$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: ווטסאפ תאפשר הפעלה של חשבון בכמה מכשירים במקביל

הכוונה היא לאפשר שימוש באותו החשבון על גבי ארבעה מכשירים במקביל, למשל טלפון פרטי ושל העבודה, מחשב וטאבלט; לפי הדיווח, המשתמשים יוכלו לגבות את הנתונים ולשחזר אותם על כל מכשיר, אייפון או אנדרואיד

רפאל קאהאן 17:2810.08.20
ווטסאפ מפתחת פתרון חדש שיאפשר למשתמשים לגבות את הנתונים ולשחזר אותם על כל מכשיר, אייפון או אנדרואיד. בנוסף, יתאפשר להשתמש באפליקציה עם אותו חשבון במספר מכשירים במקביל. כך תיפתר אחת המגבלות העיקריות של האפליקציה שדורשת זיהוי ואימות דרך מספר הטלפון מה שמגביל את השימוש בה למכשיר בודד בלבד. שימוש במכשירים נוספים דורש הזדהות דרך פורטל באתר האינטרנט ומשקף את הצ'טים המתבצעים באפליקציה בלבד.

 

פתרון ייחודי ליצרני אנדרואיד מסוימים מאפשר גם להפעיל שני חשבונות במקביל בווטסאפ על המכשיר, אך לא לשתף גישה לחשבון באפליקציה שמותקנת במכשיר אחר. חשוב להדגיש שהפיצ'ר החדש עדיין בשלבי פיתוח ואינו זמין, גם לא למשתתפי תוכנית בדיקת גרסת הבטא של האפליקציה. על פי הדיווח היום (ב') של אתר WABetainfo שסוקר פיתוחים חדשים בקוד המפתחים של האפליקציה, הכוונה היא לאפשר שימוש באותו החשבון על גבי 4 מכשירים במקביל, למשל טלפון פרטי, של העבודה, מחשב וטאבלט.

 

החידוש העתידי אמור לענות על התלונה העיקרית של המשתמשים, חוסר האפשרות להעתיק את גיבוי הצ'ט מאייפון לאנדרואיד ולהיפך, מה שמגביל את המעבר בין הפלטפורמות עבור משתמשים כבדים באפליקציה. לא ברור אם הגיבוי ימשיך להתבצע דרך שירותי הענן של אפל וגוגל כפי שזה מתבצע כיום, או על ידי העברת אחסון הגיבוי לשרתים של פייסבוק עצמה. בכל מקרה, בשלב הנוכחי העבודה העיקרית היא על התאימות בין שני גיבויי הצ'טים באייפון ובאנדרואיד. מסתבר שהגרסאות השונות של האפליקציה משתמשות בפורמט שונה לאחסון הנתונים - אחת הסיבות העיקריות שלקח כל כך הרבה זמן לפתח פתרון לסוגיה.

 

 

ווטסאפ ווטסאפ צילום: Chris Ratcliffe

 

עוד תכונה חדשה שתופיע היא סינכרון בין האפליקציות השונות שמותקנות. כך הודעה שתישלח לטלפון תופיע ישירות במכשירים האחרים. על פי ההסברים שפורסמו, הפעלת החשבון באפליקציה נוספת תתבצע אך ורק דרך שחזור הגיבוי, כנראה אמצעי אבטחה שימנע ממשתמשים זדוניים להשתלט על החשבון. ווסטאפ סובלת מניסיונות רבים לפישינג מצד האקרים, גורמים זדוניים ואף סוכני ביון, כך שאבטחה מהווה את הבעיה העיקרית מולה יצטרכו להתמודד שם אם יחליטו להשיק את התכונה הזו. כדי לעשות שימוש בפיצ'ר החדש ווטסאפ עובדת גם על אפליקציית אייפד ייעודית.

 

חשוב להדגיש שלעומת ווטסאפ, מתחרותיה העיקריות טלגרם וסיגנל כן מאפשרות שימוש במספר פלטפורמות במקביל. טלגרם מגבה את הצ'טים בשרתיה הפרטיים שלא ברור היכן הם מאוחסנים ובסיגנל הגיבוי מתבצע מקומית, כך שאין מגבלה של סוג פלטפורמת הענן בה עושים שימוש. עם השנים ווטסאפ מוסיפה תכונות רבות, אך עד כה היא עדיין לא מאפשרת לקבל את כל התכונות שניתנות אצל המתחרות. עם 2.5 מיליארד משתמשים, היא כנראה גם נזהרת מאוד בכל תכונה חדשה שמתווספת, פן זו תשנה יותר מדי את חוויית השימוש ותגרום לנדידת משתמשים לשדות זרים.

x