$
הייטק והון סיכון

אופורה של יובל דיסקין גייסה 7 מיליון דולר בהובלת JVP

חברת הסייבר של ראש השב"כ לשעבר פיתחה פתרון טכנולוגי המאפשר מניעת התקפות לפני שהן מגיעות לרשת הארגונית. החברה מעסיקה 22 עובדים וממוקמת ברעננה. את ההון שגויס תשקיע בהרחבת צוותי הפיתוח, מכירות ושיווק

מאיר אורבך 11:5911.06.20
חברת הסייבר הישראלית אופורה (OPORA), של ראש השב"כ לשעבר יובל דיסקין גייסה 7 מיליון דולר בהובלת JVP . החברה שנחשפה לראשונה בכלכליסט ב-2019 גייסה לפני כן 2 מיליון דולר . אופורה נוסדה מתוך Diskin Advanced Technologies) DAT), חברה שאותה הקים דיסקין עם כמה שותפים לפני שבע שנים.

אופורה, פיתחה פתרון טכנולוגי שמאפשר מניעת התקפות לפני שהן מגיעות לרשת הארגונית. הטכנולוגיה מבוססת על גישה של איסוף מודיעין על התוקפים ודפוסי ההתנהגות שלהם כבר בשלבים מוקדמים כשהם נערכים לתקיפת סייבר, בדומה לשיטות החדשות המיושמות כיום בעולם הביטחוני.

חברת אופורה. מימין: שי גבאי נועם יולס אראל מרגלית יוליה קגן ויובל דיסקין חברת אופורה. מימין: שי גבאי נועם יולס אראל מרגלית יוליה קגן ויובל דיסקין צילום: Opora

 

החברה הממוקמת ברעננה, תשתמש בהון שגויס להרחבת צוות הפיתוח גדול בישראל, למכירות ושיווק. בנוסף, הודיעה החברה על שני חברי הנהלה חדשים המצטרפים אליה, אראל מרגלית, יו"ר ומייסד קרן JVP, ויוליה קגן, Principal בקרן. כיום מעסיקה 22 עובדים. החברה הוקמה ע"י ראש השב"כ לשעבר, יובל דיסקין, המשמש כנשיא החברה, נועם יולס בעלת ותק של כ-18 שנה במערכת הבטחון, שנטלה חלק מרכזי בפיתוח דוקטרינות מודיעין ושיטות חדשות לאיסוף מידע ובכלל זה בתחום הסייבר והדאטה, המשמשת כטכנולוגית של החברה, וכריס בל, יזם סדרתי, ממייסדי Securonix, המשמש כמנכ"ל אופורה, שזו חברת הסייבר השלישית שהוא מוביל.

 

הפיתרון של אופורה מאפשר לעקוב אחר פושעי הסייבר באופן עקבי ובזמן אמת משלבים מוקדמים של התארגנות, תוך מיפוי תשתית ההתקפה ועד התקיפה. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לזהות את רמת המוכנות של התוקפים בכל שלב ובהתאם את רמת הסיכון של האיום.  

 

לדברי דיסקין, "ייסדנו את OPORA מתוך הבנה שכדי להגן על ארגונים מפני תוקפי סייבר מתוחכמים, צוותי אבטחת מידע זקוקים ליתרון מקדים על פני התוקפים". הוא הוסיף כי "לקוחות OPORA משנים את יחסי הכוחות בינם לבין התוקפים, תוך השגה של יתרון מקדים המתורגם למניעה, הכלה ובקרה של התוקפים".

 

"הגיע הזמן לעבור מהגנה להתקפה ולעקוב אחרי תוקפי הסייבר בשטח שלהם לפני שהם יוצאים לפעולה", אמר יו"ר ומייסד JVP אראל מרגלית, "ישראל הביאה את שלושת הפרדיגמות הגדולות לסייבר העולמי, השלב הראשון הוא הפיירוואל שיצרו צ'קפוינט, השלב השני הוא הפתרון של סייבארק, ההתמודדות עם התוקף מבפנים והשלב השלישי היא אופורה שמכריעה את התוקף אצלו בבית עוד לפני שהספיק לתקוף. אופורה מביאה שינוי תפיסתי שבה הגנת הסייבר עוברת מהגנה להתקפה. הטכונולוגיה המהפכנית של אופורה מיישמת את הכלל המוכר שההגנה הכי טובה היא התקפה.

 

החדשנות של מערכת הבטחון הישראלית בהובלת יובל דיסקין, כריס בל, נועם יולס והצוות המיומן, מתחברת עם עולם החדשנות של ההייטק הישראלי ויחד אנו יוצרים טכנולוגיה שמגדירה מחדש את תפיסת בטחון הסייבר. התגברות מתקפות הסייבר לאחרונה, ובמיוחד עליית המדרגה המשמעותית באופי המתקפות, מגבירה את הצורך העולמי בפתרונות סייבר חדשניים ואיכותיים שאופורה תהיה מהמובילות שבהן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x