$
מכשירים ומדריכים

פוקסקון ופגטרון שוקלות להעביר את המפעלים שלהן מסין למקסיקו

בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ומגיפת הקורונה שגרמה לחברות לבחון מחדש את שרשראות האספקה שלהן - ענקיות ייצור מוצרי הטכנולוגיה מטייוואן בוחנות את האפשרות לעבור למקסיקו ולהזרים מילארדי דולרים לכלכלה השנייה בגודלה באמריקה הלטינית

שירות כלכליסט 16:4725.08.20

ענקיות ייצור מוצרי הטכנולוגיה מטייוואן פוקסקון ופגטרון הן בין החברות ששוקלות להעביר את המפעלים שלהן למקסיקו, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס המתבססת על אנשים המעורים בנושא שביקשו להישאר בעילום שם.

 

 

הסיבות למהלך הפוטנציאלי הן מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין ומגיפת הקורונה שגרמה לחברות רבות לבחון מחדש את שרשראות האספקה שלהן. אם התכניות יצאו לפועל, הן יזרימו בשנים הבאות השקעות במיליארדי דולרים לכלכלה השנייה בגודלה באמריקה הלטינית, שצפויה לדווח השנה על המיתון החמור ביותר מאז שנות ה-30. 

  

פוקסקון ופגטרון הן קבלניות הייצור של יצרניות הטלפונים הניידים כולל אלו של אפל וסמסונג. לפי המקורבים, פוקסקון תקבל החלטה סופית לגבי הקמת מפעל במקסיקו בהמשך השנה, כך שבשלב זה אין וודאות שהתכנית בכלל תצא לפועל. "החברה בהחלט פנתה לממשלת מקסיקו", אמר מקורב נוסף, שלטענתו המגעים נמצאים בשלבים מוקדמים.

 

במקביל, אנשים המקורבים לפגטרון טוענים שהחברה החלה במגעים ראשוניים לגבי הקמת מתקן נוסף במקסיקו שישמש בעיקר להרכבת שבבים ורכיבים אלקטרונים אחרים. מפגטרון סרבו להגיב.

 

לפוקסקון חמישה מפעלים במקסיקו, שמשמשים לייצור טלוויזיות ושבבים. ייתכן והרחבת הפעילות במדינה תצביע על מעבר הדרגתי של שרשראות אספקה עולמיות מסין.

עובדי פס הייצור של פוקסקון עובדי פס הייצור של פוקסקון צילום: אי פי איי

 

החברות שוקלות את המעבר על רקע הניסיון של ממשל טראמפ להציע תמריצים פיננסים לחברות שיעבירו ייצור מאסיה לארה"ב, אמריקה הלטינית והקאריביים. מקסיקו מצידה מציעה קרבה גיאוגרפית לארה"ב, שכר נמוך והפרשי שעות נוחים.

 

חברה נוספת ששוקלת לפתוח מפעל במקסיקו היא Luxshare Precision Industry הסינית, וזאת כדי להימנע מהמכסים שהשיתה ארה"ב על מוצרים סינים.

המהלכים הללו מגיעים לאחר שהקורונה השביתה כמעט לגמרי את מעבר הסחורות והותירה חלקי רכב, רכיבים אלקטרונים ותרופות בסין, הרחק מהצרכנים האמריקאים.

 

מלחמת הסחר בין סין לארה"ב מלחמת הסחר בין סין לארה"ב צילום: שאטרסטוק

 

בנוסף, הסכם הסחר החדש בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו מחייב הגדלת היצור המקומי כדי להבטיח ייצוא ללא מכסים ממקסיקו לארה"ב. ביולי עדכנה שרת הכלכלה המקסיקנית כי המדינה שוחחה עם כמה חברות זרות בניסיון להעביר עסקים מאסיה. עם זאת, אמרה כי לא שוחחה ישירות עם פוקסקון או פגטרון.

 

אולם, יש הטוענים כי מלבד הקורונה החסרון העיקרי של מקסיקו היא התנהלותו של נשיא המדינה אנדרס מנואל לופס אוברדור, שנוטה להתערב בהחלטות במגזר הפרטי כמו ביטול הקמת מבשלה במיליארד דולר על ידי חברת המשקאות האמריקאית קנסטליישן ברנדס וכן דחיית פרויקט הקמת שדה תעופה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x