$
תקשורת

היועמ"ש בודק: האם נתניהו רשאי לאשר את רכישת אתר וואלה על ידי אלי עזור

הרכישה אושרה על ידי רשות התחרות והיום על ידי שר התקשורת הנדל; נתניהו עלול להיות מצוי בניגוד עניינים לאור מעורבותו בתיק 4,000, שעיקרו החשד שניתן סיקור חיובי למשפחת נתניהו באתר בתמורה להקלות לבזק

אביאור אבו 19:5629.10.20

שר התקשורת, יועז הנדל, אישר היום (ה') את רכישת אתר החדשות וואלה מידי בזק על ידי איש העסקים אלי עזור, לאחר אישורה של רשות התחרות לפני שבוע. 

עתה, על פי צו התקשורת, נדרש אישורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. עם זאת, היועמ"ש בודק האם נתניהו מצוי בניגוד עניינים בכל הקשור לעסקה, ועל כן הוא יידרש להאציל את סמכותו. אתר וואלה עומד במרכזו של תיק 4,000, שעיקרו החשד שניתן סיקור חיובי למשפחת נתניהו באתר, בתמורה להקלות לקבוצת בזק. נתניהו מואשם בתיק במתן שוחד והפרת אמונים, ושאול אלוביץ', בעל השליטה לשעבר בבזק, מואשם בקבלת שוחד. 

רה"מ בנימין נתניהו רה"מ בנימין נתניהו צילום: רויטרס

 

עזור רוכש את האתר תמורת 65 מיליון שקל. סכום של 55 מיליון שקל ישולם במזומן, והיתרה בשווי 10 מיליון שקל באמצעות זכאות של החברה לקבל מעזור ו-וואלה שטחי פרסום לתקופה של עד 7 שנים ממועד השלמת העסקה. עזור מחזיק בין היתר בעיתונים "מעריב" ו"ג'רוזלם פוסט" המפעילים גם אתרי חדשות, בחברת צ'רלטון המחזיקה בערוצי ספורט 1-4, בתחנות הרדיו 103 ו-99 ובחברת שלטי חוצות. אם וככל שתושלם העסקה, צפויה בזק לרשום רווח הון לפני מס בסכום של כ-44 מיליון שקל.

 

בשנים האחרונות הניב וואלה לבזק בעיקר הפסדים. כך, בשנים 2015-2019 הניב האתר הפסד מצטבר של 110 מיליון שקל. בדו"ח לשנת 2018 סברה בזק כי היות ותזרים המזומנים החזוי של האתר לשנים 2019-2023 שלילי, שווי השימוש של וואלה שואף לאפס.

 

ממשרד המשפטים נמסר: "הנושא עדיין מצוי בבדיקה".

x