$
גיימינג

הערכה: הגיימרים יוציאו 159.3 מיליארד דולר על משחקים ב-2020

משבר כלכלי? חברת חקר שוק אמריקאית מעריכה כי עד שנת 2023 שווי שוק המשחקים לעבור את רף ה-200 מיליארד דולרים, כשהמרוויחים הגדולים ביותר הם משחקי המובייל

שירות כלכליסט 15:3611.05.20

2.7 מיליארד הגיימרים בעולם יוציאו 159.3 מיליארד דולר על משחקים ב-2020, כך פורסם על פי התחזית של חברת חקר השוק ניוזו (Newzoo). עד 2023, שווי שוק המשחקים יעבור את 200 מיליארד הדולר. שיעורי ההוצאות משקפים 9.3% צמיחה לעומת 2019, וכוללים הכנסות ממשחקים בנייד, במחשב האישי ובקונסולות המשחקים.

הנתוני העלייה בגיימינג על פי Newzoo הנתוני העלייה בגיימינג על פי Newzoo קרדיט: אתר NEWZOO

 

ניוזו צופה שההכנסות ממשחקים יצמחו ב-8.3% בשנה, מה שיביא להכנסות של כ-200.8 מיליארד דולר עד 2023. בעוד שהעולם מתמודד עם מגפה חסרת תקדים, ניוזו טוענת שמשחקי הוידאו הפכו למקור לאסקפיזם והעברת זמן עבור רבים. עקב נגיף הקורונה וההסגר שהוטל בעקבותיו במדינות רבות יצרני משחקי הווידאו חוו עלייה חדה בכמות המשתמשים, וזאת בטרם השיקו את קונסולות המשחקים של הדור הבא, שכבר מוכנות לצאת לחנויות.

 

גם חנויות הגיימינג המקוונות מרגישות בעלייה במכירות גם חנויות הגיימינג המקוונות מרגישות בעלייה במכירות צילום: The Verge

 

מנגד, התחזית הכוללת ל-2020 מבוססת על מעורבות משתתפים גבוהה יותר שמניעה גדילה בהכנסות, אך ישנם גם כמה גורמים מעכבים, כמו עיכוב בהשקת משחקים, במיוחד עקב הציפייה להגעת קונסולות המשחק מהדור הבא. 

 

גיימינג גיימינג צילום: shutterstock

 

על פי ניוזו כל סוגי המשחקים חוו עלייה במספר המשתמשים כתוצאה מהסגר של נגיף הקורונה, אך לטענתם המשחקים במכשירים הניידים הם שחוו את העלייה הגדולה ביותר וצפו שמשחקי המובייל יפיקו הכנסות של 77.2 מיליארד דולר ב-2020, עלייה של 13.3% לעומת 2019. "המשחקים לנייד צפויים לצמיחה גבוהה יותר מהמשחקים למחשב ולקונסולות מכמה סיבות: מרבית מאזרחי העולם המערבי מחזיקים בידם מכשיר נייד חכם אחד או יותר והרבה מהמשחקים הזמינים לנייד הם חינמיים, בכך המשחקים הופכים לזמינים ונגישים יותר לציבור הרחב.  

 

בנוסף, משחקים בנייד הפכו לאלטרנטיבה בזמן השהייה בבתי הקפה ובמקומות בילוי, שסגירתם בסין לדוגמה הובילה רבים לעבור למשחקים בנייד. מלבד זאת, תהליך פיתוח המשחקים לנייד הוא קצר יותר ותחלופת המשחקים מהירה יותר, לכן פיתוחם ושחרורם לשוק לא נתקל בעיכובים עקב המגיפה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x