$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

אייפון SE מודל 2020: על מה אתם מוותרים כשאתם קונים אייפון מוזל?

ה-iPhone SE מודל 2020 הגיע לידינו וזרק אותנו שנים בחזרה אל כפתור הבית - וזה לא בהכרח דבר רע. הנה כל מה שחשבנו על הדגם החדש-ישן של אפל

איתמר זיגלמן 13:1011.05.20

כשאתה ניגש לסקר מכשיר אייפון חדש, קיים גילוי נאות שחייב להיאמר: האם אתה מהמחנה של אפל או של אנדרואיד? המעריצים שרצו בהיסטריה לקנות את האייפון המקורי ב-2007, כנראה שלא היו ששים לעמוד בתור בשביל האייפון עליו אדבר היום.

כנער מתבגר אני זוכר את הערב ב-2007 בו צפיתי בהתרגשות באליל ילדותי, מנכ"ל אפל המנוח סטיב ג'ובס, מציג את האייפון הראשון לעולם, ומשנה לחלוטין את שוק הסלולר. חודשים לאחר מכן מצאתי את עצמי רץ לדוכן סלולר מפוקפק בסביבת מגוריי ורכשתי, בניגוד מוחלט להסכמת הוריי, את מכשיר האייפון הראשון שלי. האם הייתי עושה זאת כנער גם כשמדובר באייפון SE החדש? לא בטוח.

 

סקירה iPhone SE 2020 סקירה iPhone SE 2020 צילום: איתמר זיגלמן

 

מאז אותו ערב ב-2007 החלה אפל לשדרג ולעדכן את ביצת הזהב שלה במעבדים חזקים יותר, מצלמות חדות יותר וסוללה שמחזיקה זמן רב יותר. אך ב-2016 הודיעה החברה על קטגוריה חדשה של מכשירים זולים לקהל הרחב והשיקה את האייפון SE הראשון, במטרה להחזיר את אלו שברחו לשוק הסיני. המכשיר כלל את העיצוב הוותיק של אייפון 5s, אך גם את המעבד החדש דאז של אייפון 6, שבשילוב עם עדשת מצלמה ממוצעת הפך לפופולארי עבור אלו שרק רצו לעבור מאנדרואד ל-iOS.

  

כעת אפל עושה זאת שוב עם דגם ה-SE גרסת 2020, וזה עובד מצוין לקהל יעד ספציפי.

 

עיצוב ומבנה: אייפון 8 סטייל

 

הדבר הכי בולט במכשיר הוא העיצוב שלו. מבנה המכשיר דק יותר ושוקל פחות יחסית לדגמי הפרימיום של אפל - 148 גרם בעובי 7.3mm בלבד וכולל עמידות למים ואבק בתקן IP67. אלו מכם שרכשו בעבר את אייפון 8 והחליטו לשדרג לאייפון X ומעלה, להערכתי, פחות ימהרו לחזור לעיצוב הישן ולמסך הקטן משמעותית מהדגמים החדשים של ממלכת התפוח, בגודל 4.7 אינץ' ברזולוציית 750x1334. המכשיר זהה כמעט לחלוטין לאייפון 8 (משנת 2017) וזה אומר ששבו אלינו שולי המסך העבים וגם כפתור הבית, שהוא לא באמת כפתור אלא רק מתנהג ככזה באמצעות מנוע ה-Haptic.

 

חיסרון משמעותי בעיני הייתה איכות המסך והיעדר טכנולוגיית ה-OLED, שבעיני משדרגת מאוד את חווית המשתמש. ניכר לעין שהמסך פחות בהיר מדגמי הביניים של סמסונג לדוגמה. קרה לי לא פעם שנדרשתי 'לעשות צל' לצג המכשיר כדי לראות את התמונה בחדות ביום שמש בהיר.

 

כן שמחתי לגלות שמאוד התגעגעתי לכפתור הבית הנוסטלגי, כבר שכחתי כמה אפל שדרגה את חיישן טביעת האצבע עד לכדי שלמות כשדי בנגיעה קלה בכפתור הבית בכדי שמכשיר יזהה את טביעת האצבע שלכם כראוי והוא יפתח בזריזות. זה היה נחמד לחזור לימים בהם לא נדרשתי להסתכל על מסך המכשיר כדי לחכות שהוא ייפתח עם חיישן ה-FaceID אלא מיד עם הוצאתו מהכיס.

 

עיצוב של האייפון 8 עם מפרט של האייפון 11 פרו עיצוב של האייפון 8 עם מפרט של האייפון 11 פרו צילום: איתמר זיגלמן

 

מצלמה: בחזרה לעבר

 

על הנייר מצלמת המכשיר הייתה אמורה להספיק לצרכיי האישיים עם עדשה בודדת וחיישן 12 מגה פיקסל, שברוב שעות היום אכן עשה את העבודה. אך כאב לי לראות את התצלומים של המכשיר בשעות הלילה, שאיכותם הייתה נמוכה בהרבה מהסטנדרט לו התרגלתי. כן תמצאו במכשיר את מרבית הפ'צרים העדכניים של המצלמה, כולל צילום פורטרט, הקלטת וידאו ב-4K וצילום ב-Slow Motion, מה שיזכיר לכם שלא מדובר בעוד אייפון 8 אלא במכונת עבודה של ממש. המצלמה הקדמית אגב, נותרה כשהייתה, עם חיישן 7 מגה פיקסל הכוללת גם את צילום הפורטרט.

