$
אפליקציות

בלעדי לכלכליסט

יעקב שחר וישראל קז נכנסים להשקעה בוויצ'ט פיי בישראל

אחרי ההשקעה ב־BUYME: קבוצת מאיר יבואנית הונדה מעמיקה את נוכחותה בתחום הסליקה הדיגיטלית ורוכשת 40% מנציגת טנסנט בישראל

סופי שולמן 06:5418.11.20

יעקב שחר וישראל קז, בעלי קבוצת מאיר יבואנית הונדה, מחזקים את האחיזה בתחום התשלומים הדיגיטליים בניסיון להתרחב לתחומי הטכנולוגיה. ל"כלכליסט" נודע כי אבנר קז, בנו של ישראל, הוביל מהלך לרכישת 40% מחברת גייטהאב, שעיקר פעילותה הוא ייצוג של תאגיד הענק הסיני טנסנט.

 

על פי הערכות, מאיר השקיעו 20 מיליון שקל לפי שווי של 50 מיליון שקל לגייטהאב אחרי הכסף. אבנר קז יצטרף לדירקטוריון החברה.

 

המניות נמכרו על ידי משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון ושות' שהיה ממייסדי גייטהאב לצד קבוצת יזמים פרטית (ערן וולף, ערן טאוב ואיתי דניאל גנץ), כך שכעת כל קבוצה תחזיק ב־30% מהמניות וקבוצת מאיר תהיה בעלת המניות הגדולה ביותר.

 

אפליקציית וויצ'ט פיי. בנו על הסינים אפליקציית וויצ'ט פיי. בנו על הסינים צילום: רויטרס

 

 

ביולי 2019 החליטה גייטהאב להפעיל בישראל את וויצ'ט פיי (wechat pay), שירות התשלומים הדיגיטלי הנפוץ בסין, כאשר המטרה המרכזית הייתה לפנות לשוק התיירות הסינית שצמח אז במהירות, כמו גם לעובדי ענף הבנייה הסיניים השוהים בישראל. עם פרוץ מגפת הקורונה הפעילות הואטה, אך במאי נכנס לתפקיד היו"ר דורון ספיר שהוביל את הכנסת וויצ'ט לישראל עוד בתפקידו כמנכ"ל כאל שהיא גם הסולקת של השירות בישראל.

 

כאל החלה בעבר גם בפריסת מסופי התשלום של וויצ'ט פיי במספר מוקדים בישראל. היום ניתן להשתמש בוויצ'ט פיי בישראל, אך השימוש מצומצם מאוד לנוכח מיעוט התיירים מסין.

דורון ספיר דורון ספיר צילום: עמית שעל

 

 

בחברה מתכננים לפנות גם לפלח השוק של אנשי עסקים ואנשי הייטק ישראלים שישובו בקרוב לנסיעות עבודה למזרח ויוכלו להיעזר באפליקציה.

 

כעת התוכנית היא להכניס את וויצ'ט לאירופה, משום שלגייטהאב יש רישיון להפעלת השירות גם שם, אם כי לא בלעדי. בתקופה האחרונה החלה גייטהאב להפעיל את שירותי וויצ'ט פיי בפורטוגל ויוון עם כוונה להיכנס לצ'כיה בתקופה הקרובה.

 

 

אבנר קז. מתרחבים בתחום הפינטק אבנר קז. מתרחבים בתחום הפינטק צילום: אבי ולדמן

 

 

בתחרות מול נציגי וויצ'ט אחרים באירופה, נעזרת החברה בידע שנצבר בכאל בתחום מתן הטבות ונקודות למשתמשים בשירות. בנוסף לכך מתכננת החברה להרחיב את השירותים שהיא מספקת בישראל לתחבורה חכמה, ארנק דיגיטלי וכן לקדם הקמת מרכז חדשנות ישראלי־סיני שיתמקד בפינטק.

 

עבור קבוצת מאיר, יבואנית וולוו והונדה, מדובר בהרחבת הנוכחות בתחום התשלומים והסליקה הדיגיטליים.

 

במאי האחרון ביצעה הקבוצה מהלך גדול לרכישת שליש ממניות חברת השוברים הדיגיטליים buyme לפי שווי של 250 מיליון שקל. בעקבות העסקה, עלתה טלכלל שמוחזקת על ידי קבוצת מאיר ל־97% אחזקה ב־buyme. בעבר הייתה למשפחה נגיעה לעולמות הפיננסים, כאשר החזיקה בשליטה בחברת הביטוח הפניקס.

x