$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

סמסונג נוט 20 אולטרה: מלך האנדרואיד החדש

הנוט 20 אולטרה נמכר ב-4,500 שקל. זה מחיר גבוה מאוד, אך האייפון יקר יותר. המאבק הפוליטי בין ארה"ב לסין משאיר את הזירה די פנויה עבור סמסונג לעשות מה שהיא רוצה - וזה בדיוק מה שהיא עשתה עם הגלקסי החדש שלה

רפאל קאהאן 16:2421.08.20

סמסונג השיקה את הנוט 20 אולטרה והנוט 20 לפני קצת פחות משבועיים. שני מכשירים חדשים שמיועדים להתמודד בקטגוריית הפרימיום רק עם סטיילוס.

 

 

 

כאן בישראל אין לו מתחרים אמיתיים והוא מתחרה ראש בראש עם האייפון 11 פרו מקס שיקר אף יותר מהנוט או עם אחיו החורג, ה-S20 אולטרה, שניהם לא כוללים סטיילוס. לסקירה קיבלנו את דגם הפרימיום של הנוט 20, האולטרה, ואולם אם מתבססים על המפרט של המכשיר והמחיר, הנוט 20 הרגיל נראה כמו מכשיר אחר לחלוטין, שלא לומר תירוץ, כדי לשכנע את הצרכן לרכוש את הדגם הבכיר היקר (הרבה יותר).

גלקסי S20 אולטרה גלקסי S20 אולטרה צילום: שאטרסטוק

 

סמסונג מוצאת את עצמה בימים אלה בלי אויבת אמיתית להיאבק בה. אחרי המאבק הפוליטי בין ארה"ב לסין, וואווי מצאה את עצמה מוחרמת ברוב העולם המערבי. וואן פלוס, OPPO או שיאומי רחוקות עדיין מלהציע מכשירים מעודנים ועם מענה למצלמה ולסטיילוס של סמסונג. האייפון טרם זכה לתמיכה בעיפרון של אפל ועד שיזכה בה הוא לא באמת בר-השוואה לנוט לסוגיו וכך גם הפיקסל של גוגל. זה משאיר את הזירה די פנויה עבור סמסונג לעשות מה שהיא רוצה, לטוב ולרע.

 

הנוט 20 אולטרה הוא מכשיר מעולה שסובל משתי בעיות, האחת קשורה לסמסונג ישראל והשנייה לסמסונג העולמית. אתייחס לשתי הבעיות בהמשך הסקירה, אך הן לא סותרות את הכותרת: הנוט 20 אולטרה הוא מלך האנדרואיד החדש - וזו הסיבה מדוע

 

מבנה ועיצוב: שיק, דקיק וגדול אבל עם גיבנת

 

הנוט 20 אולטרה הוא יפיוף. אין שום דרך לתאר אותו בדרך אחרת. הוא מרשים למראה אך גם דיסקרטי, לפחות בצבע השחור, והוא זמין גם בצבעים נוספים: לבן וזהב. סמסונג בנתה אותו סביב המסך הגדול מאוד שלו. הוא עוטף את כל הצד הקדמי של המכשיר ושוליו משתפלים לצדדים כמיטב המסורת של מסכי האדג' של היצרנית. אני לא חובב גדול של מסכי אדג'. ראשית כי הם לפעמים גורמים לפספוסים בממשק ובנוסף רוב האפליקציות לא באמת תומכות בעיצוב הזה. כך יוצא שלפעמים אפליקציה מציגה את הכפתור שצריך ממש בקצה של השוליים ולך תנסה ללחוץ עליו בתנאים כאלה. בעיה נוספת היא נגיעות לא רצוניות עם כרית כף היד. עם הנוט לעומת זאת אני חייב לומר שהמצב פחות גרוע מאשר אצל המתחרים. אבל זה עדיין לא זה.  

