$
אינטרנט

טראמפ: "לא אאשר את עסקת טיקטוק-אורקל"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע כי לא יאשר את העסקה שנרקמה בין אורקל לטיקטוק והוא רוצה לוודא שהמהלך מספק מענה לכל השאלות הנוגעות לביטחון הלאומי של ארצות הברית. "לא ציפיתי שבייטדאנס הסינית תשמור על רוב המניות של האפליקציה במסגרת ההסכם"

רפאל קאהאן 13:3117.09.20
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר אמש (ד') שלא יחתום על עסקת השותפות שנרקמה בין אורקל לטיקטוק. לדבריו הוא רוצה להיות בטוח שהמהלך מספק מענה לכל השאלות שנוגעות לביטחון הלאומי של ארה"ב. "אינני מוכן לחתום על דבר", אמר טראמפ במסגרת מסיבת עיתונאים בבית הלבן. לדבריו ההסכם יוצג לו היום (ה') והדגיש ש"ההסכם חייב לספק מענה ל-100% מהדרישות של הביטחון הלאומי".

 

עוד אמר טראמפ שהוא לא ציפה שבייטדאנס הסינית, בעליה של טיקטוק, תשמור על רוב המניות של האפליקציה במסגרת הסכם. "מבחינת הרעיון אני לא אוהב את זה, אני יכול לומר לכם שאם זה יהיה המצב אני לא אהיה מרוצה", הסביר טראמפ את עמדתו.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: בלומברג

 

עסקת השותפות בין טיקטוק ואורקל עלתה לכותרות בשבוע שעבר לאחר שהממשל האמריקאי החל לדרוש שטיקטוק תחדל מפעילות בשטח המדינה, או שתמכור את עסקיה לחברה אמריקאית. בתחילה עלה שמה של מיקרוסופט כמועמדת לרשת את בייטדאנס, אך המגעים לא הבשילו. הסיבה היא ככל הנראה התנגדות של ממשלת סין וכן בייטדאנס למכור את נכסיה הטכנולוגיים של האפליקציה - קרי אלגוריתם הפיד שלה - לגורמים אמריקאיים תחת לחץ.

 

חוץ מסיבות של ביטחון לאומי - שמתורגמות לכך שכל שירות מקוון או אפליקציה בסין חייבים לספק מידע לפי דרישה של בייגי'נג - מה שיכול לסכן מידע של משתמשים אמריקאיים. ישנן גם סיבות מסחריות ודיפלומטיות. ארה"ב וסין נמצאות כבר כמה שנים - מאז בחירתו של טראמפ לנשיאות - במלחמת סחר. המטרה של האמריקאים היא לגרום לסין להקל על כניסת חברות אמריקאיות לשוק המקומי. אחת הטענות נגד טיקטוק היא שכמו שהיא יכולה לפעול בארה"ב, כך גם גוגל או פייסבוק למשל צריכות לקבל אישור כזה.
בייטדאנס, הבעלים של טיקטוק הסינית בייטדאנס, הבעלים של טיקטוק הסינית צילום: רויטרס

 

החוקים בסין דורשות שכל חברה זרה שרוצה לפעול במדינה תיוצג על ידי שותפה מקומית. כמו כן חוקים נוספים מגבילים את החיסיון על המידע הפרטי של העסק. למשל הממשל הסיני יכול לפי חוק לקבל גישה לכל סוג של מידע שקשור לאזרחים או לפעילות בסין. טיקטוק מצידה ניסתה למצוא שותף אמריקאי מקומי - דוגמת אורקל - כדי שתשמש לה כגושפנקה. אך לדברי אנשי ממשל טראמפ, כל עוד לבייטדאנס יש מניות רוב באפליקציה, היא תלויה בשלטון הסיני.

 

טיקטוק נמצאת בסוג של מלכוד, מצד אחד היא לא יכולה לפעול בארה"ב והודו כל עוד היא לא מסדירה את ההגנה על נתוני משתמשי מדינות אלו מפני הממשל הסיני. מצד שני הממשל הסיני מונע ממנה למכור את נכסיה האמריקאיים או ההודים לאחרים מחשש לתקדים וגם כיוון שיש כאן סוג של סחיטה. העסקה עם אורקל היתה אמורה לספק מענה לשתי בעיות: אחסון הנתונים של האזרחים האמריקאיים במדינה וחסימת הגישה של שלטונות סין לנתונים. אך כעת כבר לא בטוח שזה יספק את הממשל האמריקאי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x