$
יוניסטרים

חיסכון בחשמל שיסבסד משפחות נזקקות: חניכי יוניסטרים במיזמים שמחזירים לקהילה

שירה שצקי ואלון קורח הקימו מיזמים למען אוכלוסיות מוחלשות, כמו אפליקציה שמסייעת לתלמידי חינוך מיוחד בפיתוח מיומנויות חיים; 100 סטארט-אפים מתחרים על התואר "היזם הבא של ישראל"

אביאור אבו 10:1806.09.20

עמותת יוניסטרים הוקמה ב-2001 על ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, במטרה לצמצם פערים סוציו-אקונמיים באמצעות חינוך והכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל לעולם היזמות ולאפשר לכל נער ונערה במדינה הזדמנות שווה בחיים. את בני הנוער מלווים בהתנדבות מעל ל-4,500 אנשי עסקים המהווים עבורם מודל לחיקוי.

 

חניכי יוניסטרים, אלון קורח מכפר סבא ושירה שצקי מעוטף עזה, הקימו מיזמים במסגרת שתי תכניות, אותם ניתבו למען הקהילה: START UP NOW – תכנית יזמות חד-שנתית שפועלת בשיתוף משרד החינוך ורשות החדשנות; ו-NFTE (Entrepreneurship Teaching For Network) – תכנית יזמות חד -נתית לבני נוער במצבי סיכון הפועלת בכ-30 מדינות ברחבי העולם.

 

המיזם של קורח, HELPER, מסייע לתלמידים בבית ספרו לפתח מיומנויות חיים עצמאיות. לדבריו, "מדובר באפליקציה שתעזור לתלמידים להבין איך לעשות דברים שהם לא מבינים, סדר פעולות ומטלות יום-יום. כמו איך להכין חביתה, איך להוציא רב-קו, איך לעשות כביסה. יש אנשים שמתקשים בפעולו שלאחרים היא נראת פשוט. בחרתי בזה כי זה מיזם חברתי, זה בית ספר לחינוך מיוחד".

 

"האפליקציה בשלבי פיתוח", מציין קורח. "הרצנו סקרים ובדקנו היתכנות וראינו היענות רבה בבית ספ., כולם שמחו לשמוע על הרעיון, גם צוות בית הספר התגייס לזה ועוזר לנו למשל בכתיבת התסריטים ודיוקם. מגמת צילום תעזור לנו לצלם את התסריטים ולהפוך אותם למציאות".

 

היזמים, שירה שצקי ואלון קורח היזמים, שירה שצקי ואלון קורח צילום אולפן כלכליסט

  

המיזם של שצקי נקרא The Circle. לדבריה, "הפרשנות לשם היא גם מעגל חשמלי וגם מעגל חברתי. מדובר במנגנון שיוצר איזון בין צריכה נכונה לבין תרומה לקהילה. יש לנו מכשיר IOT שמחובר ישירות ללוח החשמל ועוקב אחר כל השקעים בבית. כך אנחנו יכולים להגיד לך למשל באפליקציה: כדאי שתשתמש במדיח עוד שעה, או שאנחנו מזהים שהטלפון שלך כבר הגיע ל-100% סוללה, וצריך לנתק אותו מהחשמל. כך אנחנו קובעים לכל משפחה סף הוצאה מותאמת לה, לפי מכשירים בבית, לפי גודל הבית, לפי נפשות ועוד".

 

"לאחר מכן יש שני מסלולים", הוסיפה שצקי. "המסלול הבריא - אם הצלחת לחסוך – תקבל הנחה על החשמל. המסלול המשופר - אם לא הצלחת לחסוך תשלם קצת יותר, אבל הסכום בין שני המסלולים יעבור ישירות למשפחה נזקקת שמאומתת עם העמותה. חברת החשמל אישרה זאת. זה טוב לסביבה ולחברה.

 

"אני גרה בעוטף עזה, בסביבה של מושבים וקיבוצים. אין לנו חשבון אחד, יש חשבון משותף. אנחנו יודעים שלא כולם מאמינים ברעיון הקיבוץ, אבל אנחנו רוצים עדיין לקחת את השוויון מהקיבוץ לכולם. לדוגמה, משפחה חזקה כלכלית חזקה שיש יש לה שכן מבוגר חלש יותר כלכלית - אפשר לא לפגוע במשפחה אבל לעזור לשכן".

 

 

ומה תתרום לשניים התוכנית?. קורח: "מהעולם העסקי אקח את הרעיון של בניית תכנית עסקית ומהעולם החברתי את הכל, כי זה חשוב בעיני".

 

שצקי: "כמנהלת הקבוצה, למדתי איך להדריך אותה, איך לגשת לכל אחד לפי צרכיו. מהעולם הערכי אקח את הרעיון של לעבוד בקבוצה, להקשיב לאחר ולא רק לדבר".

 

בימים אלו מתקיימת התחרות השנתית של עמותת יוניסטרים - "יזם השנה". במסגרת התחרות מתמודדים 100 סטארט-אפים של מעל 3,500 בני נוער מ-85 יישובים בפריפריה, מכלל המגזרים בישראל, שיתחרו על התואר "היזם הבא של ישראל". את הסטארט-אפים בוחנים בימים אלה מאות אנשי עסקים בכירים מהארץ והעולם, שרים, חברי כנסת, נציגי ממשלה, דיפלומטים ושגרירים ביותר מ-50 אירועי שיפוט אונליין, במסגרתם מתנסים חניכי העמותה בפרזנטציות עסקיות בשידור חי. בנוסף, לראשונה בתולדות התחרות, גם הציבור הרחב יכול להיכנס ולהשתתף בהצבעה שנערכת בימים אלה ברשת בקישור הבא:

 https://yazam.b2b-wizard.com/expo/home

בטל שלח
    לכל התגובות
    x