 

הגלקסי S20  אולטרה הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

אפליקציות לפעמים לא יציגו את הממשק באופן מלא ולפעמים לא תבינו למה אפליקציה מסוימת לא עובדת (כי אתם לוחצים בטעות עם כף היד על השוליים), אבל החלק הכי מעצבן זה בניווט מחוות. לא פעם המכשיר, במקום לבצע חזרה - החלקת האצבע מהשוליים לכיוון פנים המסך - פתח לי את תפריט קיצורי דרך. בקיצור, סמסונג וכל מעתיקיה, אנא מכם, שימו מסכים ישרים. תודה. מעבר לכך, שום דבר לא מפריע לתצוגת המסך, אפילו החריר של מצלמת הסלפי מצליח להיטמע בתמונה. מלמעלה יש פס דק בו סמסונג הצליחה להטמין את רמקול האפרכסת ובחלק התחתון המסך כמעט נושק לתחתית המכשיר.

 

 

גב מכשיר הגלקסי S20 אולטרה גב מכשיר הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

השלדה בנויה מפלדה, אך היא דקיקה מאוד והמעצבים הצליחו לבנות את השוליים כך שהם מרגישים מעוגלים כמעט באופן מושלם. האחיזה שלו מאוד נוחה וזאת למרות גודלו. מה שיפה זה שהוא לא כולל שום חלק חד או דוקר, אפילו כיסוי המסך שסמסונג הדביקה במפעל כמעט ולא מורגש ולא ברור היכן הוא מתחיל ואיפה מסתיים המסך. בכלל העיצוב הזה מעניק לו תחושה מינימליסטית וזורמת, לא הישג של מה בכך במכשיר שגודלו כמעט כמו טאבלט קטן. גם מאחור הגב מאוד מרשים, הוא אמנם סובל מנטייה לאגירה של טביעות אצבעות אבל מן הסתם מי שירכוש את המכשיר יקנה לו גם כיסוי כך שזו לא באמת בעיה קריטית.

 

ואם מדברים על כיסוי, הגנה וכו', הנוט 20 אולטרה נהנה כרגע מיתרון שאין לאף מכשיר אחר בשוק. גם בעולם. הוא הסמארטפון הראשון שמצויד עם חיפוי מסך גורילה גלאס Victus. למעשה מדובר בגורילה גלאס 7, כאשר הדור ה-6 עדיין מפאר את מיטב התוצרת הסמארטפונית כיום. היתרון שלה עצום. לפי היצרנית (קורנינג) מדובר בזכוכית הקשוחה ביותר בשוק כיום. בדיקות מעבדה שבוצעו על ידם מצאו שגם נפילה מגובה 2 מטר לא גורמת לזכוכית להישבר או להיסדק זאת לעומת גובה מקסימלי של 1.6 מטר עבור הדור ה-6. בנוסף הזכוכית עמידה לשריטות עד פי 2 יותר מהדור הקודם, ועד פי 4 לעומת הזכוכיות של המתחרות. בנוט 20 אולטרה תמצאו את הזכוכית הזו מסביב למכשיר, מקדימה ומאחורה. עם זאת עדיין לא הייתי ממהר להטיח אותו ברצפה כדי לבדוק את הטענה. זו עדיין זכוכית אחרי הכל. במקביל יש גם הגנה מפני מים ואבק בתקן הרגיל, אבל זה עדיין לא מאפשר לקחת אותו לשחייה בים, מקסימום לשיחה דחופה בטוש.

 

העט החכם גלקסי S20 אולטרה העט החכם גלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

