$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

על גבי הקורונה: גלובל־אי בדרך להנפקה בנאסד"ק

החברה שהקימו אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי ומתמחה בלוקליזציה של מסחר מקוון, נערכת לגיוס 300–400 מיליון דולר לפי שווי של 1–1.5 מיליארד דולר. ההנפקה צפויה להתבצע ברבעון השני ב־2021

גולן חזני 07:0608.12.20

פריחת הרכישות באונליין בתקופת הקורונה מביאה עוד חברה ישראלית להנפקה בנאסד"ק. ל"כלכליסט" נודע כי גלובל־אי נערכת בימים אלה לגיוס של 300–400 מיליון דולר בנאסד"ק לפי שווי של 1–1.5 מיליון דולר.

 

 

 

מנהלי החברה קיימו בשבועות האחרונים שיחות עם בנקי השקעות שונים וככל הנראה יובילו את ההנפקה בנק אוף אמריקה וגולדמן זאקס. ההנפקה צפויה להתבצע ברבעון השני של 2021, על בסיס הדו"חות השנתיים של 2020, שבהם צפויה החברה להציג רווחיות נאה של 20–30 מיליון דולר לפי הערכות.

מייסדי גלובל־אי, מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי מייסדי גלובל־אי, מימין: אמיר שלכט, שחר תמרי וניר דבי צילום: רותם ברק

 

תחביב הקניות התרחב

 

גלובל-אי מספקת פתרון טכנולוגי לאתרי מסחר מקוונים בינלאומיים ומאפשרת להם להציע ללקוחותיהם שירותי המרת מחיר למטבע מקומי, חישובי מסים, הודעות שיווקיות בשפה המקומית ושירותי שילוח והחזרות. הסטארט־אפ הוקם ב־2013 על ידי שלושה יוצאי בנק הפועלים אמיר שלכט, לשעבר מפקד תוכנית תלפיות ועוזרו של מנכ"ל בנק הפועלים, שחר תמרי וניר דבי. השלושה הקימו את החברה לאור תחביב משותף של קניות באינטרנט ולאחר שזיהו שלקוחות הרוכשים מאתר במדינה אחרת זוכים לחוויית קניה בעייתית ואף מתסכלת, שאינה מותאמת למשתמש הבינלאומי.

 

כשלקוח מבולגריה למשל מבקש לרכוש תיק של המותג מייקל קורס מחנות הרשת באנגליה, הבקשה מועברת מיד לאתר גלובל אי, כשהלקוח איננו חש בדבר וממשיך לבצע את הרכישה מהאתר האנגלי.

 

גלובל אי משלמת את התמורה בליש"ט ומקבלת אותה מהלקוח ביורו. התיק יישלח עוד באותו יום לבולגריה במשאית וגלובל־אי תרשום רווח הן מהמשלוח, הן משערי המטבע, והן מהנחה במחיר שתקבל ממייקל קורס, כלקוח מועדף.

 

במאי האחרון גייסה גלובל־אי 60 מיליון דולר בסבב שאותו הובילה קרן ההשקעות הבינלאומית Vitruvian. לסבב הצטרפה גם ענקית השילוח DHL, שהשקיעה בחברה בעבר, והיא גם שותפה אסטרטגית של החברה. גיוס זה שיקף לחברה שווי של יותר מחצי מיליארד דולר.

 

גם האחים רייק בתמונה

 

משקיעה נוספת בחברה היא קרן AMI, אייפקס ישראל של זהבית כהן, שהשקיעה כ־20 מיליון דולר ב־2018 וצפויה לרשום רווח של פי 10 על ההשקעה. זה גם היה הגיוס האחרון של החברה עד יוני האחרון. הגיוס ביוני האחרון הוא למעשה סבב של טרום הנפקה.

 

זהבית כהן מנכ"לית קרן ההשקעות אייפקס ישראל זהבית כהן מנכ"לית קרן ההשקעות אייפקס ישראל צילום: רמי זרנגר

 

 

בין המשקיעים הראשונים בחברה היו האחים אבי ודני רייק. בתחילת 2019 מכרו האחים, הפעילים בתחום השילוח והלוגיסטיקה בישראל, את מניותיהם בחטיבת האקספרס הבינלאומית של פליינג קרדו ב־100 מיליון דולר, סכום דומה לזה שבו מכרו ב־2007 את פעילות שילוח המטענים ל־DHL הגרמנית. הונם של השניים שפועלים מתחת לרדאר בקהילה העיסקית בארץ מוערך ב־600 מיליון שקל.

 

גלובל־אי רשמה פריחה בהכנסותיה באירופה בשנים האחרונות אבל בשנה שנתיים האחרונות הצליחה לחדור גם לארה"ב ושם נמצא מנוע הצמיחה של החברה. מרכזי הפיתוח של החברה פועלים בישראל, בארה"ב ובאוקראינה ומשרדיה פזורים בניו יורק, בלונדון, בלוס אנג'לס ובפריז. רשתות ומותגים גדולים, בהם פוראבר 21 ומרקס אנד ספנסר, נמנים עם לקוחותיה. ב־2016 גייסה החברה 20 מיליון דולר בסבב שהובילה קרן ההון הסיכון רד דוט קפיטל, שהיא בעלת המניות הגדולה בחברה. עד כה הושקעו בחברה למעלה מ־110 מיליון דולר.

 

החברה מונה כיום יותר מ־260 עובדים (המספר הוכפל בשנתיים האחרונות) הפועלים משבעה משרדים: מרכזי מחקר ופיתוח בפתח תקוה ובויניצה (אוקראינה), לצד משרדים מקומיים בלונדון, ניו יורק, לוס אנג'לס, פריז וברצלונה.

 

בחודש שעבר פורסם סקר של גלובל־אי באנגליה שהמחיש את תופעת המעבר לרכישות און ליין בתקופת הקורונה. ניר דבי צוטט במילים: "המגיפה העולמית ללא ספק העבירה גלי זעזועים במגזר הקמעונאי, ורבים רואים בבירור בערוץ המסחר האלקטרוני שלהם כחבל הצלה בעקבות סגירת חנויות המוניות.

 

עם זאת, המעבר המואץ לעבר קניות מקוונות ברחבי העולם אינו מיטיב עם כולם באותה מידה. 69% מהקמעונאים הבריטים מעריכים את המסחר האלקטרוני כחלק מכריע בעתיד האסטרטגיה שלהם".

 

קצב צמיחה גבוה

 

בספטמבר הודיעה גלובל־אי על מינויו של מארק בטי בכיר לשעבר בתאגיד בודן BODEN לסגן נשיא חדש לפיתוח עסקי בחברה. במחצית הראשונה של 2020 רשמה החברה מעורבות במכירות מוצרים בהיקף של מעל מיליארד דולר במכירות מקוונות בינלאומיות. מטרת הגעתו הוגדרה כהרחבת פעילות החברה לשווקים אירופיים נוספים.

 

גלובל־אי צומחת בקצב גבוה של 100% בשנה בשנתיים האחרונות, ופלטפורמת המסחר שלה מצרפת סוחרים חדשים ברחבי אירופה וארה"ב כמעט מדי יום. לחברה יותר מ־350 לקוחות ביניהם Marks and Spencer, Harvey Nichols ו- Reformation, ברחבי אירופה, צפון אמריקה ואסיה. אביזרי לקוחות החברה נמכרים ב־185 מדינות בעולם.

x