$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

אסוס VivoBook S15: הלפטופ המעוצב שמספק תמורה למחיר

אסוס הצליחה לייצר מחשב כמעט ללא חסרונות. הוא יפה, מצויד היטב מבחינת המפרט וגם בשימוש שוטף הוא עומד בכל המטלות השוטפות. במטלות כבדות והמשחקים מורכבים - יש מקום לשיפור

רפאל קאהאן 15:4903.09.20
מחשבים ניידים מגיעים בכל מיני תצורות ומחירים אך הפופולריים שביניהם בד''כ נמכרים בנקודת מחיר של כ-3,000 שקל בממוצע. מחשבים זולים יותר בדרך כלל מקמצים במפרט או בעיצוב או בשניהם, והיקרים יותר בדרך כלל מציעים בעיקר עיצוב יוקרתי יותר ותו לא. אסוס מאז ומעולם העדיפה לספק מחשבים יפים אך לא תמיד בעלי מפרט מספק. וזאת למרות שהחברה מהווה מהמובילות של שוק הגיימינג עם סדרות ROG או TUF שמחירם הממוצע מתחיל מעל כ-5,000 שקל. שוק הביניים תמיד נותר מחוץ להישג ידה ונשלט בידי שלוש הגדולות - לנובו, HP ו-Dell.

 

ואולם סדרת ה-VivoBook שלה מיועדת בעיקר לפלח הזה ואינה מאוד ידועה למעט למי שעשה את המאמץ ועבר צד. אבל זה עשוי להשתנות כיום עם מחשב ה-S15 S533. הוא מיועד להתחרות בסדרות כגון IdeaPad של לנובו או Inspiron של Dell ובישראל הוא מגיע בשתי קונפיגורציות עיקריות, אחת עם שבב גרפי דיסקרטי ומעבד אינטל i7 ואחת ללא ועם מעבד i5. בשני המקרים מדובר במחשבים שמציעים לא מעט בהתחשב במחיר שלהם, בין 3,500 ל-4,000 שקל, תלוי במפרט הנבחר.

 

לפטופ S533 של אסוס לפטופ S533 של אסוס צילום: רפאל קאהאן

 

 

מבנה ועיצוב: יוקרתי למראה אך פחות למגע

 

אסוס תמיד השקיעה בעיצובים נקיים ובעלי מראה יוקרתי - גם בסדרות הבסיס שלה. ה-S15 אינו שונה מהבחינה הזו. המחשב זוכה לעיצוב בעל קווים ברורים ואף חדים קמעה בקצוות אך מעבר לכך חלקים ממנו מעוגלים קלות כדי לשבור את הזוויות החדות. כשפותחים את המחשב מגלים את המקלדת המרשימה מאוד בפריסה שלה. כמו גם טראקפד לא קטן שבחלקו הימני העליון ממוקם סורק טביעות אצבעות. השלדה של המחשב בנויה מאלומיניום, חומר נדיר ביותר במחשבים במחיר הזה. לא כולם יאהבו את החלקים החדים יותר, בזוויות מסוימות הוא לא נעים לאחיזה, אך מדובר באמת בבעיה קטנה.

 

 

לפטופ S533 של אסוס לפטופ S533 של אסוס צילום: רפאל קאהאן

 

המבנה הכללי של המחשב עצמו דקיק למדי והוא לא גדול ביחס למחשב עם מסך 15.6 אינץ'. הוא מחליק בקלות לתיק גב ואינו מכביד על הגב. משקלו כ-1.8 ק''ג, לא הכי קל שבעולם אך בהחלט סביר בהתחשב בגודל המסך והצורה שלו. יתרון שמגיע מכך שהמסך בעל שוליים דקים למדי ומאפשרים לצמצם את הגודל הכולל. ביחס לגוף המסך מכסה כ-88% משטח הפנים של החלק העליון - מדובר בנתון מצוין שגם סמארטפונים לא תמיד מתהדרים בו.

 

מסך וממשק: מסך מט ויפה, מקלדת מאכזבת

 

אחד היתרונות המרכזיים של המסך של אסוס הוא ציפוי מט מונע השתקפויות. מסכים מבריקים נוטים לשקף את מקורות האור מסביבתם. הם אמנם מדויקים וצבעוניים יותר, בעיקר לצפייה בווידאו, אך עבור מי שעובד זה פחות נוח. המסך מבוסס LED של ה-S533 אינו החד ביותר או הבהיר ביותר אך הוא עושה את העבודה ובעיקר נעים לצפייה בשימוש ארוך. לא תצטרכו לעמעם את האורות בשביל לעבוד עליו. גם איכות ההקרנה של סרטונים ואפילו תמונות טובה ומספקת הפרדת צבעים מדויקת יחסית לאיכותו. עוד נושא חשוב הוא שגודלו מאפשר לעבוד בנוחות עם מספר חלונות במקביל - משהו שלפטופים עם מסכים קטנים יותר לא באמת מסוגלים לו.

