$
הייטק והון סיכון

ראיון כלכליסט

"ישראל חיה באשליית פוסט קורונה"

גילי רענן, השותף והמייסד של קרן סייברסטארטס, אומר בראיון לכלכליסט כי אינו סומך על החזרה לשגרה בישראל וסבור שבצורה עקיפה גם חברות הסייבר ימכרו פחות: "אם בארה"ב המצב קשה - אין סיבה שכאן נחגוג"

מאיר אורבך 13:1331.05.20

גילי רענן, השותף המייסד של קרן סייברסטארטס, שהכריזה על גיוס של קרן חדשה של 100 מיליון דולר להשקעות בסייבר אינו מתרשם מהחזרה לשגרה בישראל. בראיון לכלכליסט לרגל הגיוס הוא ושותפתו החדשה ליאור סיימון מזהירים שאי אפשר לבנות על חזרה לשגרה: "אני חושב שבמדינת ישראל יש אשליה של חזרה לשגרה אני מאוד פסימי לסיטואציה בארצות הברית שעוד תשפיע עלינו ביותר ממימד אחד. אם בארה"ב המצב קשה אין מצב שתהיה כאן חגיגה. אם בניו יורק יורד גשם - כולם נרטבים". 

 

"אני חושב שהמשבר הבריאותי וכתוצאה המשבר הכלכלי מאוד חריפים", אמר רענן, "הצפי לצריכה הפרטית שיישאר סביב ה- 30% נמוך יחסית לתקופה לפני הקורונה, הדבר הזה יחלחל לכל מקום, חברות ימכרו פחות וכל האקוסיסטם יסבול. עולם הטיולים והאירוח ספג מכה ועדיין לא רואים התאוששות באופק. בצורה ישירה או עקיפה גם חברות סייבר ימכרו פחות".

 

ליאור סיימון, שעבדה עם רענן בעבר בקרן סקויה וכעת הצטרפה כשותפה לקרן השנייה, הוסיפה לדבריו: "סביר להניח שנכנס לתקופה של ניסוי וטעיה בתחום התיירות. ינסו לפתוח גבולות וינסו לאשר טיסות עד שיגלו היכן יש בעיות והיכן ניתן לנהל שגרה סדירה".

 

מנכ"ל סייברסטארטס Cyberstarts גילי רענן והשותפה החדשה שלו ליאור סיימון מנכ"ל סייברסטארטס Cyberstarts גילי רענן והשותפה החדשה שלו ליאור סיימון צילום: יוסי זליגר

 

האם אתה חושב שחברות יצרכו יותר סייבר?

גילי רענן: "זו שאלה מורכבת. לא נפלה כאן פצצה גרעינית ועדיין יש השפעה של 30% על מכירות בשנתיים הקרובות. יש כאן יותר מידי חברת סייבר ויש כאן חברות שהן רק מספקות פיצ'ר בודד ולא חברה אמיתית. זה היה נכון לפני המשבר ומאוד נכון גם אחריו.

 

"תחום של הסייבר הוא נגזרת של ההתפתחות הטכנולוגית והעסקית", הסביר, "כשאתה פותח שירותים חדשים יש לך איומים חדשים. עולם הסייבר הוא נגזרת של העסק שאתה עובד בו. מדובר בתחום עם עמידות גבוהה למשברים כמו שאנחנו רואים. העובדה שעובדים עברו לעבוד מהבית בארגונים גדולים מייצרת גרף איומים שהוא חדש לארגון.

 

"בן אדם שמשתמש במחשב של הילד זה איום , החיבור דרך הרשת הביתית היא איום יחד עם כל מה שנמצא עליה. העובדה שהוא בבית ואתה לא רואה מה הוא עושה היא איום חדש. כל השינויים האלה של WFH  עבודה מהבית) היא לא רק דרך עבודה חדשה אלא איום חדש והזדמנות לחברות סטארט אפ בתחום. בסוף אנחנו עוסקים במיזמים צעירים לטווח ארוך. אף אחד לא משקיע בחברה לטווח קצר אלא מחפשים חברה שתוך עשר שנים תמכור במאות מיליוני דולרים". 

