$
חדשות טכנולוגיה

פייסבוק משנה את האלגוריתם ותקדם חדשות ממקורות אמינים

בניסיון להילחם בפייק ניוז, הרשת החברתית הודיעה היום כי תקדם באמצעות בינה מלאכותית כתבות ממקורות אמינים על חשבון מקורות לא מוכרים. השינוי יתבצע בשלב הנוכחי רק בתכנים באנגלית ומיועד להילחם בהצפה של תכנים בעייתיים בתקופת הבחירות בארצות הברית

רפאל קאהאן 13:5001.07.20
פייסבוק הודיעה אמש (ג'), במסגרת ניסיונותיה להילחם בפייק ניוז, על שינוי באלגוריתם הפיד במסגרתו היא תקדם כתבות ממקורות אמינים על חשבון כאלה שהמקור שלהן לא מוכר או מפוקפק. הרעיון של השינוי מזכיר לא מעט את שיטת הדירוג של גוגל, ככל שהמקור כולל חשיפה של מידע על מקור הפרסום, קישורים ממקורות אחרים שמכירים בו כמקור ומידע על הכותבים כך הוא יזכה לניקוד אמינות גבוה יותר.

 

מערכת הדירוג מבוססת על פלטפורמת בינה מלאכותית. פייסבוק העסיקה בעבר צוותים אנושיים כדי לערוך ולדרג כתבות אך נפטרה מהם לפני זמן רב. לא ברור עד כמה המערכת הזו מדייקת בדירוגים שלה, אך מניסיון עם טכנולוגיות מעין אלה, היא עשויה לפעול בצורה כזו שתפחית את הדירוג של כתבות ממקורות כגון בלוגים או עיתונאים שפועלים בעילום שם בגלל איומים על פעילותם.
פייק ניוז פייק ניוז צילום: שאטרסטוק

 

השינוי מבוצע בשלב הנוכחי רק בתכנים באנגלית ומיועד להילחם בהצפה של תכנים בעייתיים בתקופת בחירות. עם זאת בסך הכל השינוי לא ישפיע באופן קיצוני על תכנים שמתפרסמים כבר כיום. פייסבוק גם כך תקדם רק כתבות ממקורות שהמשתמש או חבריו כבר עוקבים אחריהם. כך למשל אם אתם עוקבים אחרי הניו יורק טיימס, כנראה שתמשיכו לראות כתבות ממנו, כך גם אם המקור החביב עליכם הוא ברייטברט.

 

לדברי החברה, היישום של האלגוריתם החדש בוצע בשיתוף עם מו''לים ובכירים בתעשיית המדיה. הם סייעו בהגדרה של "מקור הדיווח" כדי ללמד את התוכנה לבדל את הכתבות "הטובות" מאלה "הרעות". קידום תכנים מקוריים ואמינים הוא טוב, אך בחברה גם מבטיחים שככל שאלה יקודמו, כך תכנים שלא עונים על ההגדרות יועלמו או לפחות יוצגו בצורה הרבה יותר דלילה.

 

מארק צוקרברג מנכ"ל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג מנכ"ל ומייסד פייסבוק

 

הצעד הנוכחי של פייסבוק אינו הראשון בתחום. גוגל כבר החלה ביישום מדיניות כזו עוד בשנה שעברה. בנוסף, בגוגל ישנו גם צוות אנושי שתפקידו לספק גיבוי להחלטות של האלגוריתם שלה. המהלך של פייסבוק מיועד גם להגביר את התנועה מהפיד של הרשת החברתית לאתרי המדיה השונים. פייסבוק אינה מוכנה עדיין לשלם לכלי תקשורת על פרסום של תכנים כפי שבגוגל החלו לעשות.

 

ואולם לא ברור אם הצעד הזה ישנה מאוד את תפוצת החדשות בפיד. משתמשים נוטים לשמור אמונים למקורות שקרובים להשקפת עולמם. בנוסף דירוג גבוה של תכנים על בסיס המנויים הקיימים של המשתמש או חבריו כנראה רק יגביר את האפקט של "תיבת התהודה" (חיזוק של תכנים שמשתמש נחשף אליהם בגלל איפיון תחומי העניין שלו או פעילותו החברתית) שממילא חזק מאוד בפייסבוק וברשתות חברתיות דומות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x