 

מסך ה-S533 של אסוס מסך ה-S533 של אסוס צילום: רפאל קאהאן

 

המקלדת לעומת זאת היא חצי-חצי. מצד אחד אתם מקבלים פריסה נוחה שלה, כולל חלק ייעודי למספרים, מצד שני היא לא מאוד נוחה להקלדה. זו בעיה שנתקלתי בה בעבר במחשבי אסוס. התנגדות הקלידים חלשה יחסית מה שגורם לטעויות הקלדה רבות יותר מאשר בדרך כלל. כמי שמקליד המון ביום-יום, זו מקלדת שלא התרשמתי ממנה. הייתי מעדיף פחות כפתורים ויותר מרווח ביניהם כמו גם התנגדות יותר חזקה ללחיצה. היא גם מצוידת בתאורה אחורית לשימוש בחשיכה. עם זאת נושא ההקלדה הוא אישי ואני ממליץ מאוד להתנסות במקלדת ככל שניתן לפני שרוכשים מחשב. בלפטופ אי אפשר להחליף אותה. כך שחשוב מאוד שהיא תהיה נוחה לכם ולסגנון השימוש שלכם.

מקלדת הלפטופ S533 של אסוס מקלדת הלפטופ S533 של אסוס צילום: רפאל קאהאן

 

הטראקפד לעומת זאת מרשים מאוד. הוא אמנם בנוי מפלסטיק ולא מזכוכית כמו בדגמים יקרים יותר, אך הוא עונה מהר ונעים מאוד להשתמש בו. הוא גם מדויק יחסית. לחיצה עליו מספקת משוב בדמות קליק חזק אך לא נדרש להפעיל יותר מדי כוח לשם כך, אז זה נסלח. כבונוס יש לכם כאמור את סורק טביעות האצבעות המשודך למערכת הזיהוי הביומטרית של ווינדוס Hello. לא תמצאו כאן זיהוי פנים, אז זה האמצעי העיקרי שיאפשר לכם לפתוח את הנעילה. הוא עובד מהר ומדויק מאוד. לא מצאתי את עצמי נדרש לנסות שוב בשום שלב. בכל מצב המחשב הגיב מהר ובלי גמגומים מיותרים.

 

משטח העכבר, הטראקפד של ה-S533 משטח העכבר, הטראקפד של ה-S533 צילום: רפאל קאהאן

 

 

מפרט וביצועים: יעיל ומהיר, מספיק לכל השימושים השוטפים

 

ה-S15 S533 מגיע בשתי תצורות עיקריות: האחת עם מעבד i5 של אינטל, 8 גיגה-בייט זיכרון פעולה וכונן SSD בן 512 גיגה-בייט, או בתצורה העוצמתית יותר בה התנסינו ושכוללת מעבד i7, שבב גרפי MX250 עם כ-2 גיגה-בייט זיכרון, 8 גיגה-בייט זיכרון פעולה וכונן SSD בן 512 גיגה-בייט. הכוננים מבוססים על תקן NVME המהיר יותר. בשתי התצורות מדובר במעבדים דור 10 - החדשים ביותר של אינטל כיום בשוק. לדעתי 8 גיגה-בייט בתצורה היקרה יותר זה קצת מאכזב, אם היה ניתן לקבל 16 גיגה-בייט המחשב היה מוכן להתמודדות גם עם העתיד, בעוד שעכשיו הוא עשוי להאט תוך כשנה, בעיקר בהתחשב בכך שהזיכרון הוא On-Board או במילים אחרות אי אפשר לשדרג אותו בהמשך. אבל עדיין, למשימות יומיומיות שלא דורשות מאמץ מיוחד זה מספיק בהחלט. אבל אל תצפו להריץ עליו משחקים כבדים - זה לא הייעוד שלו. עם זאת הוא יתמודד יפה עם משחקים ישנים יותר.

