$
הייטק והון סיכון

חברה ישראלית רוצה להקטין שימוש באנטיביוטיקה אצל פרות ומגייסת 20 מיליון דולר

העמידות לאנטיביוטיקה הינה אחד האתגרים הגדולים של מערכת הבריאות במאה ה-21, התרופה שמפתחת Mileutis מנס ציונה מבוססת על חלבונים שמקורם בחלב ומיועדת לטיפול בדלקת העטינים אצל פרות

מאיר אורבך 15:0019.10.20
חברת Mileutis מנס ציונה הודיעה היום (ב') על גיוס של 20 מיליון דולר לפיתוח תרופה המיועדת לדלקות העטין אצל פרות. המשקיעה היא חברת ההשקעות הפרטית האמריקאית NovaQuest Capital Management, המתמחה בבריאות ובמדעי החיים ומנהלת כספי משקיעים בהיקף של מעל 2 מיליארד דולר. זוהי ההשקעה הראשונה שביצעה NovaQuest בתחום בריאות בעלי חיים והראשונה בחברה ישראלית.

 

בשיחה עם כלכליסט אומר דיויד חוזה איסקוביץ', מייסד ומנכ״ל החברה: ״המוצר שלנו הולך להחליף את האנטיביוטיקה. ארגון הבריאות אמר בעבר שהעמידות לאנטיביוטיקה בעולם הולכת וגדלה, ועיקר האנטיביוטיקה בעולם ניתנת לבעלי חיים, החיידקים שמגיעים אלינו מבעלי החיים והם מפתחים עמידות לטיפול. המוצר שלנו הוא גם חיסון וגם תרופה״.

 

מילאוטיס פיתחה קו של מוצרים ביולוגיים המתבססים על חלבונים הנמצאים באופן טבעי בחלב. קו המוצרים הראשון כולל פפטידים (חלקי חלבונים) ספציפיים המגבירים את פעילות המערכת החיסונית בעטין ובכך מאפשרת לטפל ולמנוע את המחלה. החברה מאמינה כי מוצר ה-Imilac™ וטכנולוגית החברה בכללן מהווים מהפכה בבריאות בעלי החיים ובניהול מחלות העטין ברפת בפרט. החברה מבססת את הערכותיה על מחקרים קליניים מבוקרים אשר הניבו תוצאות מובהקות סטטיסטית.

 

דיויד חויאר איסקוביץ'. מייסד מילאוטיס דיויד חויאר איסקוביץ'. מייסד מילאוטיס צילום: אייל טואג

 

"דלקת העטין היא המחלה הקשה ביותר ברפתות חלב ועיקר האנטיביוטיקה ניתנת לטיפול במחלה הזו. אנחנו נוציא אותה מהרפתות האלה", אומר דיויד חויאר איסקוביץ'. "יש המון חברות שרוצות לקבל זיכיון על הטכנולוגיה שלנו ולמכור אותה בכל העולם. אנחנו ממתינים לאישור של משרד החקלאות בישראל לתרופה שהגשנו לפני שנה. הקמנו קו ייצור בנס ציונה עם חדרים נקיים ומעבדות ואת הניסויים עושים ברפתות של מושבים וקיבוצים ששמחים לשתף איתנו פעולה".

 

הגידול במס' החיידקים בעלי עמידות לאנטיביוטיקה (AMR) הוא אחד האתגרים הבריאותיים הגדולים ביותר במאה ה-21 ועל פי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות גורמת למקרה מוות אחד כל 15 דקות בארה"ב לבדה. על פי ההערכות, עמידות לאנטיביוטיקה גורמת למותם של כ-700 אלף בני אדם ברחבי העולם מדי שנה ועל פי דו"ח שפורסם על ידי ממשלת בריטניה צפוי מספר זה לצמוח ל-10 מיליון ב-2050.

 

ד"ר חוזה איסקוביץ'. מייסד מילאוטיס ד"ר חוזה איסקוביץ'. מייסד מילאוטיס צילום: אייל טואג

 

כספי הגיוס, הוסיף איסקוביץ', ישמשו את החברה להפצת המוצר בישראל, אירופה וארצות הברית: ״הקרן שהשקיעה בנו משקיעה בעיקר בתרופות לבני אדם בשלב שלישי ואנחנו ההשקעה הראשונה בתחום בעלי החיים. הם הבינו שההחזר על ההשקעה יכול להיות גבוה יותר״.

 

החברה נוסדה ב-2004 על ידי דיויד חויאר איסקוביץ' ואביו חוזה איסקויץ' ופיתוח התרופה לקח 14 שנה, בסופן היא הוגשה לאישור משרד החקלאות. ״היינו יעילים מאוד בשימוש בכסף״, אומר דיויד חויאר איסקוביץ', ״בין המשקיעים הפרטיים הראשונים שלנו קובי לוסטגרטן מייסד אביק ועוד משקיעים זרים בכירים, אורי ענבר מחברת SCR שנמכרה ואחרים".

 

מהחברה נמסר כי ההשקעה תתמוך בהמשך הפיתוח ומסחור מוצר הדגל של החברה הישראלית, המיועד לטיפול בדלקות עטין, הגורמות לנזק כלכלי שנאמד בכ- 19.7-30 מיליארד דולר מדי שנה גלובאלית.

 

צוות המו"פ של מילאוטיס כולל חוקרים ווטרינרים ואנשי תעשייה בראשות ד"ר דויד חויאר איסקוביץ', נשיא, מייסד משותף של החברה והמדען הראשי. החברה מעסיקה כ 30 עובדים בנס ציונה ומגייסת בימים אלו עובדים נוספים למערך המו"פ והתפעול.

 

ראשיתה של הטכנולוגיה במחקר בסיסי שנעשה במנהל המחקר החקלאי של משרד החקלאות (מכון וולקני) ובחברה. יעילות המוצר נבחנה במחקרים רבים שנערכו בארץ ובעולם וסוכנות התרופות האירופית (EMA) פרסמה לאחרונה חוות דעת חיובית על בטיחות המוצר של מילאוטיס. המוצר הוגש לאישור הרשויות בישראל והחברה מצפה לתחילת מכירות בעתיד הקרוב.

 

בראיין אייקס, מנהל בכיר ב-NovaQuest, מסר: "אנו מאמינים שקו המוצרים של מילאוטיס והפלטפורמה הטכנולוגית שלה מייצגים שינוי פרדיגמה שהוא חיוני לתעשייה וישפר לא רק את הבריאות של בעלי חיים ובני אדם אלא גם את הרווחה והנוחות של הפרות המניבות חלב".

 

 

מילאוטיס יוצגה בעסקה בידי עו"ד גרי קופלוביץ ממשרד ליפא מאיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x