$
חדשות טכנולוגיה

עוד צרה בנוסף לחרם המפרסמים: תביעה נגד פייסבוק על אפליית שחורים

עובד שחור של פייסבוק הגיש תביעה נגד הרשת החברתית בטענה לאפליה נרחבת נגד עובדים שחורים.הוא טוען בתביעה כי לפייסבוק דפוס קבוע של אפליה בגיוס העובדים, בהערכות העובדים, בקידום ובשכר. פייסבוק: "אנחנו מתייחסים ברצינות לכל האשמה על אפליה וחוקרים כל מקרה לגופו"

שירות כלכליסט 09:3203.07.20
עובד שחור של פייסבוק הגיש אתמול (ה') תביעה נגד הרשת החברתית בטענה לאפליה נרחבת נגד עובדים שחורים. התביעה הוגשה נגד החברה שמתגאה בתמיכתה בנושאי גיוון בכוח האדם ושמירה על זכויות אדם, כולל תמיכה בארגון Black Lives Matter לקידום זכויות השחורים.

 

התביעה מצטרפת לגל הביקורת נגד הרשת החברתית שבמרכזו חרם מפרסמים בפייסבוק שהוא חלק מקמפיין שיזמו ארגוני זכויות רבים בארה"ב. המטרה היא להכריח את פייסבוק לחסום שיח של שנאה והסתה, שבין השאר מקבעים לטענת הארגונים את הגזענות והאלימות הבין-גזעית במדינה. 

 

החרם אינו מופנה רק נגד פייסבוק וקורא לעצור את רווחי השנאה ברשתות החברתיות. מותגים מובילים כמו קוקה קולה, סטארבאקס ובן אנד ג'ריס מובילים את מגמת החרם כשעל פי דיווחים כבר יותר מ-400 חברות הודיעו שהן מפסיקות לפרסם בפלטפורמה של פייסבוק.

 

מנכ"ל ומייסד פייסבוק מרק צוקרברג. טענות לאפליה נרחבת נגד עובדים שחורים מנכ"ל ומייסד פייסבוק מרק צוקרברג. טענות לאפליה נרחבת נגד עובדים שחורים צילום: איי אף פי

העובד, אוסקר ונסזי (Oscar Veneszee), לשעבר קצין בחיל הים האמריקאי, הצטרף לפייסבוק ב-2017. הוא מנהל מערכות תפעול מוושינגטון הבירה, וטען בתביעה שהוגשה לוועדה לקידום שוויון זכויות בעבודה, כי פייסבוק מפגינה דפוס של אפליה בגיוס העובדים, בהערכות העובדים, בקידום ובשכר.

 

לדבריו, עובדים שחורים מייצגים 1.5% מכלל המשרות הטכניות בפייסבוק. "יש לנו בעיית אנשים שחורים", אמר בריאיון לאתר NPR. "הצבנו יעדים כדי להגביר את הגיוון בעבודה, אבל לא הצלחנו ליצור תרבות בחברה שמוצאת, מטפחת ומשמרת את העובדים השחורים".

  

מפייסבוק נמסר בתגובה: "אנחנו מאמינים שחיוני לספק לכל העובדים סביבת עבודה מכבדת ובטוחה. אנחנו מתייחסים ברצינות לכל האשמה על אפליה וחוקרים כל מקרה לגופו".

 

פייסבוק מעסיקה 48 אלף עובדים, מרביתם לבנים או ממוצא אסייתי. פחות מ-4% מהעובדים בארה"ב הם שחורים. השיעור הזה יורד כשמדובר בהנהלה הבכירה, אז 3% בלבד הם שחורים, כך לפי דו"ח שפרסמה החברה עצמה.

 

ונסזי גורס בתביעה כי אף שזכה למחמאות מהמנהל הישיר שלו, ההערכות הרשמיות שקיבל לא אפשרו לו להתקדם בחברה. לדבריו, מכיוון שלא קודם הפסיד את ההזדמנות להרוויח עשרות אלפי דולרים יותר בשכר, וכן נמנעו ממנו בונוסים ואופציות. עוד הוסיף כי נתקל באווירה עויינת בחברה.

 

זו לא הפעם הראשונה שמטיחים בפייסבוק האשמות מסוג זה. ב-2018 פרסם מארק לאקי מכתב לאחר עזיבתו את החברה, שבו טען כי בפייסבוק "מאכזבים את העובדים השחורים והמשתמשים השחורים". הוא סיפר כי נתקל באפליה לאורך כל תקופת עבודתו בחברה. בנובמבר בשנה שעברה פרסמו עובדים שחורים נוספים טענות על אפליה וגזענות בהם נתקלו.

 

x