שתי נקודות אחרונות שפוטנציאלית עשויות להיות בעייתיות ושקשורות לעיצוב ולמבנה. ראשית הסטיילוס. בעוד בדורות הקודמים של הנוט, הסטיילוס נשלף מהצד הימני התחתון של המכשיר, כאן הועבר מיקומו לצד השמאלי. עבור שמאליים, זה מעולה. עבור ימניים, קצת יותר בעייתי. אבל זה לא באמת מפריע לתפקוד היומיומי. נקודה שנייה למחשבה, המגרעת של המצלמה עצומה וגם ממוקמת באוף סייד בצד השמאלי העליון. בדיוק כמו בגלקסי S20 אולטרה. זו אגב כמעט אותה מצלמה. וכמו ב-S20 אולטרה גם כאן המכשיר מתנדנד מצד לצד כשהוא מונח על גבו במידה ואתם רוצים להקליד או לשרבט. אלו לא נקודות מהותיות, כי כאמור כיסוי יפתור את האחרונה והראשונה לא באמת מפריעה. נתקלתי גם בקרקוש קל כשניערתי את המכשיר, אבל אני לא יודע לומר מה גורם לו ואם יש לכך השפעה על הרכיבים. עם זאת במכשיר במחיר הזה, גם רחש קל אינו מקובל. אם סמסונג תדע לומר מה גורם לו אעדכן את הסקירה בהתאם בהמשך. בסך הכל מדובר במכשיר מרשים, מעוצב ונוח לשימוש למרות הגודל. החסרונות הקטנים שמניתי לעיל לא באמת משפיעים על השימוש היומיומי למעט אולי עניין המחוות במסך האדג'. אבל אם תנטרלו את תפריט קיצורי הדרך זו כבר לא תהיה בעיה.

 

ממשק ותצוגה: המסך, הו המסך

 

סדרת נוט תמיד התהדרה במסך הגדול ביותר שניתן להרכיב בסמראטפון. היא זו שהביאה ליצירת קטגוריית הפאבלטים כשהסמארטפונים עוד צוידו במסכי 4 או 5 אינץ'. האולטרה לוקח את המשוואה הזו לקצה. עם גודל של 6.9 אינץ', זה כנראה המסך הגדול ביותר שהורכב אי פעם בסמארטפון. נכון, גם ל-S20 אולטרה יש מסך באותו הגודל, אך המסך של הנוט מכסה יותר שטח - 114 ממ''ר ב-S20 לעומת 116.7 ממ''ר בנוט 20. יחס המסך לגוף מגיע לכ-91.7% - נתון מרשים ביותר. הרזולוציה עומדת על 1,440 על 3,088 פיקסלים, 2K או QHD. הצבעים כרגיל אצל סמסונג מרהיבים. אבל בסמסונג העדיפו שרזולוציית ברירת המחדל - עימה המכשיר מציג ישר מהקופסה תהיה FHD - זאת אומרת 1,080 על 2,316 פיקסלים. למה? ובכן אומר לכם כך, מסך בגודל הזה שמשתמש גם במנגנון החלקת תצוגה (קצב רענון גבוה עליו תיכף ארחיב) ועם כל מיני פונקציות מאחורי הקלעים צורך הרבה מאוד חשמל. הרבה יותר אם התצוגה ברזולוציה גבוהה. לכן העדיפו בסמסונג להימנע מתלונות על צריכת חשמל מוגזמת ולהציג לכם את הרזולוציה הנמוכה. עם זאת אני חייב לציין שעד שלא נכנסתי להגדרות לא שמתי לב לכך בעצמי. ההבדל ביומיום אינו מהותי ואתם בהחלט יכולים לשמור את הרזולוציה הגבוהה למצבים שתצטרכו אותה, כגון צפייה בסרטים, וידאו ברזולוציה גבוהה, עריכת תמונות וכו'.
טביעת אצבע הגלקסי S20 אולטרה
טביעת אצבע הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

