$
כנס אינטל

כנס אינטל

"עם הכניסה של דור 5 לישראל תהיה דרישה לכוח מחשוב שיוכל להפעיל את הכל"

תומר סימון, סמנכ''ל טכנולוגיות לאומיות במיקרוסופט ישראל ועתידן דיבר במסגרת כנס אינטל: "עם הכניסה של אינטרנט הדברים, עם 50 או 100 מיליארד חיישנים אנחנו נידרש לכוח מחשוב מיוחד וחזק". לדבריו, כבר שנתיים שאנחנו נצאים במרכזה של מלחמת שבבים

רפאל קאהאן 16:3414.09.20

"כבר שנתיים שאנחנו נמצאים במרכזה של מלחמת שבבים", אומר תומר סימון סמנכ''ל טכנולוגיות לאומיות במיקרוסופט ישראל ועתידן במסגרת כנס אינטל. "אינטל רכשה את הבאנה לאבס (של אביגדור וילנץ - ר''ק), אנבידיה רכשה את מלאנוקס וכעת שוקלת לרכוש את ARM (עסקה שכבר הוכרזה אמש - ר''ק), אנחנו מבינים שהשבבים נדרשים כבר לכל תחום".

 

 

 

"עם הכניסה של אינטרנט הדברים, עם 50 או 100 מיליארד חיישנים (והתקנים מחוברים) אנחנו נידרש לכוח מחשוב מיוחד וחזק", מסביר סימון את העתיד של הטכנולוגיה. אם בעבר המודל התבסס על מחשוב מבוזר - זאת אומרת שהכל מתבצע בנקודת הקצה - או מרוכז שבו כל התהליכים החישוביים מתבצעים בשרת מרוחק, כעת המודל יהיה לשלב בין השניים. "בעוד שנה וחצי נראה עם הכניסה של הדור ה-5 בישראל דרישה לכוח מחשוב שיוכל להפעיל את הכל וזה מה שהשבבים יצטרכו לספק".

 

תומר סימון תומר סימון

 

"אנחנו נכנסים לעידן של פוסט-סיליקון", מרחיב סימון. "אמצעי המחשוב יהיו שונים. למשל המחשב הקוונטי שבישראל נכנסו אליו מאוד חזק גם באקדמיה וגם עם 7 סטארט-אפים שהוקמו כאן בתחום כגון חברת Classiq". החברה שסימון מביא כדוגמה מנסה לספק שכבה שמאפשרת למפתחים ואנשי תוכנה ליצור אלגוריתמים שיוכלו לעשות שימוש במחשבים קוונטים.

 

"המחשב שלנו בבית לא ירוץ על מחשוב קוונטי ואנחנו צריכים לפתח טכנולוגיות חדשות", מסביר סיימון. בין הטכנולוגיות שהוא מציין: שבבים מבוססי גרפן - חומר מרוכב וקל מאוד שמאפשר למזער עוד יותר את המעגלים המורכבים של מעבדי המחשבים. עוד מציין סימון גם מעבדים מבוססי DNA - פיתוח חדש יחסית שחוקרים רק כעת מתחילים לעבוד עליו. "אנחנו חייבים ללמוד לכתוב קוד מחדש כדי שהוא יהיה בר-קיימא למשל כדי שהוא יוכל לחסוך בצריכת החשמל של השבבים" מרחיב סימון.

x