$
יוניסטרים

שיעורים פרטיים מוזלים ואפליקציה לעזרה ראשונה: תחרות יזם השנה של יוניסטרים מתחילה

בליווי צמוד של מנטור עסקי, הקימו האחיות רוז ולין אבו-חמדה, 3 מיזמים חברתיים, ביניהם אפליקציה שמציגה לנוסע מידע על המדינה מעליה הוא טס; 100 סטארט-אפים מתחרים על התואר "היזם הבא של ישראל"

אביאור אבו 15:5002.09.20

עמותת יוניסטרים הוקמה ב-2001 על ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, במטרה לצמצם פערים סוציו-אקונמיים באמצעות חינוך והכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל לעולם היזמות ולאפשר לכל נער ונערה במדינה הזדמנות שווה בחיים.

 

כדי להוציא לפועל מיזם מוצלח לא מספיק רק רעיון טוב אלא יש צורך גם בכלים וניסיון מעשי על מנת למצות את הפוטנציאל הטמון ברעיון לכדי הצלחה עסקית. לחניכי יוניסטרים מוצמד מלווה עסקי המשתמש כמנטור שמכוון ומסייע לחניכים לכל אורך הדרך במיזמים שלהם. ביוניסטרים למעלה מ-4,500 חברי הקהילה העסקית שמשמשים כמלווים עסקיים בהתנדבות.

 

 

עודד טל, שותף מנהל בקרן קלארידג' ישראל, מלווה מזה 3 שנים את האחיות רוז ולין אבו-חמדה מג'וליס. רוז, מנכ"לית חברת אקזיטוס, מספרת על המיזם שהקימה: "שמנו לב לצורך של הרבה תלמידים בישראל לעזרה בלימודים. הקמנו את אתר 'לתו', בו יש את פלטפורמות וכלים שתלמיד תיכון צריך כדי להצליח במבחנים. למשל, שיעורים פרטיים פיזיים או וירטואליים עם סטודנטים מאוניברסיטאות במחירים מוזלים מהמוצע בשוק. או פורום שיש בו תלמידים, בו הם יכולים לעזור אחד לשני, ויש שם גם מורים וסטודנטים שיכולים לאמת האם התשובות נכונות ולפרסם תשובות בעצמם".

 

לין, מנכ"לית חברת פוליאיי, הקימה כבר שני מיזמים: "הקמנו אפליקציה בשם Ex-Places שמטרתה לשווק את התיירות בעולם ולהעסיק את הנוסע בזמן הטיסה. האפליקציה מראה לנוסע באמצעות GPS מעל איזו מדינה הוא נמצא גיאוגרפית בזמן אמת ומציגה לו מידע ופרסומות על אותה מדינה. האפליקציה השנייה היא MedHelp דרכה אנו רוצים להעביר מידע לגבי טיפול ראשוני בפצועים, על ידי סרטונים לימודיים, משחקים ופעילויות".  

עודד טל מלווה את רוז ולין אבו חמדה מג'וליס עודד טל מלווה את רוז ולין אבו חמדה מג'וליס צילום אולפן כלכליסט

 

רוז מספרת על תהליך העבודה עם עודד: "הדבר הכי חשוב שלמדנו מעודד הוא לחשוב לעומק לפני שעושים צעדים ולא למהר. לבנות חברה זה תהליך איטי שלוקח זמן ויכול לקחת שנים. אנחנו בקשר תמידי בווטסאפ ובתכתובות מיילים, אנו מעדכנים אותו בכל צעד או שינוי ושואלים הרבה שאלות. בעקבות הקורונה אנחנו נפגשים הרבה בזום".

 

"עודד הוא מנטור, לא רק מלווה עסקי, והוא תמיד מייעץ לנו" מוסיפה לין. "למדנו איך להקים חברה שלב אחר שלב, לחשוב במושגים עסקיים שלא הכרנו. הוא הסביר לנו אותם בדרך שנכונה לנו".

 

עודד התייחס כיצד הוא מצליח לשלב את הליווי בלו"ז השגרה שלו: "זה לפעמים מאתגר, הלו"ז גם ככה צפוף, אבל אני עושה את זה כבר כמה שנים. אני יושב גם במועצת המנהלים של יוניסטרים ומעורב ברמת הארגון. זה חשוב לי ולדעתי צריך לפנות לזה זמן. אני מתייחס למיזמים באותה רצינות שאנו מתייחסים למיזמים אחרים שמגיעים לקרן ומבקשים השקעה. אנו בונים כל מיזם שלב אחר שלב כאילו שהוא באמת יוצא לפועל. זה לא תרגיל - זה אמיתי לחלוטין".

 

"הליווי הזה גם משרת אותי עסקית" הוסיף עודד. "קשר עם העולם של הצעירים והדור הזה, שהם פחות או יותר בגיל של הילדים שלי הוא חשוב. יש אצלנו חברות שפונות לעולם הזה ודרכם אני לומד איך הם חושבים ומה מעניין אותם, במה הם מתמקדים, איפה החשיבה".

 

רוז סיפרה לסיום איפה היא רואה עצמה בעתיד: "זו השנה האחרונה שלי ביוניסטרים ואני מקווה ורואה איך החברה תמשיך לפעול והמוצר יצא לשוק". לין הוסיפה: "זו השנה הראשונה שלי. לי ולעודד יש עוד מסע לעבור. אני מתעניינת ורוצה לעסוק בתחום העסקי, זו אחת הסיבות שנכנסתי ליוניסטרים מלכתחילה".

 

בימים אלו מתקיימת התחרות השנתית של עמותת יוניסטרים: "יזם השנה". במסגרת התחרות מתמודדים 100 סטארטאפים של מעל 3,500 בני נוער מ-85 ישובים בפריפריה, מכלל המגזרים בישראל, שיתחרו על התואר "היזם הבא של ישראל". את הסטארטאפים בוחנים בימים אלה מאות אנשי עסקים בכירים מהארץ והעולם, שרים, חברי כנסת, נציגי ממשלה, דיפלומטים ושגרירים ביותר מ-50 אירועי שיפוט אונליין, במסגרתם מתנסים חניכי העמותה בפרזנטציות עסקיות בשידור חי. בנוסף, לראשונה בתולדות התחרות, גם הציבור הרחב יכול להיכנס ולהשתתף בהצבעה שנערכת בימים אלה ברשת בקישור הבא:

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x