליארדים. אולם בתביעה שהוגשה באוקטובר נטען שינאי הורחק מהחברה על ידי המשקיעים בעקבות טענות על ניהול לקוי.

 

משה ינאי מייסד חברת אינפינידט יחד עם עובדי החברה משה ינאי מייסד חברת אינפינידט יחד עם עובדי החברה צילום: אוראל כהן

 

חלק מהתובעים, נכתב כעת, שוכנעו לוותר על דרישות השכר שלהם בעת העסקתם בתמורה לקבלת אופציות ומניות ב', אחרים הסכימו להתחיל בתפקיד נמוך יותר וחלק עברו מתפקיד ייעוץ לתפקיד של עובדים מן המניין על מנת ליהנות מהאופציות. באחד המקרים ״עשו החברה וינאי שימוש באופציות ומניות ב' כדי לטרפד מיזם חדש״ שעובד בחברה ביקש להשיק. ״ינאי ידע אודות אותו מיזם ודאג לטרפדו, על מנת שהתובע לא יעזוב חלילה את החברה״.

 

בשנת 2013 החליטה החברה לכלול בתנאי ההעסקה גם תוכנית רכישה חוזרת של מניות. החברה התחייבה לרכוש מדי שנה, בחלוף 5 שנים מהשקת התוכנית, 10% מהון האופציות/מניות של כל עובד בחברה המחזיק במניות ב' והשלים 5 שנות עבודה. אולם, במהלך שנת 2018 התבקשו כל התובעים הזכאים לפי תוכנית 2013 להמתין עם מימוש מניותיהם ובשלב מסוים ינאי הציג לעובדים תוכנית רכישה חדשה, עם תנאים טובים יותר, כך נטען.

 

כאשר יצאה לבסוף לפועל תוכנית הרכישה בדצמבר 2018, שווי מניה ב' נקבע על סך 1,296 דולר ארה"ב. אינפינידט הפעילה את התוכנית במהלך 2019, אך הפסיקה אותה במפתיע ב-2020. ורק בחודש יוני של אותה שנה נודע לעובדים בעקיפין כי נעשו שינויים במבנה ההון של החברה: ״במסגרת כך, הוצגו תרחישים ולפיהם מי שמחזיק במניה ב' ואינו עובד יותר בחברה – ידולל באופן שמנייתו תהיה שווה כאלפית משוויה הקודם (דהיינו – בפועל – לאפס את שוויה); וכי לעובדים קיימים תוצע תוכנית אופציות חדשה (בשילוב סוג מניות חדש, עם תקופת הבשלה חדשה) אשר תעמיד את שווי החזקותיהם על כ-6% משווין קודם לכן״.

 

כעת טוענים התובעים כי תוכניות הרכישה שימשו כמסווה להשקעה שבוצעה על ידי שתי קרנות, ION וקלארידג', שכונו על ידי החברה קבוצת UBS, אלה זכו בהגנה מדילול על חשבון העובדים.

 

עתה מבקשים העובדים כי בית הדין לעבודה יורה על אינפינידט לרכוש מהם את מניותהם לפי שווי של 1,296 דולר למניה, בתוספת פיצויי הלנת שכר מחודש ינואר 2020 והלאה.

מאינפינידט נמסר בתגובה: "התביעה שהוגשה לבית הדין לעבודה היא תביעה חסרת בסיס, אשר ממחזרת טענות שטענו אותם תובעים - עובדים לשעבר בחברה - בתביעה אחרת שהגישו לפני מספר חודשים. התביעה נועדה לנסות לייצר לחץ פסול על החברה במטרה לקבל מידיה כספים שאינם מגיעים לתובעים. החברה תפרט את הנימוקים שיובילו לדחיית התביעה, באופן סדור, בפני בית הדין".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x