מנגנון החלקת המסך הוא בעצם שם קוד לקצב רענון גבוה. בסמסונג מדובר בתדר של 120 הרץ, אבל אצל יצרנים אחרים אפשר גם למצוא 90 הרץ. בכל אופן, המנגנון מרענן את התמונה כ-120 פעם בשנייה, מה שבתורו מספק אנימציה ותגובה מהירה מאוד. גלילת התפריטים מאוד דינמית וזורמת, אבל לומר לכם שמדובר במצב משנה חיים? לדעתי לא. מי שמתרגל אליו אולי יסבול מעט בלעדיו, אבל מי שלא מפעיל אותו מלכתחילה לא ימצא בו שינוי מהותי. זה כן נעים יותר לשימוש שוטף. אבל יש גם קנס בדמות חיי הסוללה שמצטמצמים בהתאם. כל אחד יעשה את שיקוליו. אגב, המנגנון אינו פועל ברזולוציה גבוהה כלל: סמסונג מאפשרת להפעיל אותו רק ב-FHD (כנראה עוד סיבה לכך שזו ברירת המחדל לתצוגה במכשיר), ודאגה לכך שהחלקת המסך לא תעבוד כל הזמן, אלא רק במצבים בהם היא יכולה להועיל. עם זאת לא ברור מה המצבים האלה וסמסונג לא ממש פירטה. לסיום פרק התצוגה נדבר על הבהירות והנראות בשמש. אומר לכם כך, עם בהירות מקסימלית שמגיעה לכ-1,500 ניט אין שום בעיית תצוגה. המסכים הבהירים ביותר כיום מגיעים לכ-1,000 ניט במאמץ ניכר, אבל הנוט 20 אולטרה אפילו לא ממצמץ.

 

מסך הגלקסי S20 אולטרה מסך הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

ממשק ההפעלה של המכשיר הוא One UI 2.5, שמקבל כמה תכונות ייחודיות לעומת הדגמים הרגילים. נתחיל עם הסטיילוס. מדובר באותו אחד שכבר ראינו בנוט 10, שעבר מעט שדרוגים, בעיקר בדמות חמש תכונות חדשות שזמינות עם שליפת העט ממקומו המאפשרות לשלוט בממשק ובאפליקציות, במקום דרך הקשה עם האצבע. אלה כוללות: סימון טקסט, כתיבה על המסך, אחורה, כפתור הבית ואפליקציות אחרונות. מכל הבחינות האחרות מדובר באותו הסטיילוס מהדור הקודם. החלק העליון מוקדש לכפתור הנעילה שלו במכשיר, באמצע תמצאו כפתור שמאפשר לקבל תכונה כגון מחק, הקצה שלו מצויד בחוד סיליקון גמיש שמדמה היטב את הכתיבה על נייר.

 

שליפת הסטיילוס במסך סגור פותחת דף הערות ושרבוטים. ניתן לקשקש ואחר כך לשמור. עם זאת יכולת העריכה מוגבלת לשרבוט דמוי עיפרון (כולל רחשי הכתיבה המיותרים) או למחק. כדי לקבל יותר יכולות צריכים לפתוח את הנעילה. או אז מוקפץ התפריט הידוע שמאפשר לפתוח פתק (הערה) חדש, בחירת אובייקט על המסך (לאסו כמו בפוטושופ), כתיבה על המסך (המכשיר מצלם אוטומטית את המסך וניתן לרשום ישירות על גבי הצילום), הודעות חיות שמאפשרות לבצע אנימציה של הכתיבה ולשלוח אותה אחר כך מודבקת על תמונה או סרטון. בנוסף יש את PENUP, הרשת החברתית הפנימית של משתמשי נוט, דרכה ניתן לפרסם את יצירותיכם. יש להדגיש נקודה ממש חשובה בנוגע לסטיילוס, הוא באמת מרגיש כמו עט או עיפרון אמיתי. את הטריק הזה סמסונג הצליחו בזכות שיהוי מאוד נמוך של 9 מילישניות בין השרבוט לתצוגה. עבורנו זה אומר שזה כמעט בין רגע. אם אצטרך להצביע על הישג כלשהו במכשיר, התכונה הזו בהחלט ברשימה הקצרה.

 

כתיבה על מסך הגלקסי S20 אולטרה כתיבה על מסך הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

הסטיילוס כולל גם אפשרות לשלוט על מחוות ניווט בממשק כדי שלא תצטרכו להשתמש באצבע. זה דווקא עשוי להיות שימושי בזמן הקורונה. כמו כן הוא תומך בתכונת ה-Air Gestures שהוכנסה לשימוש בנוט 9. כך ניתן גם לבצע פעולות בלי שהעט יגע במסך. זה די גימיקי ולא ממש שימושי. בקיצור סמסונג לא ניסתה לבצע מהפכות כאן וטוב שכך. אחרי כמעט 10 שנים שהנוט המקורי הושק, מדובר במוצר בוגר ושאינו זקוק לקשקושים מיותרים כדי למצוא חן בעיני המכורים או אלה שמתעניינים. מעבר לסטיילוס, הממשק המשתמש אינו שונה באופן מהותי מזה של מכשירי סמסונג האחרים.

