$
יוניסטרים

בוגרת יוניסטרים שהפכה מחניכה למנהלת מוצר ב-WIX

גל סלמן החלה את דרכה ביוניסטרים בכיתה י', אז פיתחה במשך 3 שנים מוצר. העמותה המשיכה ללוות אותה בחייה הבוגרים ועד שהשתלבה בשוק התעסוקה; 100 סטארט-אפים מתחרים על התואר "היזם הבא של ישראל"

אביאור אבו 15:1208.09.20

 

 

עמותת יוניסטרים הוקמה ב-2001 על-ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, במטרה לצמצם פערים סוציו-אקונמיים, באמצעות חינוך והכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל לעולם היזמות, ולאפשר לכל נער ונערה במדינה הזדמנות שווה בחיים. את בני הנוער מלווים בהתנדבות מעל ל-4,500 אנשי עסקים המהווים עבורם מודל לחיקוי.  

 

הקשר של החניכים עם יוניסטרים לא נגמר אחרי הלימודים והוא ממשיך הלאה לחייהם הבוגרים, על מנת למצות את הכלים שקיבלו. תכנית הבוגרים של העמותה, בשיתוף קרן גנדיר והתאגיד הבנקאי האמרקיאי JPMorgan, מעניקה ליווי לבוגרים בשלבי הגיוס, האקדמיה, השתלבות בתעסוקה והקמת מיזמים חברתיים ועסקיים. כאשר גם מעסיק משיג כח-אדם איכותי, נוצרתSituation WIN-WIN.

 

סיפור הצלחה כזה הוא של גל סלמן, בוגרת יוניסטרים, וכיום מנהלת מוצר ב-WIX, ושל עמית דרגנר, מנהל מוצר מ-WIX, שגייס אותה לעבודה. "הייתי חניכה ביוניסטרים בין כיתה י'-י"ב" סיפרה גל. "פיתחנו מוצר במשך 3 שנים ולאחר מכן יצאתי לשנת שירות דרך הסוכנות היהודית בארה"ב. בהמשך הצטרפתי ל-8200, שם שירתתי במשך 5 שנים. התקבלתי ליחידה הייתה לא מעט בזכות יוניסטרים, ולאחר השירות הגעתי לוויקס דרך עמית".

 

"התחלנו כחניכים, צברתי אינסוף כלים שמלווים אותי עד היום ואני מרגישה את ההשפעה", הוסיפה גל. "העמותה שמה לה למטרה להמשיך לחזק את הבוגרים. זה לא מסתיים רק בשלוש שנים בתיכון, הקשר מתפתח ומתעצם. השתתפתי בתכנית בוגרים, בה אתה מקבל מנטור מהתעשייה שרלוונטי לתחומי עניין שלך, יש כנסים והרצאות".   
גל סלמן. מיוניסטרים, דרך 8200, ל-Wix גל סלמן. מיוניסטרים, דרך 8200, ל-Wix צילום מסך: כלכליסט TV

 

"גל הגיעה עם סט כישורים ויכולות שממש מתאימים למנהל מוצר", אמר עמית. "לא עם הרבה ניסיון תעסוקתי, אבל אנחנו מאמינים בלהצמיח את העובדים שלנו ולקחת סטודנטים ולהוביל אותם לתפקיד ניהולי. אין לי ספק שהכישורים שהיא רכשה דרך יוניסטרים תרמו לה. זה השילוב בין יכולות אנליטיות וכישורים רכים יותר, היכולת להיות קצת מכל דבר, בדיוק מה שנדרש ממנהל מוצר וזה משהו שקשה להסביר אותו במילים. אתה מרגיש אותו במשימה שגל עשתה, דרך הראיונות שעברה. פשוט יודעים שיש בנאדם מתאים למה שאנחנו מחפשים".

 

גל תיארה איך היא רואה את עתידה: "אני מאוד אוהבת לנהל ולעבוד עם אנשים, זה משהו שיוניסטרים דייקו לי בהבנה של איפה אני רואה את עצמי. יש לי שאיפות גדולות, מאמינה שהעמותה תלווה אותי לאורך כל הדרך. אני גם ארצה לתת חזרה לעמותה איפה שאפשר, אולי כמלווה עסקית באיזשהו שלב".

 

בימים אלו מתקיימת התחרות השנתית של עמותת יוניסטרים - "יזם השנה". במסגרת התחרות מתמודדים 100 סטארט-אפים של מעל 3,500 בני נוער מ-85 ישובים בפריפריה, מכלל המגזרים בישראל, שיתחרו על התואר "היזם הבא של ישראל". את הסטארט-אפים בוחנים בימים אלה מאות אנשי עסקים בכירים מהארץ והעולם, שרים, חברי כנסת, נציגי ממשלה, דיפלומטים ושגרירים ביותר מ-50 אירועי שיפוט אונליין, במסגרתם מתנסים חניכי העמותה בפרזנטציות עסקיות בשידור חי. בנוסף, לראשונה בתולדות התחרות, גם הציבור הרחב יכול להיכנס ולהשתתף בהצבעה שנערכת בימים אלה ברשת בקישור הבא.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x