$
חדשות טכנולוגיה

הערכה: משקפי המציאות הרבודה של אפל יושקו ב-2022

משקפי ה-AR, אותן אפל מפתחת מזה מספר שנים, הינן המהלך ראשון של החברה להחלפת האייפון במשקפיים והם צפויים לכלול מספר חידושים, כגון תמיכה ב-AR ו-VR (מציאות מדומה) באותו המכשיר

רפאל קאהאן 15:5217.05.20

משקפי ה-AR, אותן אפל מפתחת מזה מספר שנים, צפויות להופיע בחנויות במהלך 2022. הדיווח מתבסס על הערכה של אנליסט חברת TF International Securities, מינג-צ'י קו, שהערכותין בכל הנוגע לפעילותה של אפל התבררו כמדויקות בעבר. על פי מסמך הערכה שכתב מינג-צ'י, השקת המשקפיים מיועדים להניע מהלך במסגרתו אפל צפויה להרחיב את מגוון מוצרי החומרה שלה מעבר לאייפון, לאייפד ולמחשבי המק.

 

 

על פי דיווח מוקדם יותר של אתר The Information בנובמבר שעבר, משקפי ה-AR, הם מהלך ראשון להחלפת האייפון במשקפיים חכמים. דיווח זה התבסס על שיחות עם בכירים באפל. הערכת מינג-צ'י קובעת שהמשקפי הדור הראשון יופיעו בשוק לכל המוקדם ב-2022 כדי להתמודד עם הדור הבא של משקפי ה-AR מפיתוחה של אוקולוס, ה-Quest, שנחשב כיום למותג המוביל בתחום וששייך לפייסבוק.

 

קונספט: משקפי המציאות המדומה של אפל קונספט: משקפי המציאות המדומה של אפל צילום: Freelancer/georgeshap

 

משקפי המציאות המוגברת של אפל צפויים לכלול מספר חידושים, כגון תמיכה ב-AR ו-VR (מציאות מדומה) באותו המכשיר. עד כה, משקפיים מעין אלה עוצבו ופותחו עם יכולת אחת בלבד, או AR או VR. אך באפל מעוניינים לקדם את חוויית השימוש ולהפוך אותם לכלי שימושי בתחומי הגיימינג, הבידור והתקשורת, כך לפי דיווח של סוכנות בלומברג, גם הוא מנובמבר האחרון.

 

המשקפיים של אפל מיועדות בראש ובראשונה לשוק הצרכני, וזאת בניגוד לפיתוחים של מיקרוסופט, גוגל ומג'יק ליפ, שפותחו בתצורת AR ושבתחילה יועדו לשוק הצרכני אך שהוסבו לשימוש מקצועי. הסיבה העיקרית לכך היא כנראה העלות הגבוהה מאוד של החומרה ומיעוט הפתרונות לציבור הרחב. מנגד, סוני, אוקולוס ו-HTC הימרו על תצורת ה-VR, ועד כה הן הצליחו לעניין בעיקר ציבור של גיימרים או של חובבי חדשנות ללא הצלחה נרחבת בקרב הציבור הכללי.
משקפי מג'יק ליפ משקפי מג'יק ליפ צילום: אתר מג'יק ליפ

 

זאת ועוד, למעט משקפי הגוגל גלאס, מגי'ק ליפ או ה-Quest של אוקולוס, כל משקפי ה-VR או ה-AR כיום עוצבו כאביזרים נלווים למחשב ולסמארטפון ואינם מסוגלים לפעול באופן עצמאי. מנגד, החזון של אפל הוא להתקן שאינו זקוק לאייפון או לאייפד. ואולם, ככל הנראה, הגרסאות הראשונות כן יכללו סוג של תמיכה או התבססות על המוצרים האחרים של אפל.

 

גוגל גלאס גוגל גלאס

 

אחת הסיבות לכניסה של אפל לתחום כנראה קשורה לפריסה המהירה של טכנולוגיית ה-5G בסלולר. המהירות הגבוהה והשיהוי הנמוך של טכנולוגיה זו מספקת תשתית מצוינת למציאות מוגברת ומדומה. היתרון שלה הוא בכך שמשקפי VR ו-AR יוכלו להעביר חלק ניכר ממטלות העיבוד והתצוגה למחשבים מרוחקים בענן מה שיאפשר לשמור על תצורה קלילה, ארגונומית ונוחה לשימוש. בקוואלקום, אחת מהחברות העיקריות בתחום, מאמינים שמשקפיים חכמים כאלה יוכלו להגיע לחנויות כבר בשנה הבאה, אך הערכה זו בוצעה בנובמבר שעבר ולא התייחסה ספציפית לתכניותיה של אפל בתחום.

 

עד כה אפל התבססה בעיקר על תחום ה-AR, המציאות המוגברת, והיא כבר הציגה ערכת מפתחים ייעודית לאייפון ולמק כבר לפני כ-3 שנים. בנוסף החברה ציידה את מכשירי האייפד פרו החדשים בסורק לייזר מבוסס על טכנולוגיית Lidar שמאפשרת למכשיר לבצע סריקה של עצמים במרחב ולהטמיע אותם כאובייקטים איתם אפליקציות יכולות לנהל אינטראקציה. בנוסף הלידאר מאפשר לאייפד לשפר את מהירות התגובה של אפליקציות AR.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x