 

ישנן כמה התאמות לנוט כגון בהגדרות התצוגה, אבל שום דבר יוצא דופן שלא ראינו בעבר. את המכשיר ניתן לפתוח דרך זיהוי פנים או סורק טביעת אצבע, שניהם פועלים היטב ומהר, אם כי הסורק הביומטרי לא תמיד עובד כמצופה ולפעמים צריכים לנסות שוב. יש לי ביקורת על הממשק של סמסונג, אבל היא לא קשורה לנוט. למשל מגירת האפליקציות שניתנת לגלילה רק מימין לשמאל ולא מלמעלה למטה או העובדה שלפעמים צריכים שלוש או ארבע לחיצות כדי לבצע פעולה כגון התקשרות לאיש קשר מהיומן או העובדה שיומן השיחות בחייגן נפרד מלוח המקשים - אך אין זה שונה מבכל סמארטפון אחר של החברה.

 

מצלמה: קרובה להיות מושלמת

 

המצלמה של הנוט 20 אולטרה אינה פיתוח חדש. למעשה מדובר באותה המצלמה שניתן למצוא ב-S20 אולטרה בכמה הבדלים קטנים. ראשית במקום חיישן ToF שמשמש למדידת עומק שדה ונתוני תלת ממד, הנוט 20 מקבל חיישן לייזר. התוצאה היא פוקוס מהיר במיוחד שמסוגל להתמודד גם עם תנועות חדות. בנוסף המיקוד במצב מאקרו או זום הרבה יותר מדויק. הבדל נוסף הוא בחיישן הפריסקופ שמחביא את הזום האימתני של הנוט 20. הוא מסוגל להגדלה של עד פי 5 אופטי ופי 10 היברידי, בזום דיגיטלי ניתן לקרב עד פי 50 - אבל מדובר בנתון שמנפק תוצאות לא באמת שימושיות. גם הגדלה של פי 15 אינה ממש שימושית, עם זאת גם נתון של פי 5 הוא מצוין ובכלל איכות הצילום באמת מרשימה. כעת נעבור למה שמייחד את הנוט 20 אולטרה.

 

הגדרות מצלמת הגלקסי S20 אולטרה הגדרות מצלמת הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

החיישן הראשי בן 108 מגה-פיקסל הוא כאמור אותו אחד שתמצאו ב-S20 אולטרה. הוא עושה עבודה מצוינת בכל המצבים. החיישן העצום - 1/1.33 עבור מי שרוצה את המספר - מחבר תשעה פיקסלים של 0.8 מיקרון לתמונה בת 12 מגה-פיקסל. התוצאה היא תמונות מרשימות מאוד. כנראה הטובות ביותר שניתן למצוא כיום על סמארטפון כולל האייפון 11 פרו. אבל עם חיישן כזה, זה באמת לא כוחות. עם זאת יש עדיין כמה נקודות שצריך להתייחס אליהן. ראשית, למרות שהתמונות מפורטות ועם טווח דינמי רחב, לפעמים כשמצלמים נושאים שלהם דוגמאות גרפיות מסובכות החיישן עשוי להתבלבל ולמרוח קצת את הפרטים. זה נכון בעיקר באור נמוך. הצבעים גם הם עשויים להיות קצת מוגזמים. למשל אם מצלמים שמיים, הכחול שלהם באמת מרגיש כאילו מישהו שפך פחית צבע גואש כחול בוהק מאחורי העננים. אבל מנגד אלה בדיוק הפרמטרים שמתאימים לתמונות אינסטגרם או סנאפ - אז כנראה שזה כיול ולא בעיה באלגוריתם עצמו. בכלל, אלגוריתם הצילום של סמסונג אמנם מצוין, אבל הוא עדיין לא משתווה לברוני התחום סוני או לייקה ואפילו במידה מסוימת אפל. מה שמציל כאן היא החומרה המעולה שנמצאת רמה אחת מעל כולם.