 

חיבורי האסוס S533 חיבורי האסוס S533 צילום: רפאל קאהאן

 

המחשב צוייד בכל החיבורים אליהם אתם עשויים להידרש. מצד שמאל תמצאו את שקע הטעינה שלא עבר עדיין לפורמט USB-C (וטוב שכך); שקע HDMI מלא; שקע USB 3.0 בגודל מלא; שקע USB-C אך לא בפורמט ת'אנדרבולט ושקע אוזניות ומיקרופון משולב. מצד ימין תקבלו שני שקעי USB 2.0 מלאים, חריץ לכרטיס זיכרון ושתי נוריות חיווי לסוללה ולתאורה האחורית. מבחינת מוכנות לעתיד המחסור בשקע ת'אנדרבולט עשוי להעיב במקצת כי זה התקן אליו התעשייה הולכת ברובה. זאת אומרת שבשלב מסוים תיאלצו להתמודד עם מתאמים, אך לשעה זאת החיבורים מקיפים ומספיקים בהחלט לרוב הדרישות. אמנם תוכלו לחבר כונן חיצוני מהיר רק לשקע אחד, אך מנגד יהיו לכם שני שקעים פנויים נוספים לחיבור ציוד היקפי אחר, כל עוד הוא לא דורש מהירות העברה גבוהה.

 

המחשב מצויד בסוללה נדיבה יחסית לקטגוריה, מה שמספיק בקלות ליום שלם של עבודה ללא צורך בחיבור למטען, כמובן זאת כל עוד אתם למריצים משחקים או תוכנות עריכה גרפיות כבדות. דווקא המעבד מסייע מאוד כאן. הדגם שמותקן במחשב אמנם חזק - אך מאידך גם חסכוני מאוד בצריכת חשמל. אם בכל זאת אתם נדרשים לטעון את הסוללה, תשמחו לדעת שיש כאן מנגנון טעינה מהירה שמאפשר למלא אותה ל-60% תוך פחות מ-50 דק'.
חיבורים נוספים של הלפטופ S533 חיבורים נוספים של הלפטופ S533 צילום: רפאל קאהאן

 

ביצועי המולטימדיה שלו לא מרשימים וזאת למרות שיש כאן מערכת מובנית של אסוס לשיפור איכות הסאונד. הרמקולים אינם החזקים ביותר בנמצא ואיכות הסאונד טובה אך לא יוצאת דופן באיכותה. מנגד כמה כבר אפשר לבקש מרמקול של לפטופ. מצלמת הרשת המובנית מספקת איכות HD בלבד, אך מאפשרת שיחות וידאו באיכות טובה. כרטיס הרשת האלחוטי מוכן ל-WiFi 6 ולמהירויות של גיגה ביט ויותר. כך שאם יש לכם חיבור סיב אופטי לרשת המקומית ונתב תומך תוכלו לקבל מהירויות חיבור שהיו שמורות בעבר רק לחיבורים קוויים. נקודה אחת שפחות אהבתי היא באסוס בחרה להרכיב את המאוורר המובנה בתחתית הגוף של המחשב. זאת אומרת שלא תוכלו להניח אותו על כרית למשל מפני שזו תחסום את פתח האוורור. כמו כן גם לעבוד איתו על הברכיים היא מטלה לא נעימה במיוחד. המחשב חייב משטח חלק וישר - שולחן או מתקן עבודה לברכיים. עבור מי שנוהג לעבוד הרבה בדרכים זה אולי משהו שצריך להתחשב בו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: תמורה יפה ומצוינת למחיר

 

אסוס הצליחה לנפק כאן מחשב כמעט ללא חסרונות. הוא יפה, מצויד היטב מבחינת מפרט וגם בשימוש שוטף הוא עומד בכל המטלות השוטפות ועלותו בין 3,500 ל-4,000 שקל, בהתאם למפרט הנרכש. שימו לב שלא מדובר במחשב למשחקים, מטלות כבדות או לעבודה בתנאים בעייתיים. זהו מחשב מעוצב ונאה שיתאים לצעירים או לצעירים ברוחם, לסטונדנטים שרוצים מחשב שמעניק תמורה טובה למחיר או לכאלה שהעיצוב לא פחות חשוב להם מהמהות. אסוס משווקת אותו כמחשב לצעירים - אך בינינו כל אחד יכול למצוא בו משהו טוב עבורו. מנגד הוא סובל מכמה חסרונות בדמות מקלדת לא מדויקת, מחסור בשקעים לעתיד, זכרון פעולה קצת מוגבל ובעיקר מיקום האוורור שעשוי להגביל את תסריטי השימוש האפשריים שלו.

 

מתחריו העיקריים הם דגמי אינספיירון של דל, דגמי הביניים של HP וסדרת היוגה 740 של לנובו. כולם נמכרים יותר יקר ממנו במפרט מקביל. מנגד לכל אחד מהם יש יתרון ששווה לבדוק. למשל מחשבי לנובו זוכים למקלדת מצוינת, מחשבי דל מעניקים תמורה מעט יותר טובה למחיר ומחשבי HP מצוידים במסך איכותי יותר. אך בסך הכל האסוס VivoBook S15 S533 הוא מחשב מצוין שמעניק לכל מי שיבחר בו תמורה מצוינת ובימינו גם זה משהו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x