  

היכן אתה רואה את הבעיות בסייבר ?
"
אם לקחת חברה שהייתה ממוקדת בורטיקל אחד והוא הריטייל - הפגיעה עצומה במיוחד, בעיקר אם אתה שחקן חדש. כשאתה חדש אתה הראשון שנפגע ויבטלו לך הסכם מכירות. אם אתה בונה חברה בצורה נכונה ופונה למספר ורטיקלים - יתכן שתחוש חולשה במקום אחד אך יהיו לך את האחרים שתוכל להישען עליהם".

 

אחת החברות שאני עובד איתה סגרה לפני חודשיים את הלקוח הראשון שלה. הלקוח הראשון היה רשת מלונות עם עסקה של חצי מיליון דולר. ברשת יודעים שיש עדיין איומים ולכן הם פועלים עם התוכנית השנתית שלהם כך שהם הצליחו לפתור בעיה שרלוונטית אליהם ועדיין ביצעו את הרכישה למרות הקושי. הרשתות אמנם ביצעו פחות עסקאות אך אין זה לא אומר שלא היו עסקאות כלל", הדגיש, "שכל מה שהיה נכון לפי המשבר מוכיח את עצמו גם אחריו".

 

בשונה מהקרן הראשונה שעמדה על 52 מיליון דולר, הקרן החדשה כבר עומדת על 100 מיליון דולר ונדרשת להחזיר הרבה יותר למשקיעיה. גם לקרן החדשה חברו הרבה מאוד מבכירי היזמים בישראל ביניהם: שלמה קרמר ומריוס נכט, מייסדי צ'קפוינט; מיקי בודאי וראקש לונקר מייסדי טראסטיר ו- טרנזמיט; ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס; אסף רפפורט, מייסד אדאלום וביונד ולשעבר מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל; רועי זיספאל מרדוור. גם קרן סקויה, בה רענן שותף ו-סיימון עבדה בעבר, משקיעה בסייברסטארטס.

 

"אם תפתור בעיה קטנה אין לך סיכוי לבנות משהו גדול"

 

איך תבחר השקעות לקרן החדשה?

ביום שחתמתי על מסמכי הסגירה של הקרן מאוד שמחתי כי הבנתי כמה עבודה וכמה השקעה של זמן וכישרון תידרש כדי להצליח כאן. אני לחלוטין מבין שהדרך היחידה להצליח פה היא להמשיך לעשות מה שעשינו גם בקרן הראשונה -  לאתר את הצוותים הטובים ביותר בישראל ויחד איתם לזהות את הבעיות הכי גדולות שיש בתחום. אם תפתור בעיה קטנה אין לך סיכוי לבנות משהו גדול. יש לנו כבר מספר הוכחות לכך שאפשר לבנות עסקים גדולים בסייבר ארמיס כמו גם בעוד מספר חברות מרשימות בישראל" .

 

"רוב הכסף גויס מיזמים ומעט ממקומות ממוסדים". הוסיף, "ואני מאוד אשמח להשקיע ביזמים בתחום הסייבר. חצי מההשקעות שלנו היו ביזמים שזו החברה הראשונה שלהם וחלק ביזמים חוזרים. אין לנו אסטרטגיה כזו או אחרת בנושא".

 

האם נראה עוד יוניקורן בתחום הסייבר כמו ארמיס וצ'קמרקס?

"אני מאמין שכן נראה ואפילו הרבה יותר מוקדם ממה שאתה חושב".

 

 

גילי רענן: "ישראל חיה באשלית פוסט קורונה" גילי רענן: "ישראל חיה באשלית פוסט קורונה" צילום: אריאל בשור

 

עד כה הקרן ביצעה 6 השקעות כאשר שתיים מהחברות, Fireblocks ו- Axis Security כבר גייסו 33 מיליון דולר בסבבי המשך. סייברסטארטס גייסה לשורותיה כ- 40 יועצים מנהלי אבטחת מידע בכירים מארה"ב, בחברות ענק גלובליות כמו סטארבקס, הום-דיפו, וולמארט, חברת התעופה יונייטד, חברת הביטוח Massmutual וחברות cloud-first כמו דוקיוסיין ו-זום. כל אלו בעלי ניסיון בתהליכי רכש והטמעה של מוצרי סייבר בחברות ענק, והם תומכים בקבלת ההחלטות בקרן ומסייעים לחברות הפורטפוליו להגיע עם המוצר המתאים לשוק בצורה המיטבית.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x