 

 

צילום בגלקסי S20 אולטרה צילום בגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

הזום נהנה בעיקר מחיישן גדול בן 12 מגה-פיקסל. מפתח הצמצם בן F/3.0 מתורגם לעדשת 120 מ''מ בחיים האמיתיים וזה נתון מעולה לסמארטפון. כמובן שיש ייצוב אופטי בשני החיישנים הראשיים. החיישן השלישי מיועד לצילומי זווית רחבה. גם הוא מציע 12 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של F/2.2 בדיוק כמו באולטרה. זווית הצילום בת 120 מעלות והיא הרחבה ביותר כיום בשוק אבל אין כאן אוטופוקוס. מדובר עדיין בנתון מעולה. מה שחבל עם זאת זה שבצילום וידאו עם מנגנון הייצוב המובנה התמונות לפעמים יסבלו מפיקסליזציה מוגזמת של הפרטים. בעיקר אם מדובר בצילום של צמחים שמתבדרים להם ברוח. אגב, מצלמת הווידאו מעולה, יש כאן את מנגנון הצילום בהילוך איטי שעדיין עובד היטב ותמיכה בצילום של עד 8K ב-24 פריימים לשנייה. מצלמת הסלפי ממש טובה לצילומי דיוקן והאלגוריתם מטשטש היטב את הרקע מבלי לחדור את גבולות מושא הצילום. בסך הכל המצלמה כאן מרשימה ביותר ומי שמחפש תחליף למצלמת SLR יוכל בקלות לסמוך על הנוט.

 

חומרה וביצועים: סוס עבודה קצת מסורס

 

בפתיחת הסקירה התייחסתי לשתי בעיות שלדעתי פוגמות במכשיר. שתיהן קשורות למפרט שלו. הראשונה היא העובדה שסמסונג ישראל החליטה להסתפק ביבוא הדגם הבסיסי של הנוט 20 אולטרה. זאת אומרת עם 8 גיגה-בייט זיכרון פעולה במקום 12 ובלי תמיכה בדור החמישי. באירופה לעומת זאת כן תוכלו למצוא את גרסת ה-5G עם מעבד האקסינוס 990 של החברה. לא ברור למה לא מגיע ללקוח הישראלי שמשקיע סכום כסף לא מבוטל לקבל תכונה שיש למשל במי 10 5G של שיאומי שעולה הרבה פחות. בסמסונג אומרים שברגע שהדור ה-5 יופעל בישראל היא תתחיל לשווק גם את הדגם התומך. אבל אז מה יהיה על מי שרכש את גרסת דור 4? בקיצור כדאי אולי לחשוב על שינוי כיוון, אולי להבטיח למשל טרייד אין על הגרסה הנוכחית לכשתגיע הגרסה החדשה למשל? הבעיה השנייה קשורה להתעקשות של סמסונג להימנע מלייבא את גרסת הסנאפדרגון לישראל. למיטב ידיעתי אין שום מניעה טכנולוגית, הרי מכשירים נוספים עובדים כאן עם אותו מעבד. התוצאה היא אחת, הצרכן הישראלי לא נהנה מהמפרט הכי טוב שניתן להשיג כיום בסדרת הנוט 20, וזה חבל.