 

איכות מסך נמוכה יחסית למתחרות איכות מסך נמוכה יחסית למתחרות צילום: איתמר זיגלמן

 

ממשק וחוויית משתמש: מטוס קטן

 

ואם אמרתי מכונת עבודה - התכוונתי לזה. המכשיר מצוייד במעבד החדש והמשודרג ביותר של אפל, ה-A13 Bionic עם 3 גיגה זיכרון פעולה, המצוי בדגם הפרימיום של החברה האייפון 11 וזה מורגש. המכשיר טס במהירות ומגיב נפלא למשימות כבדות ביותר, בין אם מדובר עריכת סרטונים כבדים באפליקציית iMovie ובין אם בשעות משחק של Call Of Duty, גרסת המובייל. בנוסף מערכת ההפעלה של האייפון ה-iOS 13 מעולה בניהול משימות תוך חיסכון בסוללה וכוללת כמה מהאפליקציות המעודפות עליי בשוק כמו אפליקציית התמונות, מצא את המכשיר שלי, אפליקציית הסטרימינג אפל מיוזיק, שנותנת פייט רציני לספוטיפיי הפופולארית, ואם יש לכם מכשיר נוסף של החברה כמו האייפד או האפל ווטש - השיתוף פעולה ביניהם כמעט ומושלם. בנושא הזה מגיע שאפו ענק לאפל, המכשיר אולי נראה ישן אבל איך אומר הפתגם? "אל תסתכל בקנקן - אלא במה שיש בו".

 

ביצועים וזמן סוללה: יותר ממה שציפינו

 

עוד נקודה שהפתיעה אותי לטובה הייתה סוללת המכשיר. למרות גודלה הזעיר יחסית, 1821 מיליאמפר-שעה, ההתפשרות על גודל המסך ואיכותו מספקת למשתמש הממוצע סוללה שתשרוד את היום מבלי להגיע ל-30% הידועים לשמצה, זאת גם בלי שנאלצתי להגדיר את מועד נעילת המכשיר או להתפשר על בהירות המסך. אך אם אתם משתמשים כבדים, שלא נאמר גיימרים שמרבים להוריד אפליקציות, לגלוש ברשתות החברתיות ולצלם המון - כדאי תמיד שתחזיקו בתיק מטען נייד, כי כנראה שעדיין לא הומצא המכשיר הנייד שיספק אתכם מבחינת הסוללה. הפתעה נחמדה נוספת שהיה כיף לגלות הייתה עד כמה משמעותית השתפרו חיי הסוללה כשבחרתי להגדיר את המכשיר למצב Dark Mode תמידי. מנגד, כאן בלט היעדרו של מסך ה-OLED שהיה מכבה את הפיקסלים השחורים וחוסך עוד יותר בסוללה. עובדה נוספת שנחמד לדעת היא שהמכשיר מגיע עם טעינה אלחוטית וטעינה מהירה.

 

סוללה שתחזיק לכם יום שלם סוללה שתחזיק לכם יום שלם צילום: איתמר זיגלמן

 

סאונד ומולטימדיה: אפשר לצפות בתכני 4K

 

שמחתי לגלות שלמרות פשרות רבות של אפל באיכות הסאונד של מכשיריה, בין אם זה בביטול חריץ חיבור האוזניות האנלוגי 3.5 או איכות המיקרופונים. בדגם ה-SE החדש החליטה החברה להשאיר את שני רמקולי הסטריאו במכשיר ולא להתפשר על רמקול Mono בודד. הסאונד במכשיר עוצמתי, מעט מתכתי אך מספק ביחס למחיר. בנוסף, למרות התכווצות גודל המסך, חווית הצפייה בסרטוני וידאו בנטפליקס או ביוטיוב, כולל תכני 4K הרגישה חלקה ונוחה וזאת בזכות המעבד A13 שבהחלט עושה את השינוי.    

 

מחיר, סיכום ואלטרנטיבות: אייפון ביניים

 

אז בואו נדבר על המחיר. את המכשיר תוכלו לרכוש בארץ עם נפח אחסון של 64, 128 או 256 גיגה-בייט בעלות של 1,949- 2,669 שקל. מחיר ראוי ביותר לדגם ביניים. ובימים של עיתות משבר כלכלי, לא תמיד חייבים לבחור במכשירים היקרים ביותר כדי להינות מכל מה שיש למערכת ההפעלה של אפל להציע.

 

בשורה התחתונה מכשיר ה-iPhone SE גרסת 2020 הוא מכשיר ביניים סביר ולא יותר מזה, אם אתם מחפשים מכשיר זול שיאפשר לכם להתחבר למערכת האקו סיסטם של ממלכת התפוח, האייפון SE הוא התחלה מצויינת. אך אם יש ברשותכם אייפון ואתם מחפשים להשתדרג, הייתי ממליץ לבחור בדגם האייפון XR שכולל גם מסך בגודל התואם את הסטנדרט של המתחרות בשוק וגם במחיר של מכשיר ביניים.

 

 

המכשיר הועבר אלינו באדיבות דינמיקה סלולר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x