$
חדשות טכנולוגיה

גוגל תחבר בין ישראל לסעודיה באמצעות סיבים אופטיים

ענקית הטכנולוגיה החלה בתכנון הקמת רשת סיבים אופטיים שיונחו בין הודו לאירופה, שלראשונה יעברו גם דרך סעודיה וישראל. לעת עתה טרם הושג אישור רשמי מהרשויות בסעודיה למהלך ולמרות שרשמית עדיין אין נורמליזציה בין המדינות, ייתכן וכן נראה הרחבה של המגעים לכדי עסקאות קונקרטיות

רפאל קאהאן 13:5924.11.20

גוגל החלה בתכנון הקמה של רשת סיבים אופטיים שיונחו דרך כבל תת-ימי ויבשתי בין הודו לאירופה. לראשונה הכבל יונח ויעבור גם בסעודיה וגם בישראל בדרכו ליבשת הישנה. על פי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל" אמש (ב'), גוגל, שמחזיקה כבר כיום באחת מרשתות הסיבים האופטיים הגדולות בעולם, חיפשה דרך להימנע מלהעביר את התקשורת שלה דרך מצרים שבה כבר יש מספר כבלים או דרך איזור סוריה, עיראק וטורקיה שכיום מאופיין באי יציבות פוליטית.

 

 

כיום ישנם כ-600 כבלי תקשורת גלובליים שמחברים בין מדינות העולם ומעבירים את תעבורת האינטרנט, הטלפון ונתונים. רובם מונחים בתחתית הים, אך בחלק מהמקרים, כמו בחיבור בין אסיה לאירופה הם עוברים גם דרך היבשה. הבעיה במקטעים היבשתיים נעוצה באקלים הפוליטי השונה ממדינה למדינה. כך למשל עד נרמול היחסים בין מדינות המפרץ לישראל והגילוי שסעודיה מנהלת גם מגעים רשמיים עם המדינה לא ניתן היה לחבר כבל מעין זה ביניהן. כעת משהוסרה המשוכה הפוליטית המצב מאפשר את סלילת הכבל היבשתי החדש של גוגל.

 

המתחרה הגדולה של גוגל בגודל רשת התקשורת שלה היא פייסבוק. שגם לה יש רשת תקשורת גלובאלית ומאסיבית. גם למיקרוסופט ואמזון יש רשתות סיבים גלובליות שמיועדות להעביר את נתוני לקוחות הענן שלהן בין מרכזי הנתונים השונים בעולם. וזו בעצם המטרה העיקרית של אחזקת רשת מעין זו. הגידול המאסיבי בהעברת נתונים כגון אלה המופקים על ידי שירותי וידאו, מחשוב ענן, אינטרנט הדברים, מציאות וירטואלית או בינה מלאכותית מחייב גידול קבוע של יכולת התעבורה. הסיב החדש של גוגל - המכונה Blue Raman על שם מדען הודי - יספק די והותר קיבולת כדי לענות על הצרכים העתידיים של גוגל ולקוחות נוספים.
מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, יורש העצר הסעודי צילום: אי פי איי

 

למרות הפרויקט השאפתני והמחבר, עדיין לא הושג אישור רשמי מצד רשויות סעודיה למהלך. יכול מאוד להיות שחלק מהנושאים עליהם מתדיינים דרגים בכירים בישראל ובסעודיה נסובים גם על הנושא הזה - מה שעשוי להצביע שלמרות שרשמית עדיין אין נורמליזציה בין המדינות כן ניתן לראות הרחבה של המגעים לכדי עסקאות קונקרטיות. הבחירה של גוגל להמר על חיבור בין יבשתי במזרח התיכון לא מתבצע כדי לעקוף את הכבלים המצריים אלא בנוסף. ענקית האינטרנט עדיין תעביר חלק מהתעבורה שלה בכבל נוסף שיצטרף לעשרות הכבלים העוברים דרך תעלת סואץ, חצי האי סיני ואלכסנדריה.

 

סיבים אופטיים סיבים אופטיים צילום: שאטרסטוק

 

גוגל צפויה להשקיע כ-400 מיליון דולר בפרויקט אם תהיה היחידה לממן אותו - זוהי העלות המשוערת של הנחת כבל מעין זה לאורך כ-8,000 קילומטר. בין העלויות ניתן לציין גם את עמלות המעבר שגובות המדינות דרכן עוברים כבלי התקשורת. מיותר לציין שמצרים מנצלת את המצב הייחודי שלה באיזור וגובה תעריפים גבוהים מאוד יחסית, כנראה אחת הסיבות העיקריות למהלך של גוגל. שותפות התקשורת של החברה במהלך הזה הן טלקום איטליה וחברת התקשורת של עומאן. עם זאת לא ברור כמה מהעלויות הן יכסו. מדינה נוספת שתוכל ליהנות מהמצב הגיאופוליטי החדש היא ירדן שהכבל צפוי לעבור דרכה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x