$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט חשפה בכנס השנתי פתרונות סייבר חדשים - חלקם פותחו בישראל

Ignite 2020, הכנס השנתי של מיקרוסופט, נערך כיאה לתקופת הקורונה באופן מקוון, ולמרות שלא נחשפו בו טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך, הוא כן איפשר להציג מספר חידושים, ביניהם מיתוג מחדש לפתרונות אבטחת הסייבר של החברה ושני מוצרי אבטחת ענן שפותחו במרכז הפיתוח בארץ

רפאל קאהאן 16:0823.09.20
מיקרוסופט פתחה אמש (ג') את כנס Ignite 2020 השנתי, שנערך כיאה לתקופת הקורונה באופן מקוון. למרות שלא נחשפו בו טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך, הוא כן איפשר להציג מספר חידושים, וביניהם כמה שפותחו במרכז הפיתוח הישראלי של החברה בעיקר בתחום הסייבר. ענקית הטכנולוגיה ניצלה את הבמה כדי לחשוף גם את המיתוג מחדש של פתרונות הסייבר ואבטחת המידע שלה שכעת ישווקו תחת השם Defender.  

 

פתרון הסייבר הראשון שהוצג על ידה נקרא Azure Security Center המיועד לספק אבטחת מידע בכל סוגי העננים (אמזון, גוגל), ואינו מוגבל לעבודה דווקא בענן מיקרוסופט. הפיתוח הובל על ידי מהנדסים ממעבדת החדשנות והפיתוח של מיקרוסופט בנצרת. הרעיון הוא לאפשר למשתמשים לקבל תמונה מאוחדת של מצב אבטחת המידע בכלל משאבי הענן הארגוניים משלל הספקים איתם הם עובדים. שירותי האבטחה מותגו מחדש כ-Azure Defender ומספקים מערך ניטור של איתור ותגובה לאיומים.

 

הפתרון השני שהוצג הוא Azure Sentinel, ושמיועד לזהות תקיפה על ידי ניתוח התנהגות המשתמשים כדי לאתר חריגות. לא מדובר בפתרון חדשני - כאלה כבר הוצגו בעבר על ידי חברות שונות. אך הפתרון של מיקרוסופט תפור כאמור למשתמשים במוצרים שלה. לדברי החברה, הפיתוח החדש מוסיף יכולת ניתוח, יכולות איסוף נתונים ומודיעין סיכונים בכלים הקיימים שלה. יכולות נוספות כוללות: חיפוש, הוספה ומעקב אחר סימנים של איומים ויצירה של רשימת מעקב לזיהוי וסיכול איומים (כמו כתובות IP מוגבלות, מערכות מוגנות, נכסים קריטיים, משתמשים מסוכנים, מארחים המועדים לסיכונים).

 

עוד פתרונות סייבר שנחשפו כוללים יכולות חדשות, איחוד של פתרונות Microsoft 365 security ו-Azure security. כמו כן Microsoft Defender שהוא פתרון XDR מבית מיקרוסופט להגנה מקצה לקצה על ארגונים מפני תקיפות, ברשת הארגונית ובענן. Microsoft 365 Defender ו-Azure Defender, שני המוצרים המרכיבים את הפתרון נולדו במרכז הפיתוח של ILDC בישראל. בנוסף הפתרונות כוללים כעת תמיכה באנדרואיד, אייפון, מחשבי מק ועוד פלטפורמות. כל אלו מתבצעים דרך חבילת ההגנה על נקודות הקצה - Defender for Endpoint. עוד חשפה מיקרוסופט מספר חבילות מותאמות לשירותי המייל שלה וכן לשירותי אופיס 365.

 

 

סאטיה נאדלה מנכ"ל מיקרוסופט בכנס המקוון Ignite 2020 סאטיה נאדלה מנכ"ל מיקרוסופט בכנס המקוון Ignite 2020 צילום: מיקרוסופט

 

הכנס השנה נערך כאמור בסימן הקורונה שהביאה למיקרוסופט עדנה מסוימת בעיקר בזכות המעבר המסיבי לעבודה מרוחקת. ארגונים ועסקים רבים נאלצו לעבור למודל החדש בתקופה קצרה מאוד והדבר סיפק לא מעט עבודה לאנשי החברה. בנוסף היא הציגה אפילו פתרון ענן ייעודי למערכות וארגוני בריאות, Microsoft Cloud for Healthcare שכולל תמיכה ברפואה מרחוק, ברציפות עבודה של צוותים רפואיים וכלים אדמיניסטרטיביים לניהול התפעול היומיומי של המערכות.

 

גם תחום התקשורת זכה לעדכונים שונים - אם כי חלקם - כגון פיצ'רים חדשים ב-Teams לעבודה ולהגברת הריכוז בעזרת מדיטציה עשויים להיתפס אולי כגימיק חביב ותו לא. בין התכונות החדשות: עיצובים ורקעים חדשים ל-Together Mode, שיפורים ל-Microsoft Teams Rooms להגברת תחושת הביטחון במרחבי העבודה, פיצ'רים אישיים לרווחת העובדים, כמו תובנות על מבנה ימי עבודה מהבית, כלים להתמודדות עם מתח וכאמור כלים להגברת הריכוז בעבודה באמצעות מדיטציה ומיינדפולנס. כלי חדש נוסף יאפשר לארגונים לאסוף תובנות עסקיות באמצעות ה-Teams, ויאפשר הערכה של מצב העובדים על-ידי מיפוי זמני מתח, חיבורים תוך ארגוניים ועמידות הארגון.

 

משרדי מיקרוסופט בהרצליה משרדי מיקרוסופט בהרצליה צילום: מיקרוסופט

 

לסיום, מיקרוסופט גם הציגה פלטפורמת מחשוב ענן המיועדת לחקר החלל ושנקראת Azure Orbital. היא מאפשרת איסוף נתונים מהחלל באמצעות לוויינים וניתוח של המידע. עוד הוצגו יכולות AI חדשות לפלטפורמת הבינה המלאכותית בענן, Azure Cognitive Services, שמיועדים לאפשר רציפות בתהליכים עסקיים, הטמעת כלי בינה מלאכותית, לאבחן בעיות ולנטר ביצועים של מנועי הצמיחה הארגוניים. עוד הוצגו: טכנולוגיית 3D ToF של Azure Kinect לפיתוח מצלמות 3D מסחריות. כלי נוסף למפתחים העובדים על פתרונות מציאות מעורבת בענן – Azure Object Anchors, יאפשר למפתחים למקם ולעקוב אחר אובייקטים במרחב.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x