 

ביצועי הגלקסי S20 אולטרה ביצועי הגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

כאמור, מעבד הנוט 20 אולטרה הוא האקסינוס 990 של סמסונג. זה לא מעבד רע, הוא פשוט לא טוב כמו הסנאפדרגון 865+ היקר יותר. מרחב האחסון זמין בשתי גרסאות, 128 גיגה-בייט ו-256 אבל בכל מקרה יש חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. בסך הכל המכשיר עובד מהר וחלק. אמנם היו לי כמה רגעים בהם היה שיהוי במעבר בין אפליקציות או בפתיחת לינק חיצוני, אבל לא בטוח שזו אשמת החומרה, גם האפליקציות לפעמים לא עובדות כמצופה. הסטיילוס מקפיץ מהר מאוד את מצב השרבוט וכשהמסך סגור זה אפילו מהיר יותר.

 

גיימינג בגלקסי S20 אולטרה גיימינג בגלקסי S20 אולטרה צילום: רפאל קאהאן

 

כדי להפעיל את כל זה נדרשת סוללה רצינית, וזו הנוכחית מציעה קיבול של 4,500 מיליאמפר שעה. זה נתון טוב מאוד אך יש כאן לא מעט תכונות זללניות בחשמל. המסך העצום, קצב הרענון הגבוה וכן כל מיני חיישנים שפועלים כל הזמן כדי לזהות את הקול של המשתמש או הפנים שלו. בשימוש מאומץ הסוללה תחזיק יום עבודה שלם. אם אתם יותר סולידים תוכלו למשוך חצי יום נוסף. בסופו של דבר אי אפשר לנצח את הפיזיקה. מסך גדול = צריכת חשמל גבוהה. הסאונד של הרמקולים מצוין, הם מורכבים בחלק העליון והתחתון ומנפקים צליל באמת חזק ואיכותי ביחס לגודלם. גם איכות השמע באוזניות מצוינת. איכות השיחה טובה, אך הצליל של האפרכסת לא היה נעים מאוד או מדויק. איכון ה-GPS התבצע מהר ואפליקציית ווייז עבדה מצוין למעט בעיה אחת, קבצי הסאונד לא ירדו ולכן קיבלתי ניווט אילם. אני לא יודע לומר אם זו בעיה של וייז או של הנוט, אבל אעדכן את הסקירה בהתאם אם יימצא פתרון.

 

סיכום ואלטרנטיבות: יחיד ומיוחד, יקר ומלכותי

 

הנוט 20 אולטרה נמכר בכ-4,500 שקל. זה מחיר גבוה מאוד. אך האייפון למשל יקר יותר. כאמור גרסת דור 5 קיימת אך לא בארצנו ולפי הנתונים שבידי היא עולה גם 700 שקל יותר. עם זאת, עבור לקוח שמוכן לרכוש סמארטפון במחיר של מחשב נייד ברמה גבוהה, לא נראה לי שההפרש באמת מהותי אם הוא רוצה את המכשיר המתקדם ביותר בשוק ולא משנה התמורה למחיר. נתחיל עם האלטרנטיבות, או יותר נכון המחסור בהן. המתחרה היחיד שיכול להוות אלטרנטיבה אם אתם לא צריכים סטיילוס הוא ה-S20 אולטרה. מדובר במכשירים מאוד דומים, המצלמה כמעט אותו הדבר, המסך באותו הגודל והמחיר מאוד דומה גם אם ה-S20 ניתן לרכישה בהרבה פחות. לצידו ועם אותו מחסור בסטיילוס נמצא האייפון 11 פרו מקס, אך המסך שלו קטן יותר ומחירו גבוה הרבה יותר. מכשירי וואווי בינתיים אינם רלבנטים לארצנו, והשיאומי מי 10 5G או אולטרה והוואן פלוס 8 פרו לא באמת משחקים באותה קטגוריה.

 

בקיצור, הנוט 20 אולטרה נהנה ממצב ייחודי שבו הוא היחיד בקטגוריה של מכשירים עם מסך גדול וסטיילוס מובנה שניתן להשיג בישראל וגם בחלק גדול מהעולם. אם כך עבור מי שרוצה סטיילוס אין באמת אלטרנטיבה. עבור האחרים, המצב טוב יותר. ואולם גם אם הוא מונופול, התוצר שהוא מספק מעניק תמורה נאה מאוד לכסף וניתן היה להמליץ עליו גם אם היו מתחרים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x